Scoor met

Online marketing Duitsland

Ben jij klaar om de Duitse markt te veroveren?

Dan moet je dit doorvoeren in je online marketing voor Duitsland! Hier helpen wij je graag bij. Duitsland is een enorm land, waar veel kansen liggen. Zo vormen we een rake strategie voor je online marketing in Duitsland, waarmee jij deze kansen benut.

De marketeers van Traffic Today hebben een ruime kennis: zo beschikken we niet alleen over Nederlandse marketeers, maar ook Duitse. Wij draaien onze hand dus ook niet om voor online marketing in Duitsland. Ben jij geïnteresseerd? Kom in contact, dan bespreken we de mogelijkheden!

Vraag het Steven Onze Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)
De voordelen van

Online marketing in Duitsland

 • Een nieuwe markt
 • Nieuwe manier om jezelf online bekend te maken
 • Meer websitebezoekers
 • Goede basis voor verdere internationale uitbreidingen
 • Innovatieve cultuur
 • Handige eerste stap wanneer je fysiek uitbreiden wilt

Waarom online marketing Duitsland?

Duitsland: het land van bier, braadworsten en snelle auto’s. Het is een welvarend land, dat enorm met zijn tijd meegaat. Niet alleen kan je erg leuk in dit land op vakantie gaan, je kan hier ook enorm veel kansen benutten als bedrijf zijnde. Hiervoor hoef je niet direct te verhuizen: met de juiste online marketing voor Duitsland, spring je al op deze nieuwe markt in vanaf je huidige locatie. Het is belangrijk om te realiseren dat voor een succesvolle uitvoering van je online marketing in Duitsland, je niet simpelweg je huidige, Nederlandse tactiek kan kopiëren. Als jij op zoek bent naar een bureau voor je online marketing voor Duitsland, ben je bij Traffic Today aan het juiste adres. Onze marketeers zijn al jarenlang niet alleen gefocust op successen binnen Nederland, maar denken ook graag outside the box. Om dit te realiseren, hebben we ook meerdere Duitse marketeers in ons team, wiens handen jeuken om voor jou aan de slag te gaan. Ben jij benieuwd welke stappen we voor jou zien of weet jij al zeker dat je zo snel mogelijk de grens over wil steken? Vul ons contactformulier in, zodat we zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen!

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vraag adviesgesprek aan!

Wil jij je focussen op de Duitse markt? Door je online marketing in Duitsland uit te laten voeren door Traffic Today, kies je voor een ruime variate in marketingdiensten, uitgevoerd door een jong, enthousiast en ervaren team. Vul het contactformulier in, zodat we dit zo snel mogelijk voor jou kunnen realiseren!

Duitse klanten Traffic Today

Text

 • Logo InShared | Traffic Today

Fenceweb / Zaunonline

Een mooi voorbeeld van hoe wij Duitse online marketing toepassen, is onze samenwerking met Hekwerkonline. Deze specialist op het gebied van hekwerk is gevestigd in Enschede, maar heeft zichzelf door slimme online marketing ook op de Duitse (Zaunonline) en Engelse (Fenceweb) markt weten te profileren. Dit alles is natuurlijk hand in hand gegaan met een intensieve samenwerking. Vanaf het begin was het duidelijk wat het doel was: een organische groei van 300%, mede door het veroveren van internationale markten.

We zijn met Hekwerkonline om tafel gegaan en hebben in een heldere strategie de juiste stappen geformuleerd om dit doel te behalen. Met SEO, SEA en verschillende testen middels usability testing hebben we optimale websites gemaakt voor het relevante land, waar mooie resultaten mee behaald zijn. Dit alles gaat natuurlijk niet ten koste van de binnenlandse resultaten: zo kent Hekwerkonline nu meer dan 200 top 3 posities in de zoekresultaten van Google en is de ROAS met 70% verhoogd.

Interessant in een vergelijkbare uitbreiding? Vul ons contactformulier in zodat we kunnen kijken wat er voor jou zoal mogelijk is!

Wij maken het mogelijk voor je!

