Dit is hoe we het doen!

Lokale SEO

Lokale SEO is dé manier om mensen in jouw omgeving te bereiken!

De naam geeft het eigenlijk weg: met lokale SEO zorg jij voor een gunstig resultaat in de lokale zoekresultaten. Hiermee bereik jij dus gemakkelijker je omgeving, aangezien je op locatie-gerichte zoekopdrachten bovenaan verschijnt. Traffic Today weet precies wat ervoor nodig is om de kansen van lokale SEO zo optimaal mogelijk te benutten. Ben jij hierin geïnteresseerd? Kom in contact met één van onze marketeers, dan bespreken we de mogelijkheden zo snel mogelijk!

Vraag het Roy Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Head of Strategy & Innovation

Wat is lokale SEO?

Stel, je moet naar de kapper. De kans dat jij Google inzet om de beste kapper voor jouw locatie te vinden, is dan groot. Wanneer je “kapper” opzoekt, vind je drie uitgebreide resultaten van kappers in jouw omgeving, volledig voorzien van informatie zoals locatie, telefoonnummer en website. Zodra je verder scrolt, vind je nog meer kappers die ook allemaal bij jou in de buurt liggen. De reden dat je deze kappers vindt en geen kappers van door het hele land, is lokale SEO.

Voor veel bedrijven biedt lokale SEO enorm veel interessante kansen, omdat er geen andere manier van zoekmachine optimalisatie is die zich zo specifiek op een locatie richt. Wanneer jouw doelgroep voornamelijk gericht is op je omgeving, is het dus erg belangrijk om hier gebruik van te maken. Zo is het voor een Amsterdamse kapper helemaal niet interessant om te verschijnen in de zoekresultaten van iemand uit Deventer; andersom net zo goed. Benieuwd hoe jij lokale SEO het beste kunt inzetten? Kom in contact met één van de marketeers van Traffic Today!

Wil jij potentiële klanten in je omgeving snel bereiken?

Dan is lokale SEO de way-to-go! De marketeers van Traffic Today zijn enthousiast om jou hiermee te helpen. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De voordelen van lokale SEO

 • Specifieke targeting
 • Creëert naamsbekendheid
 • Verhoogt het conversieratio
 • Gemakkelijk te realiseren aan de van Google Mijn Bedrijf
 • Resultaten zijn makkelijk meetbaar
 • Enkel concurrentie van lokale concurrenten

De local 3-pack en je Google-bedrijfsprofiel

We gaan nog even verder op het voorbeeld van de kapper: zodra jij je zoekopdracht hebt opgezocht, vind je als eerste drie kappers in de buurt met uitgebreide informatie. Je vindt hun locatie, hun openingstijden, hun contactgegevens, etc. Dit is natuurlijk enorm handig voor jou als kapper, aangezien potentiële klanten zo heel simpel met jouw bedrijf in contact komen. Deze eerste drie zoekresultaten worden samen de local 3-pack genoemd. Een drietal waar jij je zeker in wilt bevinden!

De manier om in deze local 3-pack te komen, is door voor jouw bedrijf een Google-bedrijfsprofiel aan te maken. Dit profiel, dat ook bekend staat als Google Mijn Bedrijf, is erg handig om te hebben wegens verschillende redenen: één hiervan is de local 3-pack. In je bedrijfsprofiel vul jij verschillende informatie over je bedrijf in, waaronder de zojuist benoemde informatie. Wanneer jouw bedrijf volgens Google perfect overeenkomt met de zoekopdracht van een potentiële klant, zet Google deze gegevens om en plaatst ze in de 3-pack. Ideaal dus!

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Bereik zo snel mogelijk nieuwe potentiële klanten!

Benieuwd hoe wij lokale SEO in zouden zetten voor jouw bedrijf? Roy vertelt je er graag meer over!

Waarom is local SEO belangrijk?

Targeting is voor elk bedrijf enorm belangrijk. Door slim te targeten, richt jij je op de juiste doelgroep. Doe je dit niet, dan spendeer je veel van je budget uit aan irrelevante diensten, aangezien je toch niet de juiste mensen aanspreekt. Local SEO is hier een goed voorbeeld van: voor veel diensten die in het echt uitgevoerd worden, is het enkel relevant om omliggende opties te vinden. Voor jou als bedrijf is lokale SEO dus belangrijk, omdat je efficiënt wil targeten. Hiermee behaal jij het hoogste conversatieratio: de mensen die jou vinden in Google zijn al geïnteresseerd en zijn in de buurt. De kans dat zij overgaan tot actie is dus groot.

Om lokale SEO effectief uit te voeren, is het belangrijk dat jij je website hiervoor optimaal inricht. Eerder benoemden we al het Google-bedrijfsprofiel, maar ook de content op jouw website is belangrijk voor jouw positie. Door middel van content optimalisatie zorgen we hiervoor: we passen jouw content aan op de zoekopdrachten van potentiële klanten, zodat Google jouw pagina herkent als relevant. Hierdoor bereik je eerder een plek in de local 3-pack en vergroot je dus je conversieratio.

3 lokale SEO tips

Om je alvast succesvol op gang te helpen met lokale SEO, geven we je graag een paar tips!

 • Gebruik de juiste zoekwoorden: Google herkent niet elke pagina zo maar voor elke zoekopdracht. Hiervoor moet je de juiste content op je website hebben: content die perfect aansluit op de zoekwoorden van potentiële klanten. Door deze zoekwoorden op correcte wijze terug te laten keren in jouw teksten, zorg je ervoor dat jij sneller in de local 3-pack terecht komt.
 • Zet je Google-bedrijfsprofiel in: lokale SEO is vrijwel onmogelijk om te gebruiken zonder Google-bedrijfsprofiel. Maar, deze service helpt je niet alleen voor deze dienst: ook voor effectieve SEA, Display Advertising en Google Shopping is deze tool heel handig.
 • Lokale social influencers: met influencer marketing bereik jij op een unieke wijze je doelgroep. In het geval local SEO, nodig jij een bekend persoon uit de buurt uit om gebruik te maken van je dienst. In ruil hiervoor deelt deze influencer diens ervaring op social media, waardoor diens volgers zien wat jij voor hen kan betekenen.

Lokale SEO met Traffic Today

Traffic Today is jouw partner op het gebied van lokale SEO! Onze SEO-marketeers weten door hun jarenlange ervaring precies wat ervoor nodig is om jou te voorzien van alle voordelen die lokale SEO met zich meebrengt. Dit alles gebeurt via een intensieve, transparante samenwerking, waarin jij precies weet welke stappen er waarom genomen worden. Zo plannen we maandelijkse meetings in, waarin onze marketeers jou uitleggen welke progressie we geboekt hebben. Jij kunt hier je feedback kwijt en blijft hierdoor op de hoogte. Klinkt deze samenwerking jou nou als muziek in de oren? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Onze marketeers zijn erg enthousiast om met je aan de slag te gaan en bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een kop koffie.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Bereik zo snel mogelijk nieuwe potentiële klanten!

Benieuwd hoe wij lokale SEO in zouden zetten voor jouw bedrijf? Roy vertelt je er graag meer over!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.