Keyword Density Checker

Keyword Density Checker

Nieuwsgierig geworden hoe we jou hoger in Google krijgen?

Moeite met het achterhalen van de zoekwoorddichtheid in je SEO-tekst? Maak dan nu gebruik van de keyword density checker van Traffic Today. Onze keyword density checker is zo ontworpen, dat je op nauwkeurige wijze achterhaalt hoe vaak een specifiek zoekwoord voorkomt in jouw SEO-tekst. Over optimalisatie van categorieteksten ligt zo niet meer op de loer, waardoor je een goede basis kunt leggen voor jouw zoekmachine optimalisatie strategie. Op deze pagina leggen we je meer uit over het belang van de keyword density checker!

Keyword density: de houvast voor SEO-teksten

Wie online marketing bedrijft, heeft vast weleens van de keyword density gehoord. Dit is een eenheid die weergeeft in welke mate een specifieke term voorkomt in een tekst. Met behulp van de keyword density checker rolt er een percentage uit. Houd je een keyword density aan van 2 à 3% (bij het hoofdzoekwoord), dan is de kans om hoger in Google te komen het grootst. Verwerk je het zoekwoord te veel in de tekst? Crawlers kunnen dan het idee krijgen dat je woorden aan het spammen bent, wat een negatief effect heeft op je vindbaarheid.

Tips voor zoekwoorddichtheid

Hoewel keyword density de meest gangbare term is, spreken we in Nederland ook wel over de zoekwoorddichtheid. Traffic Today geeft je enkele tips voor het geval je aan de slag gaat met de zoekwoorddichtheid.

  • Houd het natuurlijk: woorden als ‘SEAT auto rood’ of ‘ladder uitschuifbaar’, zijn niet makkelijk om te verwerken. Houd je content natuurlijk, door één of twee tussenwoorden te gebruiken. Google is slim genoeg om te snappen om welk woord het gaat, dus je werkt zo alsnog aan een goede zoekwoorddichtheid.
  • Gebruik headers: verwerk je zoekwoorden ook in de headers. Het hoofdzoekwoord plaats je bij voorkeur in de H1, terwijl je verdiepende zoekwoorden bewaart voor de verderop gelegen alinea’s en andere headers.
  • Synoniemen: synoniemen helpen zoekmachines nog beter te begrijpen waar je tekst over gaat.

Hoe werkt de keyword density checker?

De keyword density checker is zo ingericht, dat hij gemakkelijk te gebruiken is voor iedereen. In de bovenste balk plak je de tekst die je wilt controleren met de keyword density checker. Vervolgens vul je de woorden één voor één in bij het vak eronder, waarbij je de mogelijkheid hebt om hoofdletters te negeren, zodat ook woorden aan het begin van de zin worden meegenomen. Onderaan wordt de dichtheid tot 2 decimalen achter de komma weergeven, zodat je een nauwkeurige afspiegeling krijgt van de tekst die je geschreven hebt.