Dit is hoe we het doen

Linkbuilding

✔️ Goedkoop | Bij Traffic Today ontvang je altijd de beste links voor de beste prijs
✔️ Grootste | We beschikken over het grootste publisher netwerk van Europa
✔️ Razendsnel | Binnen 24 uur ontvang je een lijst met links die op jouw bedrijf is afgesteld
✔️ Eerlijk | We hebben geen geheimen over de tarieven die we hanteren
✔️ Pakketten & Strategieën | Kies uit op maat gemaakte strategie of een linkbuilding pakket

Linkbuilding als onderdeel van je marketingstrategie kan voor baanbrekende resultaten zorgen. Traffic Today is gespecialiseerd in linkbuilding en helpt ondernemers bij het realiseren van een ijzersterk linkprofiel dat bijdraagt aan online groei. Kunnen we jou hier ook in ondersteunen?

Linkbuilding_USP

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het vergaren van interne of externe links naar de verschillende pagina’s op je website. Deze links, ook wel backlinks genoemd, zijn een manier voor gebruikers om te navigeren tussen pagina’s op het internet. Daarnaast gebruiken zoekmachines de links om het web te doorzoeken. Google geeft aan dat ‘’deze links een belangrijk onderdeel vormen van de rankingsfactor van een pagina op betrouwbaarheid en relevantie.’’ Hierbij kijkt de zoekmachine of autoritaire websites naar de inhoud van jouw pagina linken of verwijzen. Hoe hoger de autoriteit van een website is waar jij een link scoort, hoe meer waarde deze geeft aan jouw pagina. Voorbeelden van autoritaire websites zijn betrouwbare nieuwswebsites en veel bekeken blogpagina’s.

Krijg jij linkwaarde vanuit dit soort websites? Dan beloont Google jouw website met een hogere plek op de pagina waar de zoekresultaten worden getoond (SERP). Op deze manier ben jij beter vindbaar en genereer jij meer verkeer naar je website.  Met linkbuilding probeer je dus zoveel mogelijk kwalitatieve links naar jouw website te genereren.

Nu je weet wat linkbuilden inhoudt, nemen we je op deze pagina mee langs alle punten die van belang zijn voor een goede linkbuildingstrategie. Zoals gezegd is linkbuilding noodzakelijk voor een goede positie in de zoekresultaten. Door waardevolle backlinks naar je website te verkrijgen, zal Google jouw website dus beter indexeren en eerder tonen bij relevante zoekopdrachten. Dat dit vervolgens veel effect zal hebben op het verkeer naar je website, mag duidelijk zijn.

Met behulp van deze marketingstrategie bouwen we dus samen doelgericht aan digitale groei. Ga je de uitdaging aan, met Traffic Today als linkbuilding specialist?

Wat zijn de voordelen van linkbuilding?

💎 Bouwen aan een kwalitatief backlinkprofiel:  Een backlinkprofiel bevat alle websites die naar jouw pagina verwijzen. Hoe kwalitatiever het profiel is, hoe meer autoriteit dit voor jouw website oplevert.
🆙Hogere relevantie van je website: Wanneer jij autoriteit hebt in de branche, laat je zien dat jouw website beschikt over de benodigde expertise. Hierdoor ben jij relevant voor bezoekers, wat resulteert in een hogere beoordeling van Google.
📌 Stabiele organische positie: Bij het weergeven van autoriteit van de desbetreffende pagina, onderscheid jouw website zich van de concurrentie. Jouw positie op de pagina van de zoekresultaten van Google blijft op deze manier stabiel en behouden.
🆙 Je website verschijnt hoger in de zoekresultaten: Door de verkregen autoritaire backlinks bouwt jouw website betrouwbaarheid en relevantie op. Dit heeft positieve gevolgen op de beoordeling van Google, wat uiteindelijk leidt tot een hogere positie in de zoekresultaten.
👁️ Meer organische bezoekers naar je website: Linkbuilding werkt ondersteunend aan een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Een hoge positie leidt automatisch tot het meer binnenhalen van verkeer. Voor de beeldvorming: websites op de tweede pagina in de SERP krijgen nog maar 4,8% van het totaal aantal bezoekers.
🏆 Winnen van de concurrentie: Misschien wel het belangrijkste voordeel: een juiste linkbuildingaanpak ondersteunt jouw strategie om te winnen van de concurrentie. En dat is toch waar je het voor doet? Onderscheidend zijn ten opzichte van je concurrenten!