Steven Lubbers

Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)

Justin Verver

Business Developer | Business Lead (Team Blauw)

Kim Böttcher

Advertising Marketeer

Pascal Eskes

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Verschillen Duitse online marketing en Nederlandse

Voor een correcte doorvoering van je Duitse online marketing is het belangrijk om te weten dat er veel verschillen zijn tussen Duitsland en Nederland. Deze verschillen zijn vaak erg logisch – de meeste kun je waarschijnlijk zonder probleem opnoemen. Maar, deze verschillen vervolgens doorvoeren in je strategie, is soms nog lastig. De belangrijkste gevolgen luiden als volgt:

 • Bestuurlijke indeling: Duitsland is een gigantisch land, dat opgedeeld is in verschillende deelstaten. Voordat jij met je bedrijf de oversteek maakt, is het belangrijk om na te gaan in welke deelstaat je je vestigt, omdat er flinke verschillen zitten in de regelgeving van elke staat. Lees je goed in, want de sancties voor regelovertreding zijn niet mals!
 • Aankoopgedrag: er zit een aanzienlijk verschil in het online aankoopgedrag van Duitse en Nederlandse klanten. Het belangrijkste verschil hierin zit hem in privacy: wanneer jij met je online marketing in Duitsland ervoor kiest een nieuwe websitevariant te realiseren, zorg er dan voor dat privacy de norm is.
 • Betrouwbaarheid: regels zijn regels. Een Duitse consument zal een negatieve recensie snel zien als een reden om niet met jou in zee te gaan. Zorg er dus voor dat jij je beloftes nakomt: morgen geleverd is dus ook écht morgen geleverd!
 • Betaalmethodes: in Nederland wordt voornamelijk betaald met iDeal, maar hier hoef je in Duitsland niet mee aan te komen zetten. De Duitse consument geeft de voorkeur aan PayPal, maar ELV/Lastschrift en creditcard zijn ook erg populair. Zorg er dus voor dat deze betaalmethodes zijn doorgevoerd in je webshop, want net als de Nederlander geniet de Duitser ook van een hoge gebruiksvriendelijkheid.

 

cta-employee-particles
Steven staat voor je klaar!
Ben jij klaar om de Duitse markt te veroveren?

Online marketing strategie Duitsland in vier stappen

Wanneer jij van plan bent om de grens naar Duitsland over te steken, helpen wij je graag. Dit doen we door een op-maat-gemaakte strategie op te stellen, waarin jouw doelstellingen en bedrijfscultuur centraal staan. Deze online marketing strategie voor Duitsland is dus volledig uniek aan jouw bedrijf, maar wordt wel opgesteld volgens vier vaste stappen. Deze leggen we je graag uit!

stap 1

Introductie

Eerst maken we kennis. Bij Traffic Today staat samenwerking centraal: om dit te realiseren, vinden we het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Onder het genot van een kop koffie, thee of water gaan we in gesprek. Wij stellen ons voor, maar vinden het ook fijn om jou en je bedrijfscultuur beter te leren kennen. Zo kunnen we gericht te werk gaan op het gebied van doelstellingen en het formuleren van een strategie!

stap 2

Analyse & onderzoek

Resultaten zijn mooi, maar je hebt er niets aan als je niet weet waar ze vandaan komen. Daarom begint een marketingplan bij Traffic Today met analyses en onderzoek. We voeren een marktanalyse en een concurrentieanalyse uit, zodat we kunnen vaststellen waar jij momenteel staat en welke stappen er genomen kunnen worden. Deze onderzoeken vormen de basis van jouw strategie, maar zijn ook een vangnet voor wanneer de resultaten niet direct zoals gewenst zijn. Een flexibele houding is voor ons dus geen enkel probleem!

stap 3

Uitvoering

We hebben onze strategie aan je voorgelegd en je bent het er mee eens: zo gaan we het doen! In de uitvoerende fase zorgen we voor een perfecte uitvoering van deze strategie. Bij Traffic Today hebben we een enorm team met veel verschillende expertises: zo zorgen we er dus ook voor dat een compleet marketingplan zonder probleem uitgevoerd gaat worden. Uiteraard doen we dit conform jouw huisstijl en bedrijfscultuur, zodat het direct gebruikt kan worden.

