Dit is hoe we het doen!

Lokale SEO

Wil je jouw lokale zichtbaarheid vergroten? Profiteer bij Traffic Today van: - Snel schakelen en starten met quick wins - Resultaatgerichte strategieën - Groot linkbuildingnetwerk

Vraag het Roy Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Wat is lokale SEO?

Stel, je moet naar de kapper. De kans dat jij Google inzet om de beste kapper voor jouw locatie te vinden, is dan groot. Wanneer je “kapper” opzoekt, vind je drie uitgebreide resultaten van kappers in jouw omgeving, volledig voorzien van informatie zoals locatie, telefoonnummer en website. Zodra je verder scrolt, vind je nog meer kappers die ook allemaal bij jou in de buurt liggen. De reden dat je deze kappers vindt en geen kappers van door het hele land, is lokale SEO.

Voor veel bedrijven biedt lokale SEO enorm veel interessante kansen, omdat er geen andere manier van zoekmachine optimalisatie is die zich zo specifiek op een locatie richt. Wanneer jouw doelgroep voornamelijk gericht is op je omgeving, is het dus erg belangrijk om hier gebruik van te maken. Zo is het voor een Amsterdamse kapper helemaal niet interessant om te verschijnen in de zoekresultaten van iemand uit Deventer; andersom net zo goed. Benieuwd hoe jij lokale SEO het beste kunt inzetten? Kom in contact met één van de marketeers van Traffic Today!

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij potentiële klanten in je omgeving snel bereiken?

Dan is lokale SEO de way-to-go! De marketeers van Traffic Today zijn enthousiast om jou hiermee te helpen. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!

De voordelen van lokale SEO

 • Specifieke targeting
 • Creëert naamsbekendheid
 • Verhoogt het conversieratio
 • Gemakkelijk te realiseren aan de richtlijnen van Google Mijn Bedrijf
 • Resultaten zijn makkelijk meetbaar
 • Enkel concurrentie van lokale concurrenten

De local 3-pack en je Google-bedrijfsprofiel

We gaan nog even verder op het voorbeeld van de kapper: zodra jij je zoekopdracht hebt opgezocht, vind je als eerste drie kappers in de buurt met uitgebreide informatie. Je vindt hun locatie, hun openingstijden, hun contactgegevens, etc. Dit is natuurlijk enorm handig voor jou als kapper, aangezien potentiële klanten zo heel simpel met jouw bedrijf in contact komen. Deze eerste drie zoekresultaten worden samen de local 3-pack genoemd. Een drietal waar jij je zeker in wilt bevinden!

De manier om in deze local 3-pack te komen, is door voor jouw bedrijf een Google-bedrijfsprofiel aan te maken. Dit profiel, dat ook bekend staat als Google Mijn Bedrijf, is erg handig om te hebben wegens verschillende redenen: één hiervan is de local 3-pack. In je bedrijfsprofiel vul jij verschillende informatie over je bedrijf in, waaronder de zojuist benoemde informatie. Wanneer jouw bedrijf volgens Google perfect overeenkomt met de zoekopdracht van een potentiële klant, zet Google deze gegevens om en plaatst ze in de 3-pack. Ideaal dus!

Veelgestelde vragen over lokale SEO

Hoe kan ik mijn lokale SEO verbeteren als mijn bedrijf meerdere locaties heeft?

Om de lokale SEO voor een bedrijf met meerdere locaties te verbeteren, is het belangrijk om elke locatie een eigen pagina op de website te geven. Optimaliseer elke pagina met relevante zoekwoorden, adresgegevens en openingstijden. Verifieer en optimaliseer ook de vermelding van elke locatie op Google Mijn Bedrijf. Daarnaast is het aanbevolen om unieke content te creëren voor elke locatie, zoals testimonials of lokale evenementen, om de zichtbaarheid in lokale zoekresultaten te vergroten.

Hoe kan ik mijn bedrijf op Google Maps krijgen?

Om je bedrijf op Google Maps te krijgen, moet je een vermelding aanmaken op Google Mijn Bedrijf. Voer nauwkeurige en gedetailleerde informatie in, zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en openingstijden. Verifieer vervolgens je bedrijfsvermelding en optimaliseer deze met relevante zoekwoorden en foto’s.

Wat is het belang van citaties voor mijn SEO?

Lokale citaties zijn vermeldingen van je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (NAP) op andere websites, zoals online bedrijvengidsen en lokale nieuwssites. Ze spelen een belangrijke rol bij lokale SEO omdat ze Google helpen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van je bedrijfsgegevens te verifiëren. Zorg ervoor dat je NAP-consistentie behoudt op alle vermeldingen om de lokale SEO-prestaties te verbeteren.

Hoe kan ik mijn lokale SEO verbeteren als ik geen fysieke locatie heb?

Zelfs als je geen fysieke locatie hebt, kun je nog steeds lokale SEO-strategieën toepassen. Focus op het targeten van specifieke lokale zoekwoorden en optimaliseer je website en content voor die zoektermen. Maak gebruik van lokale zoekadvertenties en zorg ervoor dat je vermeldingen op online directories en platforms zoals Google Mijn Bedrijf up-to-date zijn.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Bereik zo snel mogelijk nieuwe potentiële klanten!

Benieuwd hoe wij lokale SEO in zouden zetten voor jouw bedrijf? Roy vertelt je er graag meer over!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

De local 3-pack

De local 3-pack is het gulden trio aan bedrijven dat door Google beloond wordt met een plek in het lijstje van lokale bedrijven dat de lokale SEO goed op orde heeft. De local 3-pack wordt altijd vertoond binnen Google Maps, omdat het altijd om vestigingen bij jou in de buurt gaat. Afhankelijk van de branche waarin de zoekopdracht plaatsvindt, kan Google er ook voor kiezen om een featured snippet toe te voegen bovenaan de pagina.

