Linkbuilding

De kracht van linkbuilding

De toppositie in zoekmachines behalen? Linkbuilding is dan noodzakelijk. Dit is het genereren van links naar je website. Het is op dit moment, naast het creëren van goede content, één van de belangrijkste zaken in zoekmachine optimalisatie. Door het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van links naar je website, krijg je een hogere autoriteit. Deze verhoogde autoriteit zorgt er mede voor dat je posities in zoekmachines stijgen. Traffic Today is de linkbuilding specialist en pakt dit graag voor je op!

Linkbuilding is een vorm van offpage optimalisatie. Traffic Today voert deze werkzaamheden uit buiten je eigen website om. Werkzaamheden en zaken uitgevoerd op je website noemen we onpage optimalisatie. Voorbeelden hiervan zijn snelheid optimalisatie, het toevoegen van meta descriptions en het maken van een HTML sitemap.

De strategieën achter linkbuilding

Er zijn verschillende linkbuilding strategieën. Door een slimme strategie te bedenken die ervoor zorgt dat andere websites naar jouw website willen linken, kun jij zorgen dat jij de hoogste autoriteit krijgt in de markt. Bedenk hierbij altijd: “Waarom zou iemand naar jouw website willen verwijzen en waarom doen ze dat op dit moment niet”? Enkele eenvoudige linkbuilding strategieën zijn bijvoorbeeld:

    • Relevante links plaatsen via onze partners

Door de jaren heen hebben wij een groot netwerk aan partners opgebouwd met vele
webpagina’s in beheer. Traffic Today heeft hierdoor de mogelijkheid om links te plaatsen op
duizenden websites, gesorteerd op branche. Dit kunnen goedlopende webshops zijn voor een partnerlink, directory, blog of lokale webgids.

    • Handmatige linktarget benadering

Wij maken targetlijsten op basis van het linkprofiel van de sterkste concurrenten en proberen met actieve benadering daar links op te bemachtigen. Wij hebben zelf sterke domeinen in beheer die kunnen dienen als ‘ruilmateriaal’. Hierdoor zorgen we voor een zeer hoge slagingskans om tot een goede ‘deal’ te komen. Naast het ruilen van links kun je ze ook generen door het aanbieden van andere links.

    • Bloggen op eigen netwerk en partners

We beschikken over een zeer uitgebreid eigen netwerk van hoogwaardige domeinen met een hoge autoriteit en PageRank. We schrijven vervolgens kwalitatieve artikelen over jouw dienst of product en plaatsen dit op perfect gekozen momenten met natuurlijke en bovendien gevarieerde anchorteksten. Artikel linkbuilding zorgt voor een stijging van de domein autoriteit door naar jouw website te verwijzen vanuit een artikel met relevante content, geplaatst op een domein die al een hoge autoriteit heeft. Vanwege de inhoudelijke relevantie en het feit dat jouw link op een domein met hoge autoriteit staat, stijgt jouw domein autoriteit ook.

    • Blog- en forumreacties

Door te reageren op diverse (relevante) blogposts en forums kunnen er eenvoudig nieuwe links gecreëerd worden. Met behulp van software als MajesticSEO of MOZ brengen wij relevante blogs en forums in kaart die geschikt zijn voor een link.

nature

Methode van plaatsen

Behalve de kwaliteit en relevantie van inkomende links, houdt Google ook rekening met andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de manier waarop een link geplaatst wordt. Dit heeft te maken met een natuurlijke ‘groei’ van het linkprofiel en het gebruik van anchors, zodat Google de indruk heeft dat inkomende links er natuurlijk zijn bijgekomen.

Linkbuilding scan

Benieuwd naar jouw linkprofiel? Traffic Today kan een linkbuildingscan voor je uitvoeren waarin je kunt zien hoe kwantitatief en kwalitatief jouw linkprofiel is. Natuurlijk kunnen we dit ook van je concurrentie inzichtelijk maken, zodat jij kunt bepalen waar jij staat in de markt. Tevens geeft het je een beeld van de groei in de afgelopen maanden. Op basis van deze scan kunnen we samen bekijken hoe we dit de komende maanden en jaren verder kunnen verhogen. Natuurlijk staren we ons niet enkel blind op de linkjes en is linkbuilding altijd maar een onderdeel van je complete SEO strategie. Bij interesse mag je altijd contact met ons opnemen.

coff

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

De koffie staat klaar!

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.