Boek snel resultaat met

On-page optimalisatie

Wil je graag de bezoekers beter op jouw website bedienen door on-page optimalisatie? Wij zorgen ervoor dat jouw website beter converteert!

Vraag het Pascal Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)
DigitalGrowthTogether

Wat is on page optimalisatie?

Heb je weleens gehoord van on page optimalisatie? Het is de perfecte start voor zoekmachine optimalisatie. De naam zegt het al, het gaat hierbij om het optimaliseren van je website. Je kunt on page optimalisatie zien als de basis voor de vindbaarheid van je website. Om je website te optimaliseren speelt off page optimalisatie ook een rol, maar laten we ons eerst richten op de on-page optimalisatie. We noemen een paar onderdelen van on page optimalisatie:

 • Je URL
 • De content van je website
 • Je linkprofiel
 • Knoppen

Wat de impact is van deze gegevens lees je beneden aan deze pagina!

 • Met wie hebben we het genoegen?
 • Welke website wil je scannen?
 • Waar kunnen we je bereiken?
Gratis SEO check aanvragen!

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De voordelen van on-page optimalisatie

 • Je bouncepercentage daalt
 • De kans op een conversie op de website wordt vergroot
 • Je laat de pagina beter aansluiten bij de bezoekers
 • Doe je ook SEA? Dan verbeteren je kwaliteitsscores
 • Bezoekers kunnen beter navigeren binnen de website
 • Je website is gebruiksvriendelijker

Verschil on page en off page optimalisatie

Onder on page optimalisatie verstaan we optimalisatie van alle zichtbare content op je website. Het draait er hierbij om dat de pagina’s zo relevant mogelijk worden gemaakt voor Google. Een optie is bijvoorbeeld om een pagina te optimaliseren voor één bepaald zoekwoord.

Bij off page optimalisatie draait het om de externe factoren. Deze hebben niet direct invloed op het uiterlijk van je website, maar wel op je relevantie. Off page optimalisatie richt zich op het creëren van waardevolle backlinks. Op basis van inkomende links meet Google de relevantie en populariteit van je website. Het aantal links beschouwt Google als het bewijs van kwaliteit van je website.

Digital marketing

 • Met wie hebben we het genoegen?
 • Welke website wil je scannen?
 • Waar kunnen we je bereiken?
Gratis SEO check aanvragen!

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Het beste uit je website halen?

Pascal weet hoe je een goede basis creëert voor jouw online vindbaarheid!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

On-page optimalisatie doen wij voor

De bouwstenen van succesvolle on page optimalisatie

Met deze vijf bouwstenen kun je iedere pagina succesvol optimaliseren.

HTML-tags

HTML tags zijn codes die ervoor zorgen dat Google en andere zoekmachines weten waarover je pagina gaat. Denk aan een title tag, het vertelt het belangrijkste onderwerp van de pagina. De tag verschijnt als titel in de zoekresultaten en is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel van on page optimalisatie. Belangrijk is dus voor iedere pagina een unieke title tag in te stellen.

Meta description tag. Deze twee regeltjes verschijnen in de zoekresultaten en vertellen waar de pagina over gaat. De tekst moet prikkelend zijn zodat de gebruiker op je link klikt en op je website terechtkomt.

Een heading tag gebruik je om structuur in de tekst aan te brengen. Zowel de zoekmachine als bezoeker kunnen dan snel zien waar de pagina over gaat. Je herkent ze aan de h1, h2, h3 etc.

Alt tags kunnen indirect invloed hebben op de ranking. Je bent namelijk gebruiksvriendelijk bezig, wat kan leiden tot meer bezoekers omdat je tekst begrijpelijker is voor degene die de afbeelding niet zien.

URL

Bovenaan de pagina zie je de URL, het adres van de webpagina. In de URL dient het belangrijkste zoekwoord terug te komen. Korte URL’s zonder vreemde of nietszeggende tekens zijn aan te bevelen.

Relevante zoekwoorden

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het komt toch vaak voor dat de focus niet op de meest belangrijkste zoekwoorden wordt gelegd. Overdrijven is nooit een goed idee, als de keyword density te hoog is werkt dat averechts. Wij adviseren om een zoekwoord dichtheid van maximaal 3% aan te houden. Dit betekent dat je per 100 woorden 1 of 2 keer het zoekwoord vermeld.

Sitemaps

In je sitemap staan de links van alle pagina’s van je website. Een sitemap zorgt ervoor dat zoekmachines je website beter kunnen scannen en begrijpen. Een goed ingerichte website kan dus niet zonder sitemap.

Interne links

Deze links verwijzen naar pagina’s binnen de eigen website of webshop. Ze zorgen ervoor dat zoekmachines je website beter begrijpen. Ook voor bezoekers zijn ze van belang omdat ze op deze manier andere relevante content kunnen vinden.

Drie tips voor on page zoekmachine optimalisatie

Om on page zoekmachine optimalisatie een succesvol onderdeel te maken van jouw marketingstrategie, geven we je graag drie tips!

 • Let op je zoekwoorden: ondanks dat het misschien erg voor de hand liggend lijkt, gebeurt het vaak dat mensen niet de juiste zoekwoorden gebruiken. Deze zoekwoorden gebruik je niet alleen in je tekst, maar ook in je H1 en je Meta Description. Hiermee optimaliseer je je vindbaarheid.
 • Hou het uniek: Google is enorm streng op het gebied van duplicate content. Dit betekent dat je zeker geen content mag kopiëren en op jouw website mag gebruiken. Daarnaast raden wij sowieso authentieke content aan, aangezien dit de boodschap van jouw bedrijf een stuk beter overbrengt.
 • Ga niet alleen on-page! Ja, on page optimalisatie is belangrijk voor jouw positie in Google, maar off-page optimalisatie net zo. Zorg dus bijvoorbeeld ook voor een goed linkprofiel aan de hand van linkbuilding, of creëer waardevolle links op een andere manier.

Laat on page optimalisatie over aan Traffic Today

Zoals je ziet bestaat het optimaliseren uit vele stappen. We kijken naar verschillende aspecten van je website. Onze specialisten kunnen jou helpen je webshop of website te optimaliseren en hiermee de basis creëren van jouw online vindbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Het beste uit je website halen?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.