Waarom linkbuilding ook in 2024 van waarde is?

Vertelt een linkbuilding specialist dat het toevoegen van jouw backlinks aan andermans pagina’s nog altijd doeltreffend is? Dan wil dat nog weleens voor een paar gefronste wenkbrauwen zorgen. Men denkt namelijk al snel dat linkbuilding een achterhaald principe is. Maar niets is minder waar. Met het uitrollen van de nieuwe Google Helpful Content Update legt de zoekmachine de focus nog meer op de bezoeker. Dus hoe beter jij met linkbuilding inspeelt op de bezoekersintentie, hoe beter jij beoordeeld wordt door Google. Gebruik backlinks die waarde toevoegen aan jouw website en investeer in relevante bronnen voor jouw branche.

Met linkbuilding genereer je een hogere autoriteit voor je website (Page Authority). Daarnaast werk je ook een constante groei in de hand, doordat je specifieke categorieën een podium geeft op andermans platformen. Verwijzende pagina’s staan nog altijd synoniem voor betrouwbaarheid én veiligheid. Onderschat dit marketinginstrument daarom niet, want na een goede basis gelegd te hebben met zoekmachine optimalisatie, is linkbuilding jouw ‘step forward’. Daarom is het in de digitale marketing wereld van 2024 nog steeds onmisbaar.

 

Doelgericht

 

Verschillende linkbuilding methodieken

Linkbuilding methodieken zijn er in overvloed, maar interne en externe linkbuilding zijn toch wel de bekendste principes. Bij externe linkbuilding is het noodzakelijk dat jouw links volgens een natuurlijk ogende manier worden toegevoegd. Anders bestaat de kans dat Google je backlinks als spam gaat zien.

Wanneer er echter een backlink ontstaat doordat jouw content gedeeld wordt op social media of een externe website – omdat je inhoud blijkbaar relevant en deelbaar genoeg is – ontstaat een natuurlijke link. Google zal dit niet snel als spam beoordelen. Bij Traffic Today streven we naar deze natuurlijke vorm van ‘builden’.

Een andere succesvolle linkbuilding methodiek is interne linkbuilding. Met intern linkbuilden creëer je door middel van interne links op je website een natuurlijk pad voor de bezoeker. Vanuit de hoofdpagina stuur je de bezoeker dieper de website in: van hoofdcategorieën naar subcategorieën naar uiteindelijk de producten. Met deze ‘broodkruimels’ blijft de reis van je bezoekers overzichtelijk en weten ze altijd waar ze zich op de website bevinden.

Je vergroot op die manier bovendien de kans dat de bezoeker na het lezen van een pagina op je website blijft hangen en verder klikt om meer content te lezen. Naast menuknoppen en buttons zijn interne links ideaal om bezoekers wegwijs te maken binnen je website. Daarnaast draagt interne linkbuilding ook nog eens bij aan een sterkere pagerank van de pagina waar je naar verwijst.

Wat is de linkbuilding werkwijze van Traffic Today?

We vinden het belangrijk dat we echte meerwaarde bieden voor onze klanten. Dit betekent dat we niet besparen op linkbuilding tools. Iedere dag houden we zaken in de gaten als de linkprofielen van jouw concurrenten en de prestaties van de strategie die we voor jou hebben ontwikkeld. Dit doen we met de nieuwste tools en technieken. Met behulp van meetinstrumenten als MOZ en Majestic doen we gedegen onderzoek, zodat we vervolgens conclusies kunnen verbinden aan de analyses. Waarnemen, signaleren, reageren: – we hanteren een linkbuildingstrategie die voor optimaal resultaat zorgt.

