Gebruik onze expertise bij jouw

Online marketing België

Ben jij klaar om de grens over te steken?

Met online marketing voor België bereik jij een nieuwe markt, namelijk onze zuiderburen. Bij Traffic Today weten we hier alles van: ten slotte hebben wij al een succesvolle uitbreiding naar België gehad met onze locatie in Antwerpen. Deze ervaring zetten we graag om in een online marketing campagne in België voor jou!

Wil jij met online marketing in België gaan beginnen? Wij helpen je graag! Onze specialisten bespreken de mogelijkheden met je.

Overweging

Waarom uitbesteden aan Traffic Today?

De oversteek maken naar België is iets waar je waarschijnlijk wel even over na hebt gedacht; het is dus fijn als je een partij naast je hebt die hier de nodige kennis in heeft. Bij Traffic Today ontvang je dit en nog veel meer! Online marketing in België uitbesteden bij ons, betekent een intensieve samenwerking waarin jouw doelstellingen centraal staan. Uiteraard gaat dit niet ten koste van een kritische blik: om de uiterste resultaten te behalen, voeren we enkel de stappen door waarvan wij denken dat ze juist zijn.


Wil jij een op-maat-gemaakte strategie ontvangen omtrent online marketing in België? Dan ben je bij Traffic Today aan het juist adres! Kom in contact, dan bespreken we de mogelijkheden.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Contact

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van marketing in België!

Belgische_Markt

De Belgische markt op

Wij moedigen de stap naar België enorm aan, maar vinden het wel belangrijk om te benoemen dat je deze stap niet zo maar kunt nemen. De Belgische markt is namelijk anders dan de Nederlandse: zoekwoorden komen niet altijd overeen en de algemene tone-of-voice kan ook enorm verschillen. De Belgische markt betreden betekent dus ook meer dan je website kopiëren en in een Belgisch jasje plakken: het vereist een rake strategie, met nieuwe onderzoeken naar je doelgroep, markt en concurrentie.

Dit klinkt misschien als veel werk, maar dat is het meer dan waard. De Belgische markt zit namelijk vol kansen die nog onbenut zijn voor jou. Denk maar eens na: hoe vaak bestel jij zelf iets van een website zonder Nederlands domein? Door te investeren in een Belgische websitevariant bereik je gemakkelijk een nieuwe doelgroep. Daarnaast kan dit gezien worden als een eerste test voor wanneer je ook fysiek uitbreiden wilt naar België – de basis wordt namelijk gelegd.

FAQ: Online marketing in België

Wat is jullie ervaring met online marketing in België?

Naast dat wij zelf de migratie naar België gemaakt hebben als bedrijf, hebben we ook verschillende klanten die zich zowel in Nederland als België bevinden. Met deze bedrijven hebben we mooie successen geboekt, door slim in te spelen op de verschillende marktomstandigheden. Een mooi voorbeeld is Welvaere, die middels een intensieve samenwerking zelfs een showroom hebben kunnen openen in België!

Heeft Traffic Today ervaring met het opzetten van een nieuw domein voor websites en webshops?

Jazeker! Het opzetten van een nieuw domein voor een website of webshop is voor ons geen enkel probleem. Dit hebben we al meerdere malen uitgevoerd: hierbij kun je denken aan het overgaan naar een nieuw land zoals België, maar ook het doorvoeren van een SEO migratie kan hier al onder vallen. Het opzetten van een website is bij ons meer dan enkel het geven van informatie: met de juiste content strategie zorgen we voor content die aansluit op jouw bedrijf en die je verhaal écht weet te vertellen.

Daarnaast zorgen we aan de hand van technische SEO ervoor dat jouw website ook in de backend volledig functioneert zoals gewenst. Door de combinatie van deze factoren zorgen we voor een succesvolle website, die niet alleen mooi is om te zien, maar ook nog eens goed scoort in Google.

Wat zijn de kosten van online marketing in België?

De kosten van online marketing in België zijn erg vergelijkbaar met de kosten die je voor online marketing in Nederland betaalt. Hierbij telt ook dat je de kosten volledig in eigen hand hebt: jouw budget bepaalt hoe duur online marketing voor je is. Een hoger budget betekent natuurlijk wel meer vrijheid om de juiste resultaten te halen, waardoor we een betere combinatie van diensten kunnen realiseren.

Voor veel bedrijven is het lastig in te schatten hoeveel budget ervoor nodig is om doelstellingen te behalen. Wij voorzien je graag van vrijblijvend advies hierin!

Is er een verschil tussen Vlaanderen en Wallonië op het gebied van online marketing?

