Social Media

Social media optimalisatie

Tegenwoordig kan niemand meer om social media heen. Elk bedrijf heeft inmiddels wel de moeite genomen om enkele social media-accounts aan te maken. Dat is niet voor niets, want wist je dat een effectieve social mediastrategie je business kan vergroten én meer betrokkenheid bij je doelgroep creëert? Social media kunnen naast een saleskanaal ook actief bijdragen aan je brandname. Veel bedrijven worstelen echter met hoe ze social media op een effectieve manier kunnen inzetten. Hiervoor kan Traffic Today samen met jou een doordachte strategie opstellen.

Welke social media-kanalen gaan we inzetten?

Er zijn diverse social media-kanalen, maar niet elk kanaal is even geschikt voor jouw organisatie. Het is daarom van belang om eerst in kaart te brengen wie je doelgroep is, welke social media-kanalen hier het beste bij passen en hoe we deze gaan inzetten. Een aantal bekende social mediaplatformen zijn:

FacebookYoutubeInstagramLinkedInPinterest
• Tumblr • Snapchat • Google+ • Whatsapp • Foursquare

social-media-png
online imago

Online imago bepalen

Hoe wil jij als bedrijf overkomen op social media? Wat wil je uitstralen? Ben jij een organisatie die erg gericht is op humor, dan in het geen probleem om in social media-uitingen meer humoristische berichten te plaatsen. Wil jij overkomen als een kennispartner? Dan leggen we de nadruk op kennisdeling, (gratis) workshops en online seminars.

Op basis van de gekozen uitstraling, de variatie en frequentie in en van berichten zetten we een gerichte social mediastrategie in die ervoor zorgt dat we de gestelde doelstellingen halen. Voorbeelden van doelstellingen zijn het gericht genereren van omzet, het krijgen van meer volgers of het zorgen voor een zo groot mogelijk bereik.

Voordelen van social media optimalisatie

We stellen vooraf altijd doelstellingen op waarin staat wat we willen bereiken met structurele optimalisatie, de campagne of een specifieke actie. Zo kunnen we ons bijvoorbeeld focussen op een groei in bezoekersaantallen op de website of een groei van het bereik via de diverse social media-kanalen, maar we kunnen ons ook richten op het daadwerkelijke aantal leads en/of de omzet die de inzet van social media maandelijks extra oplevert. Ook softe factoren, zoals een verhoogd conversiepercentage vanwege een beter imago, kunnen de resultaten van een goede social media optimalisatie eenvoudig terugverdienen. Enkele andere voordelen van het goed inzetten van social media zijn:

 

  • Groei in naamsbekendheid
  • Beter online imago
  • Betere interactie met bestaande en nieuwe klanten
  • Goed voor de zoekmachines
  • Relatief lage kosten
  • Sneeuwbaleffecten
uitleg-traffic-today

Meer weten?

Wil je jouw bedrijf ook laten stralen op social media? Traffic Today zorgt ervoor dat je een goede indruk maakt. Ben je benieuwd naar onze ideeën en werkwijze? Maak geheel vrijblijvend een afspraak en we zetten de koffie voor je klaar. Uiteraard kunnen we ook bij jou op locatie langskomen!

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.