Voor het voeren van een succesvolle linkbuildingstrategie hebben we bij Traffic Today een eigen linkbuilding stappenplan ontwikkeld. De stappen staan hieronder één voor één uitgelegd.

 

stap 1

1. Analyseren van jouw linkprofiel

Iedere linkbuildingstrategie begint met een nulmeting. Een grondige analyse van jouw linkprofiel is dan ook noodzakelijk om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website. Eerst nemen we met behulp van SEMrush en MOZ jouw linkprofiel onder de loep. Samen met onze linkbuilding specialist beslissen we wie van onze partners het beste voor jou kunnen worden ingezet.

stap 2

2. Kiezen van passende en doelgerichte linkbuilding strategie

Op basis van jouw linkprofiel analyse en met de middelen voorhanden, bepalen we de juiste koers. Er bestaan verschillende linkbuildingstrategieën en niet iedere aanpak werkt voor ieder bedrijf. Daarom denken we actief met je mee over een passende strategie die bijdraagt aan jouw doelen. Hierbij leveren we echter niet in op snelheid: zodra je aangeeft Traffic Today als jouw partner in linkbuilding te kiezen, gaan we van start!

 

Eén van de strategieën die we vaak hanteren is het plaatsen van links op de webpagina’s van partners. Dankzij het nauwe contact en de goede ervaringen kunnen we links plaatsen op duizenden websites, die onder te verdelen zijn in verschillende branches. Voorbeelden van deze webpagina’s zijn goedlopende linkbuilding webshops voor een partnerlink, directories, blogs of lokale webgidsen. Iedere afzonderlijke link draagt zijn steentje bij aan het verhogen van jouw domeinwaarde.

 

Het is echter ook mogelijk om voor een linkbuildingstrategie te kiezen waarbij er handmatig linktargets benaderd worden. Traffic Today maakt dan targetlijsten aan op basis van het linkprofiel van jouw sterkste concurrenten. Door middel van deze actieve benadering proberen we backlinks te bemachtigen op de desbetreffende pagina’s. Hierbij zetten we sterke domeinen die we in eigen beheer hebben in als ‘ruilmateriaal’ of bieden we andere links aan. Dit verhoogt namelijk de slagingskans! We zijn betrokken bij jouw doelstelling en zullen er te allen tijde voor zorgen dat jouw belangen voorop staan.

stap 3

3. Maandelijkse linkbuilding rapportage

Om onze transparante werkwijze inzichtelijk te maken, en jou in staat te stellen onze werkzaamheden te volgen, ontvang je iedere maand een uitgebreide rapportage uit handen van jouw linkbuilding contactpersoon.

In deze maandelijkse rapportage zoomen we onder andere in op de Trust Flow, Domain Authority en de Organic Traffic van jouw website. Je ziet in één oogopslag wat onze werkzaamheden teweegbrengen en waar aandachtspunten ontstaan. Op die manier kun jij je blijven richten op je bedrijf en vergroten wij intussen jouw online bereik.

stap 4

4. Kwalitatieve blogs ter ondersteuning van jouw linkbuilding

Om de autoriteit en posities van je website te verhogen, is kwalitatieve content van groot belang. Dit geldt zowel voor de content op je eigen website als de content die je op externe platformen plaatst.

 

Bij kwalitatieve content kun je denken aan relevante en kwalitatieve blogs die een link bevatten naar één of meer van jouw webpagina’s en op externe partnerwebsites worden geplaatst. We hebben een groot team ervaren content marketeers in huis dat jouw blogs vakkundig en met veel plezier schrijft. Hier heb je dus verder geen omkijken meer naar.