Wanneer je online marketing in België toepast, is het goed om te weten dat er in België zelf ook verschillen te vinden zijn. Dit komt doordat België uit twee delen bestaat: Vlaanderen en Wallonië. Als jij je op heel België wilt focussen, is het belangrijk dat je je website ook op deze twee gewesten aanpast. Het belangrijkste verschil is uiteraard dat in Wallonië Frans wordt gesproken: een correcte vertaling van je website zal dus essentieel zijn. Maar, taal is niet het enige verschil. Zo is er op het gebied van gedrag ook een verschil te constateren tussen Vlamingen en Walen: Walen zijn over het algemeen iets netter en voorzichtiger, waardoor een andere tone-of-voice al een groot verschil kan maken.

Culturele verschillen tussen Nederland en België

Het erkennen van de culturele verschillen tussen Nederland en België is een essentiële stap voor wanneer jij de oversteek wilt maken. Sommige mensen denken dat omdat er geen taalverschil is, de culturele verschillen ook mee vallen. Ten opzichte van andere landen is dit ook het geval, maar toch zijn er zeker duidelijke verschillen aan te wijzen.

  • Minder direct: Nederlanders zijn qua communicatie enorm direct. We zeggen waar het op staat en waarderen dat ook van elkaar. Maar, in België zal dit minder gewaardeerd worden. Sterker nog: een directe toon kan daar best als onbeschoft gezien worden. Let hier dus op wanneer je Belgische content maakt, of wanneer je één van je Belgische klanten te woord staat.
  • Behoefte aan een band: over Belgen wordt gezegd dat ze enorm wantrouwend zijn. Hierdoor zal een bedrijf niet zo maar met je in zee gaan: een band opbouwen is de eerste stap van een succesvolle samenwerking. Probeer hier op in te spelen door in je manier van communicatie niet alleen zakelijk te zijn, maar ook daadwerkelijke interesse te tonen.
  • Webshop: in je webshop zal weinig verschil zijn in je assortiment, maar een verschil in betalingsmogelijkheden zal wel welkom zijn. In Nederland zijn we gewend om met iDeal te betalen, maar deze betalingsmethode wordt in België helemaal niet gehanteerd. Hier is bijvoorbeeld Bancontact het meest populair. Een andere webshopmogelijkheid die je moet overwegen is je leverancier: hoewel PostNL ook in België levert, zullen ze het waarderen als je bpost gebruikt.

Belgische linkbuilding

Bij Traffic Today hebben we een gigantisch internationaal linkbuilding netwerk. Dit betekent dat als jij de oversteek wilt maken, het voor ons geen probleem is om ook succesvolle Belgische links te verzamelen. Op het gebied van Belgische linkbuilding kijken we naar dezelfde aspecten die belangrijk zijn als de Nederlandse linkbuilding die je gewend bent, maar proberen we dit wel in een Belgisch jasje te steken.

Zo schrijven we interessante linkbuildingblogs gericht op zoekwoorden die populair zijn in België en passen we je linkstructuur op een logische wijze aan. Daarnaast maak je onderdeel uit van een kwalitatief Belgisch linkbuildingnetwerk, die gemakkelijke waarde hechten aan jouw website.

Online marketing in Nederland

 

Wanneer jij de samenwerking met Traffic Today aangaat, gaan we direct aan de slag om een rake strategie op te stellen. Om te bepalen welke diensten we voor jou in willen zetten, kijken we eerst naar jouw huidige positie. Zo doen we een zoekwoordenonderzoek, een marktanalyse en een concurrentieanalyse. Zodra deze gegevens bekend zijn, creëren we een uniek marketingplan waarin jouw doelstellingen centraal staan. Gaan we voor jou aan de slag met zoekmachine optimalisatie of richten we ons meer op social media?

Online marketing in België

 

In principe is er weinig verschil te vinden in onze aanpak in Nederland en België: alleen de uiteindelijke uitvoering zal verschillen. In principe zijn in België dezelfde diensten effectief waar we ook in Nederland bekend mee zijn. Wel zal de concurrentie verschillen: om een unieke positie in te nemen, is een concurrentieanalyse dan ook enorm belangrijk.

Het grootste verschil zit hem dus in het eindproduct. Bijvoorbeeld: een social media campagne met Instagram Adverteren zal dus anders ingedeeld worden dan je Nederlandse campagne, zodat het gewenste resultaat behaald wordt.

Onze locatie in Antwerpen

Wil jij te maken hebben met echte specialisten op het gebied van België? Wat is er dan beter dan een online marketing bureau dat zowel in Nederland als België gevestigd is. Onze locatie in Antwerpen heeft voor ons een deur geopend om in te spelen op een nieuwe, Vlaamse markt, maar voor jou opent het een deur tot nieuwe, Vlaamse kennis. Wil jij hiervan genieten? Kom in contact: wie weet ben jij onze volgende partner die succesvol de oversteek maakt!

Team België

Sander Hoetink

Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)

Pascal Eskes

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

SEA uitbesteden

De verschillen tussen

Marketing in Nederland en België

Nederland en België vertonen in veel opzichten parallellen, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee buurlanden. Download deze whitepaper en ontdek alle verschillen!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact