Maak gebruik van onze

Kaufland marketplace

Ben je op zoek naar een manier waarop jij jouw business kunt laten groeien? Dan is verkopen via Kaufland misschien dé oplossing! Marketplaces worden steeds populairder en zijn vaak grote spelers in de markt. Zeker wanneer je op zoek bent naar uitbreiding in het buitenland, is Kaufland een ideaal verkoopkanaal. Met ruim 1.500 fysieke winkels in acht verschillende landen, weet Kaufland een hoge brand awareness te creëren en dit merk je ook op hun online marketplace. Met ruim 32 miljoen bezoekers per maand op Kaufland.de zijn zij één van de grootste marketplaces van Duitsland.

Vraag het Lynn Onze ervaren Marketplace Marketeer
Kaufland_Optimalisatie

Wat is de Kaufland Marketplace?

Het in 1986 opgerichte Kaufland is begonnen als fysieke winkel en supermarktketen en is gegroeid naar ruim 1.500 fysieke filialen in acht verschillende landen met een online webshop én marketplace. Kaufland focust zich meer op Oost-Europa waarbij ze naast Duitsland ook actief zijn in o.a. Polen, Kroatië en sinds kort ook als marketplace actief zijn in Tsjechië en Slowakije.

Met name verkopen op Kaufland.de is interessant voor Nederlanderse verkopers. Kaufland is echt een gevestigde naam in ons buurland en weet steeds meer marktaandeel te winnen. Jouw verkopen uitbreiden naar Duitsland opent een markt van ruim 80 miljoen inwoners. Kortom: veel nieuwe potentiële klanten waar jij jouw producten aan kunt introduceren. Door gebruik te maken van de naamsbekendheid van de Kaufland-marketplace weet jij een echte impuls te geven aan jouw business!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Laten we kennismaken!

Ben je benieuwd welke kansen Kaufland marketplace met zich meebrengen voor jou? Vul onderstaand contactformulier in en we hebben het er samen met jou over op een manier die bij je past.

Hoeveel kost het om te starten op Kaufland? 📦

De kosten van verkopen op Kaufland zijn duidelijk: je betaalt een vaste maandelijkse fee ongeacht wat je verkoopt én een commissie over de producten die jij verkoopt. De maandelijkse fee bedraagt €39,95, hier komt dus nog een commissie over de door jouw verkochte producten overheen. De hoogte van deze commissie verschilt per productcategorie en varieert van 7% tot 17%. Deze commissie betaal je over de verkoopprijs van jouw verkochte producten inclusief de verzendkosten. Dit geldt voor alle producten, behalve sieraden. Hier gaat het enkel over de verkoopprijs, exclusief de verzendkosten dus!

Welke producten kan ik verkopen via Kaufland? 🛒

Waar Kaufland eerder alleen winkels had, zijn ze uitgegroeid tot veel meer dan dat! Op hun online marketplace worden ruim 5.000 productencategorieën aangeboden door verschillende verkopers. De kans is dus groot dat jouw producten in een van deze categorieën passen. Op Kaufland worden de producten verdeeld over: elektronica, tuin & bouwmarkt, keuken & huishouden, baby & kind, wonen, mode, drogisterij, sport, auto en eten & drinken.

Welke voorwaarden stelt Kaufland? 📑

Aan het verkopen op Kaufland zitten een aantal voorwaarden.

Om je aan te melden wil Kaufland het BTW-nummer van jouw bedrijf, via de OSS of een BTW-nummer voor het land waarin jij wilt gaan verkopen. Denk er bij het verkopen in Duitsland ook aan dat je een EPR moet hebben. Bij Kaufland wordt hiervoor in ieder geval gevraagd om een registratie bij het verpakkingenregister LUCID.

Voor het ‘listen’ van jouw producten op Kaufland heb je een EAN/GTIN nodig. Daarnaast moet de productinformatie worden getoond in de taal van het desbetreffende land, hetzelfde geldt voor de klantenservice. Verkoop jij jouw producten in Duitsland? Dan moet de productinformatie en de klantenservice in het Duits zijn.

Wat zijn de voordelen van verkopen op Kaufland? ➕

Verkopen via Kaufland heeft verschillende voordelen. Zo is het één van de grootste marketplaces in Duitsland waardoor je op een gemakkelijke manier direct een groot gedeelte van de Duitse consumenten kunt bereiken. Daarnaast zijn er ook nog veel Kaufland winkels in ons buurland gevestigd waardoor zij hun naamsbekendheid een echte boost geven en hierbij ook vertrouwen winnen van de consument.