 

Deze vorm van linkbuilding, ook wel ‘artikel linkbuilding’ genoemd, zorgt voor een stijging van de domein autoriteit van jouw website. Dat komt doordat we naar jouw website verwijzen vanuit een artikel met relevante content dat geplaatst is op een domein dat beschikt over een hoge autoriteit. Dankzij de inhoudelijke relevantie én het feit dat er een link naar jouwwebsite staat op een domein met hoge autoriteit, zal jouw domeinautoriteit ook stijgen.

stap 5

5. Uitbreiding met andere technieken

Linkbuilding staat vaak niet op zichzelf. Als specialist op het gebied van online marketing weten we bij Traffic Today als geen ander dat het vaak de combinatie is van diensten zoals linkbuilding en zoekmachine optimalisatie die snelle groei bewerkstelligt. Daar zit de kracht van online marketing en tevens onze eigen kracht!
We beschouwen linkbuilding dan ook niet als dé techniek om jouw bedrijf in de topposities van Google te krijgen, net zoals we ook conversie-optimalisatie, zoekmachine adverteren of social media marketing niet zien als een opzichzelfstaande succesfactor. Het feit dat we specialisten in huis hebben voor iedere discipline binnen online marketing, zorgt dan ook voor een doortastende en allesomvattende aanpak van jouw groeistrategie.

 

Iedere linkbuilding specialist voelt naadloos aan wat er voor jouw branche en – specifieker – voor jouw bedrijf nodig is om online optimaal te scoren. Samen besluiten we welke strategie we gaan hanteren om vervolgens plankgas te geven!

Alle specialisten inhouse

Naast de intensieve samenwerking met onze (inter)nationale partners en de betrouwbare oplevering, houden we het linkbuildingproces zoveel mogelijk inhouse. Dit creëert korte lijntjes, waardoor we razendsnel kunnen schakelen wanneer dat nodig is. Onze linkbuilding specialisten bedenken de meest succesvolle strategie, voeren de linkbuilding uit en leveren het aan jou op. Het contact wordt verzorgd door de projectmanagers. Zij zorgen voor overzicht, rapportages en zijn het aanspreekpunt voor jou. Tot slot hebben we de dragende krachten van linkbuilding, namelijk de content marketeers. Uit een grote pool matchen we de te schrijven blogs met de juiste schrijver. Zo garanderen we dat de linkbuildingblogs op een hoog niveau worden geschreven én opgeleverd.

Onze eigen ontwikkelde linkbuildingstool

Het derde voordeel van linkbuilding uitbesteden aan Traffic Today is dat we als specialist onze eigen hypermoderne linkbuildingtool hebben ontwikkeld. Hiermee maken we snel en gemakkelijk verbindingen tussen jouw onderneming en onze partners. Mede dankzij deze eigen ontwikkelde linkbuildingsoftware zijn we in staat maatwerk linkbuildingstrategieën op te zetten die volledig aansluiten bij jouw doelstellingen. Onze linkbuilding specialisten vertellen je graag meer over deze doelgerichte en digital-driven werkwijze.

Kortom, wij geloven dat linkbuilding de katalysator kan zijn van digitale groei. Met een sterke strategie en de juiste invulling behalen we samen online groei.

Wij maken linkbuilding mogelijk voor jou

Jordy Klabbers

Digital Marketeer

Marc Receveur

Head of SEO

Dominique Bouwmeester

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Blauw)

Sander Hoetink

Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)

Roy van der Zaag

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Steven Lubbers

Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)

Whitepaper

EXPERTISE

Whitepaper over rankingsfactoren zoals linkbuilding

Linkbuilding is één van de vele rankingsfactoren waarmee je te maken hebt binnen Zoekmachine Optimalisatie. Het zijn er dusdanig veel, dat het te veel zijn om op te noemen. Om je wat meer verdieping te geven, hebben we bij Traffic Today een whitepaper geschreven die jou hier wat meer kennis over geeft!

