Gebruik onze expertise bij jouw

Online marketing Engeland

Ben jij klaar om de Engelse markt te betreden?

Online marketing voor Engeland is de way to go! Hierbij helpen we je graag. Het is voor elk bedrijf belangrijk om te realiseren dat online marketing in Engeland meer is dan slechts een vertaling van je website. Zo helpen wij je met het opstellen en realiseren van een geheel marketingplan, geheel conform wat werkt in Engeland.

Sta jij te springen om je te presenteren aan een nieuwe, Britse doelgroep? Kom in contact, dan bekijken we wat jouw kansen op het gebied van online marketing in Engeland zijn!

Vraag het Dominique Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Blauw)
Online_Marketing_Engeland
Overweging

Waarom uitbesteden aan Traffic Today?

De overzeese stap nemen naar onze Britse buren is niet zo maar iets; het is fijn als je een partner hebt die weet wat je doorstaat wanneer je deze stap neemt. Online marketing in Engeland uitbesteden bij Traffic Today betekent kiezen voor een partner die ervaring heeft met deze stap. In ons klantenbestand zijn meerdere klanten die deze stap al hebben genomen, met succes!


Wij realiseren ons als geen ander hoe belangrijk het is om een rake strategie op te stellen die relevant is aan het gebied waar je je op richt. Dit betekent niet dat we een stappenplan constant herhalen: bij ons staan jouw doelstellingen centraal. Zo benaderen we de markt vanuit jouw perspectief, wat zorgt voor mooie resultaten op een wijze die passen bij jouw bedrijf.

Cijfers Groot-Brittannië

stores
miljard online omzet (2020)
procent actief op het internet

Britse e-commerce

Wil jij met je bedrijf de stap naar Groot-Brittannië officieel doorvoeren? Dan is het goed om je eerst te mengen in de Britse e-commerce. Online zijn er namelijk al veel potentiële klanten te bereiken, door middel van een webshop. Hierbij is één ding belangrijk om mee te nemen, namelijk de Brexit. Dit maakt administratief gezien de Britse overstap namelijk vrij ingewikkeld, maar het zeker niet minder waard.

Zodra je papierwerk in orde is, bereik je gemakkelijk de Britse doelgroep die je wilt bereiken. Houd hierbij wel rekening met de wensen van deze doelgroep. Dit moet voornamelijk naar voren komen in de content van je website. Hoewel Britten houden van een sarcastisch grapje hier en daar, zijn ze ook gesteld op netjes en formeel. De directe Nederlandse manier van communiceren zal dus ook minder gewaardeerd worden.

De marketeers van Traffic Today weten precies hoe ze zich moeten aanpassen ten opzichte van de Britse markt. Wil jij van deze ervaring en kennis genieten? Kom in contact! We gaan graag een partnerschap met je aan.

Wat is jouw potentieel?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Informeer je over online marketing in Engeland!

Traffic Today helpt je graag! Online marketing in Engeland is een prachtige toevoeging aan je marketingplan die je helpt enorm veel kansen te benutten. Met een rake strategie gebaseerd op onderzoek werken we richting jouw doelstellingen. Wil jij hier zo snel mogelijk aan beginnen? Vul dit contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Welke Engelstalige shops beheren jullie?

Traffic Today heeft een ruim klantenbestand. Zo hebben we klanten die zich volledig focussen op Nederland of België, maar hebben we ook genoeg klanten die de oversteek naar Duitsland of Engeland gemaakt hebben. Een mooi voorbeeld van een klant die de oversteek naar Engeland succesvol heeft gemaakt, is Nolte Mezzanine. Deze specialist op het gebied van magazijnoplossingen was in Nederland al erg succesvol, maar is dat nu ook in Groot-Brittanië wegens een succesvolle migratie naar een Engelse website.

Wat zijn de kosten van online marketing in Groot-Brittannië?

De kosten van online marketing in Groot-Brittannië zijn volledig variabel. Net als bij Nederlandse online marketing ligt het er namelijk maar net aan hoeveel budget jij hiervoor vrij wilt maken. Het is wel belangrijk om te realiseren dat hoe hoger jouw budget is, hoe makkelijker het voor ons om successen te boeken. Dit biedt ons namelijk de vrijheid om onze strategie precies uit te voeren zoals jij wil.

Vrijblijvend advies over hoe jij je marketingbudget het best kunt besteden? Kom in contact, we bespreken het graag met je!

Zijn er verschillen tussen de Britse landen op het gebied van online marketing?

Ja! Als jij je niet alleen richt op Engeland, maar ook de Britse landen Schotland, Wales en Noord-Ierland toevoegt aan je doelgroep, is het belangrijk om te weten dat deze verschillende landen ook vragen voor een verschillende aanpak. Er zit namelijk meer verschil in de tone-of-voice van deze landen dan je misschien vooraf zou verwachten.

Overigens zit het verschil hem niet alleen in deze tone-of-voice: ook het algemene online gedrag kan enorm verschillen. Zo vraagt elk land voor een nieuwe doelgroepanalyse, waarin andere zoekwoorden uit zullen komen. Als jij je website correct wil inrichten, is het dus belangrijk dat je per land een andere variant hanteert.