stap 4

Monitoring

Het werk is gedaan: we proosten er een keer op en zijn klaar! Misschien is dit een hele logische gedachte, maar het is niet helemaal hoe het werkt. De marketeers van Traffic Today hebben een erg actieve houding: zo monitoren we onze resultaten constant en zorgen we ervoor dat we hierop inspringen wanneer dit nodig is. Overigens slaan we een keer proosten zeker niet over, maar doen we dit het liefst op een jubileum waar we onze mooie resultaten vieren kunnen!

Welke diensten werken er in Duitsland?

Wanneer het over online marketing in Duitsland hebben, lijkt het alsof er alleen maar verschillen zijn met Nederland, maar dit is natuurlijk niet het geval. Zo zijn de diensten waarmee we in Nederland bekend zijn, ook erg succesvol in Duitsland. Deze moet je alleen even in een Duits jasje gieten. Zo bestaat jouw online marketing in Duitsland onder andere uit:

 • Duitse linkbuilding: om een goed linkprofiel op te bouwen, is het belangrijk dat je jouw website zich ook in een Duits linkbuildingnetwerk bevindt. Traffic Today is een specialist in verschillende vormen van internationale linkbuilding: zo ook Duitse! We zorgen niet alleen intern voor een juiste structuur, maar verzamelen ook externe links via waardevolle websites.
 • Zoekmachine marketing: of het nou SEO of SEA is, de juiste combinatie van zoekmachine marketing zorgt ervoor dat jij je snel bovenin de zoekresultaten van Google mengt. Deze zoekmachine is namelijk net zo succesvol in Duitsland als dat hij hier is – het enige verschil is welke zoektermen je gebruikt. Laat dit maar aan ons over!
 • Social marketing: in Duitsland zal je ook erg goed scoren met een goede social campagne, bestaande uit verschillende kanalen. De invulling hiervan zal net iets anders zijn als waarmee je bekend bent in Nederland, maar de resultaten zullen hetzelfde zijn. Zo verover je de zakelijke, Duitse markt met LinkedIn en bereik je een jongere doelgroep via Instagram of TikTok!
 • Content marketing: jouw website moet ook goed gevuld zijn. Uiteraard kun je niet aankomen met Nederlandse teksten die je via Google Translate hebt vertaald: dit moet je overlaten aan een Duitse content marketeer. Onze Duitse content marketeers zorgen voor goede teksten op het gebied van je website, maar zorgen ook voor de tekstuele invulling van je socials, je ads en andere vormen van copywriting.
 • Marketplaces: Marketplaces zoals Amazon Duitsland en Kaufland Duitsland worden veelvuldig gebruikt door onze oosterburen. Doe er je voordeel mee door je verkoop uit te breiden naar deze marktplaatsen!

Traffic Today: jouw online marketing bureau Duitsland

Traffic Today is jouw Marketingagentur! Oftewel, jouw online marketing bureau in Duitsland. Misschien een beetje flauw, maar er is geen woord aan gelogen. Ben jij van plan om de Duitse grens over te steken, dan zijn wij hier graag jouw partner bij!

Een partnerschap met Traffic Today betekent ervaren wat Digital. Growth. Together. betekent. We doen er alles aan om dit zo duidelijk mogelijk te realiseren! Naast onze slogan staat bij ons transparantie erg hoog: door tools zoals Asana te gebruiken, maken we het volledig inzichtelijk welke stappen wij nemen om jouw doelstellingen te bereiken en hoeveel tijd we hierin steken. Aan de hand van maandelijkse meetings creëren we ook nog eens ruimte voor feedback, waardoor we altijd op één lijn zitten.

Ben jij klaar om Duitsland te veroveren? Mooi, wij ook! Kom in contact, dan beginnen we zo snel mogelijk met de eerste stappen richting de eerste Duitse successen.

cta-employee-particles
Steven staat voor je klaar!
Ben jij klaar om de Duitse markt te veroveren?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.