Welke tools gebruiken wij?

Linkbuilden kan iedereen. Goed linkbuilden is daarentegen heel wat anders. Om onze specialisten zo goed mogelijk te helpen, sparen we bij Traffic Today niet uit op tooling. Analyses worden zo een stuk secuurder en de aanbevelingen die we aan jou doen zijn nauwkeuriger. Hieronder hebben we een aantal van onze tools voor je uitgelicht. Klik op de iconen voor meer informatie!

Close
SEMrush

SEMrush gebruiken we bij Traffic Today om het verkeer van een backlink wereldwijd en op landelijk niveau te achterhalen. In combinatie met data van Ahrefs en andere tools schatten we het niveau van een bepaalde website in. Heeft deze website een hoge geschatte waarde? Dan beschikt de website over een hoge autoriteit en positionering in een bepaalde markt.

Ook partner worden?
Close
Ahrefs

Ahrefs gebruiken we om de ‘domain rating’* te achterhalen. Daarnaast gebruiken we de tool ook om een vergelijking van het organisch te verkeer te maken (in combinatie met SEMrush). Beide tools beschikken over een aparte database en dus ook over afwijkende organische waardes.

*Met domain rating…:

 • Analyseren we de hoeveelheid unieke domeinen die naar de doelwebsite linken;
 • Bekijken we de ‘autoriteit’ van de koppelende domeinen;
 • Houden we rekening met het aantal unieke domeinen waar iedere website naar linkt;
 • Passen we wiskunde- en codeermagie toe om ‘ruwe’ DR-scores te berekenen;
 • Plaatsen we ‘ruwe’ DR-scores op een schaal van 0-100.
Ook partner worden?
Close
MOZ

Met MOZ kijken we naar de correlatie van de concurrentie en de positie in de zoekresultaten van de betreffende websites. Daarnaast gebruiken we de tool ook om een spam score toe te kennen.

Ook partner worden?
Close
Majestic

Met Majestic achterhalen we de Trust Flow en Citation Flow. Ook gebruiken we de tool voor het overzichtelijk krijgen van de domeinen en de anchor verdeling. Dit doen we vaak in samenwerking met Ahrefs, om zo tot de meest betrouwbare resultaten te komen.

Toch blijven onze eigen kennis, ervaring en het gezonde verstand nummer één raadgever. De tools waar we gebruiken van maken, werken hierin ondersteunend.

Ook partner worden?

Onze digital strategist aan het woord

Ik ben blij dat we met ons team van linkbuilders elke maand resultaat mogen neerzetten en het proces lekker vlot verloopt.

Linkbuilding binnen Traffic Today werkt zo goed, omdat we maandelijks ons netwerk uitbreiden en kennis snel delen binnen het bedrijf. Daarnaast zijn we succesvol doordat het proces maandelijks wordt geoptimaliseerd, we met elkaar meekijken bij de processen en we voor duurzame relaties gaan met onze partners als met onze strategieën.

Onze kennis wordt wekelijks door gecommuniceerd aan de marketeers, die deze knowhow gelijk kunnen doorvertalen naar hun klanten. Digital. Growth. Together.

Sander Hoetink, Commercieel Directeur & Digital Strategist

 

De ideale linkbuildingtactiek vinden

Naast de bekende strategieën, is het ook relevant om na te denken over een passende linkbuildingtactiek. Om op te vallen in het digitale landschap, is de creatie van unieke concepten of tools een aanpak die zijn vruchten kan afwerpen. Blog bijvoorbeeld over je vondst of stuur potentieel geïnteresseerde pagina’s informatie toe in de hoop dat ze een linkje naar je website plaatsen.

Ook het benaderen van partners of nieuwssites is een veel gekozen linkbuildingtactiek die helpt bij het werken aan je aantal verwijzende domeinen en pagina autoriteit. Partners zijn niet voor niets verbonden aan jouw organisatie. En als je verstandhouding goed is, waarom zouden ze je dan niet willen belonen met een backlinkje?