Het maakt Google niet uit of je een restaurant, dierenwinkel, supermarkt of online marketing bureau hebt in een desbetreffende plaats, want de zoekmachine zal altijd haar best doen om de beste selectie te maken voor haar klanten.

De local 3-pack is de opvolger van de local 7-pack, toen de zoekmachine nog zeven bedrijven uitlichtte.  Binnen deze ‘pack’ worden organische resultaten getoond, maar in sommige gevallen kiest Google er ook voor om advertenties te vertonen: de promoted pins.

Beoordelingen van je bedrijf, maar ook correcte openingstijden, scherpe (product)foto’s en geüpdatete bedrijfsgegevens binnen Google Mijn Bedrijf verhogen jouw kans op een plek in de local 3-pack.

Waarom is local SEO belangrijk?

Targeting is voor elk bedrijf enorm belangrijk. Door slim te targeten, richt jij je op de juiste doelgroep. Doe je dit niet, dan spendeer je veel van je budget uit aan irrelevante diensten, aangezien je toch niet de juiste mensen aanspreekt. Local SEO is hier een goed voorbeeld van: voor veel diensten die in het echt uitgevoerd worden, is het enkel relevant om omliggende opties te vinden. Voor jou als bedrijf is lokale SEO dus belangrijk, omdat je efficiënt wil targeten. Hiermee behaal jij het hoogste conversatieratio: de mensen die jou vinden in Google zijn al geïnteresseerd en zijn in de buurt. De kans dat zij overgaan tot actie is dus groot.

Om lokale SEO effectief uit te voeren, is het belangrijk dat jij je website hiervoor optimaal inricht. Eerder benoemden we al het Google-bedrijfsprofiel, maar ook de content op jouw website is belangrijk voor jouw positie. Door middel van content optimalisatie zorgen we hiervoor: we passen jouw content aan op de zoekopdrachten van potentiële klanten, zodat Google jouw pagina herkent als relevant. Hierdoor bereik je eerder een plek in de local 3-pack en vergroot je dus je conversieratio.

6 lokale SEO tips

Om je alvast succesvol op gang te helpen met lokale SEO, geven we je graag een paar tips!

 • Gebruik de juiste zoekwoorden: Google herkent niet elke pagina zo maar voor elke zoekopdracht. Hiervoor moet je de juiste content op je website hebben: content die perfect aansluit op de zoekwoorden van potentiële klanten. Door deze zoekwoorden op correcte wijze terug te laten keren in jouw teksten, zorg je ervoor dat jij sneller in de local 3-pack terecht komt.
 • Zet je Google-bedrijfsprofiel in: lokale SEO is vrijwel onmogelijk om te gebruiken zonder Google-bedrijfsprofiel. Maar, deze service helpt je niet alleen voor deze dienst: ook voor effectieve SEA, Display Advertising en Google Shopping is deze tool heel handig.
 • Lokale social influencers: met influencer marketing bereik jij op een unieke wijze je doelgroep. In het geval local SEO, nodig jij een bekend persoon uit de buurt uit om gebruik te maken van je dienst. In ruil hiervoor deelt deze influencer diens ervaring op social media, waardoor diens volgers zien wat jij voor hen kan betekenen.
 • Verzamel meer reviews: reviews of testimonials onderstrepen je verhaal, omdat klanten hun tevredenheid over je dienstverlening of product kunnen uitspreken. Hoe hoger de reviews, des te groter de kans is dat Google je bedrijf beloont met een hogere plek in ‘local search’. Interactie op deze beoordelingen worden vaak ook goed beoordeeld.
 • Zet linkbuilding in op lokale termen. Mocht je willen groeien op een term als ‘marketingbureau Deventer’, ‘kledingwinkel Rijssen’ of ‘speelgoedwinkel Amsterdam’, dan is het ook aan te raden om lokale linkbuilding toe te passen. Je richt je dan op nog specifiekere termen. Hierbij is het ook aan te bevelen om lokale plaatspagina’s te maken, zodat je de bezoeker daadwerkelijk naar een pagina kan sturen die wat lokaler is.
 • Foto’s toevoegen. Vermijd stockfoto’s op je website, maar laat een echte fotograaf langskomen. Deze kun je niet alleen kwijt op je website, maar ook op je lokale bedrijfsprofiel. Dit is ook handig als je meerdere vestigingen hebt.

Lokale SEO met Traffic Today

Traffic Today is jouw partner op het gebied van lokale SEO! Onze SEO-marketeers weten door hun jarenlange ervaring precies wat ervoor nodig is om jou te voorzien van alle voordelen die lokale SEO met zich meebrengt. Dit alles gebeurt via een intensieve, transparante samenwerking, waarin jij precies weet welke stappen er waarom genomen worden. Zo plannen we maandelijkse meetings in, waarin onze marketeers jou uitleggen welke progressie we geboekt hebben. Jij kunt hier je feedback kwijt en blijft hierdoor op de hoogte. Klinkt deze samenwerking jou nou als muziek in de oren? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Onze marketeers zijn erg enthousiast om met je aan de slag te gaan en bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een kop koffie.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Bereik zo snel mogelijk nieuwe potentiële klanten!

Benieuwd hoe wij lokale SEO in zouden zetten voor jouw bedrijf? Roy vertelt je er graag meer over!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.