Dit is hoe we het doen

Affiliate marketing

Trek meer bezoekers naar je website met affiliate marketing.

Heb je een webshop en wil je meer sales realiseren? Of ben je de trotse eigenaar van een website en wil je meer leads genereren? Start met affiliate marketing. Samen gaan we aan de slag met jouw affiliate-netwerk om je doelen te behalen.

Hoe we dit aanpakken? Dat leggen we uit.

Vraag het Sander Onze Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)

Affiliate marketing in een notendop

Tegenwoordig is affiliate marketing een veelgekozen en doorgaans succesvolle marketingstrategie. Vrijwel alle grote e-commercebedrijven maken gebruik van deze vorm van marketing waarbij ze een groot partner- of affiliateprogramma hebben opgebouwd. Affiliate marketing is dan ook de volgende stap voor elke webshopeigenaar die inmiddels goede campagnes draait maar meer wil halen uit zijn of haar marketingstrategie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem contact op met één van onze specialisten en stel je vragen!

Gratis scan

Meer weten over affiliate marketing?

Vul onderstaand formulier in en we plannen een afspraak met je in!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je derden inzet om je website en/of campagnes te promoten. Adverteerders, ook wel publishers genoemd, bieden website-eigenaren de mogelijkheid om via hun platform producten of diensten aan de man te brengen. Middels affiliate marketing krijg je dus toegang tot het publiek van een populair platform van de publisher.

Hoe werkt affiliate marketing?

Bij affiliate marketing betaal je een bepaalde commissie per sale of goedgekeurde lead. Dit gebeurt op basis van CPS (Cost Per Sale) of CPC (Cost Per Click). Dit betekent dat je nooit onnodig geld weggooit en enkel betaalt voor concrete sales of leads die via de adverteerder zijn gelopen.

Waarom affiliate marketing inzetten?

Als webshop of website in de middenmoot is het soms lastig om bekendheid te genereren onder het grote publiek. Om hier ook door te dringen is affiliate marketing een slimme zet. Bovendien draagt affiliate marketing direct bij aan je totale omzet – de sales en leads via dit kanaal zijn namelijk van ontzettend hoge kwaliteit.

Hoe begin ik met affiliate marketing?

Om jouw affiliate marketing strategie succesvol te maken, dien je een affiliate-netwerk of partnerprogramma op te bouwen rondom je merk. Je kunt er echter ook voor kiezen om een bestaand netwerk aan te haken. Dit is de snelste manier om te starten met de promotie van jouw producten of dienst op websites van derden.

Affiliate marketing uitgelegd

Affiliate marketing is een marketingstrategie waarbij je derden inzet om je website en/of campagnes te promoten. Via de platformen van adverteerders heb je dus de mogelijkheid om je product of dienst onder de aandacht te brengen – buiten je eigen netwerk. De kosten voor affiliate marketing worden doorgaans uitgedrukt in Cost per Sale (Cost per Sale) of Cost per Click (CPC) waarbij je op basis van prestatie een vergoeding betaalt aan de publisher voor iedere gegenereerde kwalitatieve lead.

Doelgerichte leadgeneratie

Het prestatiegerichte karakter van affiliate marketing maakt deze campagnevorm doorgaans erg succesvol. Je betaalt namelijk alleen voor een lead die voor jou relevant is. Dit betekent dat je geen onnodige kosten maakt en doelgericht te werk kunt gaan.

 

De voordelen van affiliate marketing

  • Je kunt eenvoudig producten en diensten promoten
  • Je hebt toegang tot het netwerk van anderen
  • Je betaalt alleen voor een goedgekeurde lead of sale
  • Je kunt inspelen op trends
  • Je naamsbekendheid versterkt
  • Je omzet verhoogt
Affiliate marketing

Nieuwsgierig geworden hoe we jou helpen groeien?

Waarom zijn marketeers van belang bij affiliate marketing?

Door onze marketeers in te zetten, hoef je zelf niet meer aan de slag te gaan met de promotie van je website en/of campagnes. We melden je product of dienst aan bij een affiliateprogramma waar precies de juiste affiliates zitten zodat je business direct een boost krijgt.

De publishers bereiken

Affiliate netwerken kunnen je zien als tussenpersoon; deze netwerken staan tussen jouw webshop en de affiliate-partij. De eigenaren van blogs en websites die jouw advertenties en campagnes promoten en plaatsen, zijn de publishers. Omdat je direct de juiste doelgroep wil bereiken, kijken we altijd goed naar de publishers die beschikbaar zijn per netwerk. Door deze werkzaamheden voor je uit te voeren, zorgen we dat je snel toegang hebt tot het meest geschikte netwerk voor de promotie van jouw product of dienst.