Creatie van infographics of onderzoeken op welke sites de backlinks van jouw concurrenten staan, is eveneens een doeltreffende linkbuilding tactiek die zich veelvuldig bewezen heeft. Marketeers van ondernemingen die de naam en faam al op hebben gebouwd, bekijken in tools waar merknamen al wel genoemd worden, maar waar de backlink nog ontbreekt (unlinked mentions).

 

De do’s en don’ts van linkbuilding

 • Veilige links boven alles. Bij linkbuilding heb je meer aan één kwalitatief goede link dan aan een wildgroei aan backlinks die op ‘sketchy’ websites staan.
 • Werk aan je relaties. Samenwerkingen met partners is hét wondermiddel om succesvol te worden met linkbuilding. Onderhoud je je relaties goed, dan komt de rest vanzelf.
 • Backlinks verspreiden. Een zo natuurlijk linkprofiel creëer je niet door alles door te laten linken naar je ‘home’. Wél door te variëren in anchors en linkjes. Spam dus niet dezelfde anchors, ondanks dit wel het onderwerp van de pagina toekent.
 • Go social. Bij linkbuilding hoef je niet alleen maar een beroep te doen op de pagina’s van anderen. Ook je eigen social pagina’s kunnen van waarde zijn, door er linkjes te plaatsen naar je pagina. Win-win!
 • Pin je niet vast aan het gebruik van dezelfde type links (enkele jaren), maar ga voor een duurzame verhouding en verspreid de soorten.

Hiernaast somden we een aantal tips voor je op waar je zeker op moet gaan letten. Maar pas op! No-go’s zijn er ook genoeg.

 • Steek een stokje voor duplicate content. Hoe verleidelijk het wellicht ook is om linkbuilding blogs op verschillende fora of pagina’s te plaatsen, doe het niet. Volledige zinsneden of alinea’s die verschijnen op meerdere plekken, zullen namelijk genadeloos hard afgestraft worden door crawlers.
 • Koop niet een grote hoeveelheid irrelevante links. Irrelevante backlinkjes hebben een negatief effect op je spam score, waardoor de belangrijkste zoekmachine kan dreigen met het toekennen van een Google Penalty. Zo’n straf kan resulteren in een afname aan bezoekers of minder vertoningen van je site op de SERP. Oppassen dus. Vooral met de uitrol van de Google Helpful Content Update.

Er zijn nog veel meer don’ts, maar om zeker van je zaak te zijn, kun je het proces beter uitbesteden aan Traffic Today. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Zelf met linkbuilding aan de slag

Naast het uitbesteden is het ook mogelijk zelf met linkbuilding aan de slag te gaan. Een succesvolle techniek die je kunt hanteren, is de zogenoemde ‘Skyscraper Technique’. De Skyscraper Technique is een linkbuilding strategie die uitgaat van het verbeteren van de bestaande, populaire inhoud en het repliceren van backlinks om het verkeer op jouw website te verhogen. Deze aanpak is in 2015 ontwikkeld door Brian Dean, oprichter van Backlinko.

Hieronder vertonen we kort de te nemen stappen. Voor meer informatie en een uitgebreid stappenplan verwijzen we je graag door naar dit blog van Ahrefs.

 • Stap 1: Vind relevante content met veel backlinks

Allereerst is het belangrijk om relevante content te vinden. Gebruik de verschillende ‘explorer’ functies op Ahrefs . Denk aan Site Explorer, Content Explorer of Keyword Explorer. Met deze functies ga jij op zoek naar relevante domeinen, content en keywords om toe te passen voor jouw linkbuildingstrategie.

 • Stap 2: Maak jouw content nóg beter

Op basis van de gevonden resultaten ga je proberen jouw content nóg beter te maken. Breng de content naar een hoger niveau dan die van concurrenten. Dat kan bijvoorbeeld door de lengte, relevantie, design en diepte aan te passen en te verbeteren.