Kan ik mijn Britse website ook voor de Verenigde Staten inzetten?

Nee! Net als Schotland, Wales en Noord-Ierland vraagt de Verenigde Staten om een geheel andere aanpak. Amerikanen zijn een doelgroep op zich: om hierop in te spelen, moet je je heel anders opstellen dan je doet richting Britten. Waar Britten houden van een formele toon, mag je bij Amerikanen gerust wat informeler zijn. De boodschap kan hierdoor ook positiever gebracht worden, waardoor je als marketeer verschillende psychologische trucjes wat makkelijker uit kunt voeren.

Daarnaast is het ook belangrijk om te benoemen dat de Amerikaanse markt simpelweg een stuk moeilijker te betreden is, ten opzichte van de Britse markt. Amerikanen houden van de hoogst mogelijke kwaliteit, waardoor ze ook bovengemiddeld veel uit het buitenland bestellen. We raden de overstap naar de Verenigde Staten niet per sé af (als jij er zeker van bent dit aan te kunnen, raden we het zeker aan!), maar adviseren toch om je online succes dichterbij huis te zoeken.

Overeenkomsten Groot-Brittannië en Nederland

De overstap van Nederland naar Groot-Brittannië is ten opzichte van andere landen geen hele grote. Zo houden Nederlanders en Britten allebei van flauwe humor. Ook al zijn Britten hierin wel wat extremer dan Nederlanders (kijk maar eens naar een aflevering van The Office), over het algemeen komen Nederlanders en Britten op het gebied van humor erg overeen. Dit is handig, aangezien Britten een goede band tussen twee zakenpartners erg belangrijk vinden. Humor kan hier goed in helpen – samen een grapje over de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend zou zo de basis kunnen zijn van een succesvol partnerschap.

Tegenstellingen Groot-Brittannië en Nederland

Alhoewel Nederland en Groot-Brittannië qua manier van omgang best op elkaar lijken, zijn er ook redelijk wat verschillen te noemen. Het grootste verschil, wat ook écht een verschil is waar je als Nederlander op moet letten, is dat Nederlanders een stuk directer zijn dan Britten. Wanneer je een zakelijk gesprek met een Britse partner hebt, kan het dus makkelijk gebeuren dat je ze compleet overloopt.

Daarnaast is het op technisch aspect ook belangrijk dat je goed nadenkt over de invulling van je webshop. Zo zul je te maken krijgen met andere leveranciers en betaalmethoden dan die je gewend bent in Nederland. In Groot-Brittannië hoef je niet aan te komen met iDeal – vrijwel alles wordt daar met creditcard of PayPal betaald. Ook op aspecten zoals dit kan een doelgroepanalyse veel antwoorden geven!

Engelse linkbuilding

Als jij de oversteek naar Engeland maakt, is het ook belangrijk dat je je daar direct in een goed, kwalitatief netwerk bevindt. Bij Traffic Today is dit geen enkel probleem! Wij mengen je makkelijk in het sterkste Engelse linkbuilding netwerk dat je maar bedenken kunt. Dit betekent dat jij geniet van de externe links van de hoogste kwaliteit, waardoor je website snel naar een hoge positie in Google schiet.

Dit alles combineren we met een sterk intern linkprofiel. We zorgen voor de juiste linkpatronen, die op een logische wijze worden opgebouwd. Zo zorg je met je netwerk niet alleen voor een sterke externe linkbuilding, maar ook binnen je eigen website.

Online marketing in Nederland

 

Misschien ben jij al jarenlang klant bij Traffic Today en heb je nu eindelijk het gevoel de oversteek te kunnen maken. Maar, de kans is ook groot dat jij simpelweg op zoek bent naar een nieuwe partner voor je online marketing in Engeland. In dat geval is het goed om te weten dat wij deze online marketing werkzaamheden op dezelfde wijze uitvoeren zoals we hier, in Nederland doen.

Bij ons staat jouw strategie centraal. Met een kritische blik kijken we je naar je doelstellingen, om zo te zien of deze past bij jouw marktpositie en het gedrag van jouw concurrenten. Zodra jouw doelstellingen vaststaan, kijken we naar welke diensten hier het best bij passen. Gaan we bij jou voor SEO, of richten we ons op een aantrekkelijke SEA-campagne?

Online marketing in Engeland

 

Net zoals in Nederland, beginnen we jouw online marketing voor Engeland met het opstellen van een strategie. Hierin kijken we naar jouw marktpositie en doelstellingen, zodat we hier gericht mee bezig kunnen gaan. Uiteraard zorgen we ervoor dat we dit allemaal in een netjes, Brits jasje presenteren. Zo hoef je geen directe, Nederlandse tone-of-voice te verwachten, maar zorgen we voor een social media campagne die volledig aansluit op wat jouw Engelse volgers willen zien. Of, we gaan aan de slag met content optimalisatie, waardoor we jouw website omtoveren tot een website die geen Brit ongebruikt kan laten!

Wij helpen je graag

Sander Hoetink

Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)

Pascal Eskes

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Dominique Bouwmeester

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Blauw)

Steven Lubbers

Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)