Affiliate marketing uitbesteden aan Traffic Today

Affiliate marketing staat of valt met het kiezen van het netwerk. Ieder netwerk heeft zijn eigen aanbieders en daarbij eigen sterke punten. Traffic Today kan jou helpen bij het vaststellen van doelstellingen, affiliate-campagnevoorwaarden, de keuze van publishers en het vooraf bepalen van de trends waarop ingespeeld gaat worden. Wil je meer weten over affiliate marketing en heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? We denken graag met je mee.

Starten met affiliate marketing

Wanneer je affiliate marketing inzet voor de promotie van je dienst of product is het belangrijk om vooraf goed in kaart te brengen wat je met dit kanaal wil bereiken. Aan de hand van dit stappenplan stel je concrete doelen op en houd je grip op de prestaties van jouw affiliatecampagne.

stap 1

Bepaal je doel

Voordat je affiliate marketing besluit in te zetten is het natuurlijk verstandig om je af te vragen waarom je dit doet. Wat wil je bereiken met dit kanaal? Je doel hoeft echt niet te bestaan uit een nauwkeurig cijfer of omzetpercentage, als je maar weet waar je de stijgende lijn wil zien. Is dit bijvoorbeeld in het aantal productaankopen of wil je graag meer inschrijvingen op je nieuwsbrief? Zodra je jouw doel met affiliate marketing in kaart hebt gebracht, kun je vervolgstappen zetten.

Targets to reach

stap 2

Bereken de kosten

Wanneer je affiliate marketing inzet voor de directe verkoop van producten kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel geld je overhoudt na een verkocht product via een affiliate. Per verkocht product betaal je namelijk een commissie aan de publisher en het affiliate netwerk; dit bedrag trek je af vaan de totale verkoopprijs van het product. Houd je genoeg over? Dan kan affiliate marketing al gauw uit. Kies je er echter voor om te sturen op brochure downloads of nieuwsbriefinschrijvingen, dan wordt de rekensom iets complexer. Bepaal in deze situatie wat een dergelijke actie maximaal waard is. Bijvoorbeeld: je weet dat van iedere 10 downloads ongeveer 1 zich omzet in een betalende klant die gemiddeld €500 oplevert, hoeveel wil je dan uitgeven aan affiliatekosten per download? Door deze berekeningen te maken kom je erachter of affiliate marketing ook voor jouw bedrijf een slimme zet is.

Decisions to make

stap 3

Zorg voor interesse onder publishers

Publishers gaan niet zomaar samenwerkingen aan met adverteerders. Het moet voor deze platformen namelijk ook interessant zijn. Zo kijken publishers bijvoorbeeld naar de hoogte van de commissie die je bereid bent te betalen en de kans dat het publiek daadwerkelijk overgaat tot actie. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld een groot productaanbod, interessante kortingen of goede retourvoorwaarden, dan is de kans groot dat publishers graag met je in zee gaan.

Between us and you together we know what to do.

stap 4

Word eventueel lid van een affiliate netwerk

Als je goede resultaten boekt met affiliate marketing of je verwacht dit te gaan doen, kan het slim zijn om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Dit heeft aanzienlijke voordelen voor je bereik en het gemak waarmee je de juiste doelgroep aanspreekt. Je betaalt een percentage van de commissie die je afdraagt aan de publisher voor deelname aan het netwerk en krijgt er toegang tot uiteenlopende doelgroepen voor terug.

Instagram affiliate marketing

Naast traditionele affiliatenetwerken zoals kleinere (nieuws)websites wordt ook Instagram een grotere bron van samenwerkingen. Tegenwoordig kun je niet meer om #influencers heen die de wereld aan producten aanbevelen binnen ‘paid partnerships’. De meningen over deze vorm van marketing mogen dan wel uiteen lopen, het werkt wel! Als doelgroepen van producten en influencers overlappen, kunnen ze elkaars marktaandeel aanzienlijk versterken door een samenwerking aan te gaan. Inmiddels is deze vorm van samenwerking via Instagram zo ingeburgerd dat er affiliate netwerken zijn ontstaan waarbinnen platformen als tussenpersoon optreden om influencer en bedrijf aan elkaar te koppelen. Dus is je doelgroep actief op Instagram of andere social media en zijn er influencers binnen jouw sector? Overweeg dan zeker een samenwerking!

Wij adverteren voor jou

Sander Hoetink

Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)

Wilco Mulder

Senior Advertising Marketeer | Head of Advertising

Niek van Pijkeren

Digital & Advertising Marketeer | Business Lead (Team Geel)

Alle medewerkers titel

Alle medewerkers tekst

Affiliate marketing inzetten voor jouw groei

Wil je meer halen uit je marketingstrategie? Onze marketeers staan voor je klaar om affiliate marketing in te zetten voor de groei van jouw bedrijf. Bereik je doelgroep op een effectieve en kostenefficiënte manier en ontdek wat het juiste netwerk voor jou kan betekenen!

cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Meer weten over affiliate marketing?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.