 • Stap 3: Bereik de juiste doelgroep

Tot slot is het belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken. Vind en benader relevante partijen waarvan je weet dat ze geïnteresseerd zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar partijen die al een linkje hebben in de content die jij bij stap twee geanalyseerd en verbeterd hebt. Overtuig ze van het feit dat jouw content meer kwalitatieve waarde heeft.

Wel willen we je graag wijzen op de gevaren van zelf linkbuilden. Het proces kan tijdrovend zijn, veel geld gaan kosten zonder dat het resultaten oplevert en het kan zelfs voor dalende posities in de zoekmachines zorgen. Om er zeker van te zijn dat linkbuilding bij jou wél werkt, kun je het proces beter aan Traffic Today uitbesteden.

Veelgestelde vragen linkbuilding

🧰 Welke linkbuilding tools zijn er?

Er zijn heel veel linkbuilding tools op de markt met ieder unieke voor- en nadelen. De meeste tools zijn bijvoorbeeld geschikt om backlinks te checken terwijl andere tools juist een overzichtelijke linkbuilding scan aanbieden. Om het onszelf en onze klanten makkelijker te maken, hebben we bij Traffic Today een eigen overzichtelijke tool ontwikkeld die alles bevat wat wij noodzakelijk achten voor optimaal resultaat.

➕ Waarom is linkbuilding belangrijk?

Zoekmachines baseren de meest relevante resultaten op diverse factoren. Eén van deze factoren is de autoriteit van je website. Om deze autoriteit op een natuurlijke manier te verhogen, is linkbuilding essentieel. je kunt linkbuilding dan ook zien als gereedschap om het totaalplaatje van je website kloppend te krijgen.

🧍 Voor wie is linkbuilding geschikt?

Linkbuilding is eigenlijk voor iedere website een goede aanvulling op de groeistrategie. Of je nu linkbuilding voor je webshop wil, voor je website of zelfs alleen een blog – met linkbuilding zorg je voor verbeterde posities in Google en uiteindelijk meer verkeer.

💸 Wat kost linkbuilding?

Er zijn verschillende mogelijkheden om linkbuilding uit te voeren. Enerzijds kan het gratis, door zelf linkjes aan te vragen bij websites. Anderzijds kan dit betaald door een prijs per aangevraagde link te betalen. Afhankelijk van je doelstelling wordt de linkbuildingstrategie bepaald en daarmee ook het linkbuildingbudget.

🔗 Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een vorm van offpage optimalisatie. Dat betekent dat de werkzaamheden bij linkbuilding buiten je eigen website om gebeuren. Bij linkbuilding worden er links van externe websites gegenereerd, om een zo goed mogelijk backlinkprofiel op te bouwen. Linkbuilding is één van de beoordelingscriteria van Google, waardoor linkbuilding effect heeft op de organische posities in de zoekmachine.

🔙 Hoe werkt linkbuilding?

Om door middel van linkbuilding een hoge positie te behalen in Google is het van belang om te weten waarmee Google rekening houdt. Behalve de kwaliteit en relevantie van inkomende links zijn er namelijk ook andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de manier waarop een link geplaatst wordt. Dit heeft te maken met een natuurlijke ‘groei’ van het linkprofiel en het gebruik van anchors. Door de links volgens de juiste methode te plaatsen krijgt Google de indruk dat inkomende links er op een natuurlijke manier bij zijn gekomen.

📈Waarom linkbuilding uitbesteden?

Zelf linkbuilden gaat gepaard met risico’s. Het kan leiden tot dalende posities, onnodige kosten en weinig resultaat. Wanneer je linkbuilding uitbesteed, ben je zeker van een succesvolle strategie, uitgedacht door specialisten.

📊 Wanneer zie je resultaat van linkbuilding?