Kaufland draait op een eigen systeem waardoor zij door en door weten hoe hun systeem werkt en gemakkelijk kunnen ondersteunen bij problemen. Dit is een voordeel ten opzichte van marketplaces die gebruik maken van een extern systeem.

Waarom starten met verkopen op Kaufland?

Verkopen op Kaufland is aantrekkelijk voor iedere retailer die op zoek is naar nieuwe markten om aan te boren, specifiek Duitsland. Als gevestigde naam in Duitsland weet Kaufland 32 miljoen bezoekers in een maand te trekken, waardoor jij als verkoper op het kanaal in één klap een groot bereik krijgt in ons buurland. Besluit je te verkopen op Kaufland, dan doe je een beroep op en sterk merk. Samen met o.a. Lidl valt Kaufland onder de holding van de Schwarz Group valt: hét retailconcern van Duitsland.

De ervaringen van verkopers met Kaufland zijn veelal positief: ze bieden persoonlijke ondersteuningen, hebben eerlijke en transparante verkoopvoorwaarden, bieden voordelige prijzen. Dit doen zij zonder een contract waardoor je er ieder moment mee kan stoppen.

 

Verkopen op Kaufland uitbesteden

Kom je er niet helemaal uit met het verkopen op Kaufland of heb je hier simpelweg niet genoeg tijd voor? Dan is het uitbesteden van het verkopen op Kaufland wellicht een goede optie. Dit betekent niet direct dat je alles uit handen moet geven: een sparringpartner is ook fijn! Wat jouw voorkeur ook is, bij Traffic Today helpen we je graag. We kunnen het optimaliseren van jouw Kaufland-verkopen in zijn geheel overnemen, maar kunnen jouw hier ook in ondersteunen met het oppakken van deeltaken of bijvoorbeeld in een consult-rol. Wij denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden.

Ben je nog niet begonnen met het verkopen op Kaufland en vraag jij je af of dit interessant in voor jouw business? Of staan jouw producten al een tijdje online op Kaufland en lijkt er maar geen beweging in te zitten? In welke fase jij ook zit met het verkopen via Kaufland, wij kunnen je ondersteuning bieden om jouw verkoopaccount te laten groeien.

Subtitel

Cijfers Kaufland

miljoen bezoekers per maand
productgroepen
extra landen waarin je kunt verkopen

Kaufland vs Amazon: een vergelijking

Twee van de grootste spelers in Duitsland. Amazon en Kaufland domineren beide de markt in ons buurland en hebben dan ook de nodige overeenkomsten. Zo zijn beide partijen een marketplace waar ook verkopers vanuit andere landen, zoals Nederland, gemakkelijk op kunnen verkopen. Maar welke van de twee marketplaces moet je nou kiezen? Wat is het verschil?

Een groot verschil is het aantal landen waarin beide marketplaces opereren. Amazon is hier al een wereldwijde speler waar Kaufland net begint met uitbreiding naar het buitenland. Hierin is de stap met Tsjechië en Slowakije gemaakt: meer focus op Oost-Europa zo lijkt. Verder is Kaufland niet enkel een marketplace, maar hebben zij ook 1.500 fysieke winkels waardoor ze een sterke marktpositie hebben in Duitsland.

Werk je met een integrator zoals Channable om jouw producten naar marketplaces door te sturen? Dan is het, het overwegen waard om beide marketplaces aan te sluiten wanneer je in Duitsland wilt verkopen. Push de Duitse informatie in één keer door naar de marketplaces en vang twee vliegen in één klap!

Lynn

Marketplace Specialist
image-right-particles
Kaufland marketplace

Lees alles over marketplaces

Naast Kaufland en Amazon zijn er nog een tal aan andere marketplaces waar jij jouw producten op kunt verkopen. Deze hebben allemaal hun eigen kenmerken en het is dan ook belangrijk om de perfecte match te vinden tussen de marketplace en jouw producten. Wil je graag verkopen in Duitsland? Dan is naast Kaufland en Amazon misschien Otto wellicht een goed verkoopkanaal. Wil je juist jouw markt in Nederland vergroten? Kijk dan eens naar de kansen die Blokker of fonQ je bieden! Hoe dan ook zijn er altijd mogelijkheden op een van de marketplaces voor jouw bedrijf. Benieuwd hiernaar? Bekijk dan eens onze marketplace-pagina of neem contact met ons op. We kijken graag met je mee.

cta-employee-particles
call-to-action
Lynn staat voor je klaar!
Vraag het onze marketplace specialist!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.