De eerste resultaten van je linkbuilding strategie kun je doorgaans binnen 2 tot 3 maanden verwachten – mits je website de juiste basis biedt. Zonder de juiste website techniek en/of content zal linkbuilding weinig verschil teweegbrengen. Zorg dus altijd eerst voor een goede basis.

⭐ Hoe bepaal je of een link relevant is?

Door de website waar het artikel en of de link in wordt geplaatst te analyseren op basis van het onderwerp waar de website vooral haar uitingen over doet. Denk bijvoorbeeld aan een website wat tekstueel vooral is ingericht op sanitaire voorzieningen. Deze is ook enkel relevant voor bedrijven in dezelfde sector.

Succesvol linkbuilding voorbeeld: Welvaere

Welvaere is een typische linkbuilding klant van Traffic Today. Ben je benieuwd hoe zij onze samenwerking ervaren? Bekijk dan snel deze video van dit linkbuilding voorbeeld!

Welvaere is een typische linkbuilding klant van Traffic Today. Benieuwd hoe zij onze samenwerking ervaren? Bekijk dan snel de video!

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat linkbuilding in 2024 nog steeds van grote waarde kan zijn om jou te ondersteunen in groei op SEO-vlak. Zo leidt een goede linkbuildingstrategie tot een kwalitatief backlinkprofiel en hogere relevantie van jouw website. Deze twee aspecten zijn ondersteunend voor een stabiele organische positie, waardoor jij met jouw website steeds hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt. Door de stijgende posities trek je meer organische bezoekers naar jouw website en win je de strijd tegen concurrenten !

Een goede toevoeging is het inspelen op de uitgerolde Google Helpful Content Update. Met de juiste strategie leg je de focus nog meer op jouw bezoekers en richt je deze nog beter in aan de hand van de bezoekersintentie. En de waardering van Google? Die volgt vanzelf!

Voor het succesvol uitvoeren van jouw linkbuildingstrategie helpt Traffic Today jou graag verder! Waarom wij? Simpel:

 • Eén van de grootste netwerken van Nederland. Vergeleken met onze concurrenten beschikken we simpelweg over meer aanbod qua netwerken.
 • Meedenkend in strategie met ervaren marketeers. Onze marketeers hebben al honderden bedrijven voorzien van groeiende strategieën, waarbij linkbuilding een belangrijk ondersteunend onderdeel is.
 • Niet alleen specialist op linkbuilding, maar ook op andere SEO-vlakken. Naast het analyseren, uitvoeren en optimaliseren van jouw linkbuildingstrategie, kijken we ook naar andere groeikansen! Wanneer we proactief mee mogen denken, nemen we meteen jouw hele on-page seo onder de loep!

Digital. Growth. Together. Daar draait het om bij Traffic Today, jouw linkbuilding specialist. Dit betekent dat we betrokken zijn bij de online groei van onze klanten en alles op alles zetten om hier de beste resultaten uit te halen. Dit doen we doelgericht en met een sterke focus op digitale verbinding, doelstellingen en betrokkenheid. Maar bovenal doen we het samen – met jou en met elkaar.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Telefonisch, digitaal of op locatie? Laat ons gewoon weten wat jou uitkomt, we zijn de moeilijkste niet. We leren jou en je bedrijf graag kennen en gaan samen op zoek naar de grenzen van jouw groeipotentieel.

Linkbuilding

Nieuwsgierig geworden hoe we linkbuilding bedrijven voor jou?

 • Met wie hebben we het genoegen?
 • Welke website wil je scannen?
 • Waar kunnen we naartoe mailen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis linkbuilding scan aanvragen!

Weten hoe jij er momenteel voor staat? Met de gratis linkbuilding scan van Traffic Today weet je het. Vraag hem nu vrijblijvend aan door onderstaand formulier in te vullen!

cta-employee-particles
Marc staat voor je klaar!
Hoger in Google met behulp van linkbuilding?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marc vertelt je graag meer over linkbuilding

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.