Bereik internationale klanten met

Internationale SEO

Wil jij je klanten internationaal bereiken? Traffic Today helpt jou graag met internationale SEO. Zo profiteer je van marketeers met veel internationale marketingervaring, een groot internationaal linkbuildingnetwerk en toegang tot geavanceerde tools voor internationale marktanalyse.

Vraag het Steven Onze Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)
TrafficToday

Wat is internationale SEO?

Voordat we je kunnen uitleggen wat internationale SEO is, is het belangrijk dat jij eerst weet wat normale SEO is. Met deze dienst spring je in op de gegeven factoren van Google, waardoor je hoger in de zoekresultaten verschijnt van deze internetgigant. Enorm handig natuurlijk, want wie gebruikt Google nou niet voor hun zoekopdrachten? Als marketeer wil je hier natuurlijk graag op inspelen!

Internationale SEO is in principe niks anders dan normale SEO, behalve dat je het op internationaal niveau uitvoert. Dit klinkt als weinig verschil, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk verschillende onderdelen waar jij op moet letten als je de grens oversteekt. Uiteraard heb je een website nodig in de taal van het land waar jij je op wil richten, maar verder is het ook belangrijk om je website aan te passen naar de wens van de consument in dit land. Denk hierbij aan zoekwoorden, maar ook aan relevante trends en andere marktinformatie. Hierbij helpt Traffic Today graag! Onze SEO-marketeers gaan aan de slag met jouw internationale SEO, door onderzoeken uit te voeren en hierop een strategie te baseren. Dit wordt ingevuld door onze content marketeers, die voor jou een SEO-vriendelijke website realiseren, conform jouw huisstijl en doelstellingen.

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Vul het contactformulier in, zodat we zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen!

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

De internationale markt wacht op jou!

Wil jij hier zo snel mogelijk op inspringen? Traffic Today helpt jou om internationale SEO onderdeel te maken van jouw marketingplan. Vul het contactformulier, zodat we zo snel mogelijk contact op kunnen nemen!

De voordelen van

Internationale SEO bij Traffic Today

 • Je toont een flexibele houding
 • Gemakkelijk bereik van klanten over de grens
 • Hogere naamsbekendheid
 • Een website gebaseerd op gegevens uit onderzoeken
 • Meer organisch verkeer naar je website
 • De marketeers van Traffic Today zijn vloeiend in Nederlands, Engels en Duits

Waarom internationale zoekmachine optimalisatie?

Veel bedrijven twijfelen over of zij de stap naar internationale zoekmachine optimalisatie wel moeten nemen. Als wij je mogen adviseren dan zeggen wij dat je dit absoluut moet doen! Internationale SEO is dé manier om je bedrijf te introduceren aan een grote groep potentiële klanten, die je anders niet bereiken kunt. De kans dat jij met een Nederlandstalige website deze klanten succesvol bereikt is klein; zelfs als dit lukt is de kans dat zij op een conversie overgaan niet groot. Door je website aan te passen naar de wens van deze internationale kans, geef je deze klanten de vrijheid om jouw website te gebruiken.

Ben jij van plan om de stap naar het buitenland ook fysiek te nemen? Dan kan een website voor dit land niet ontbreken. Dit is ook al het geval als je een “simpele” stap neemt, zoals van Nederland naar België. Zo’n stap is namelijk gecompliceerder dan je verwacht: niet alleen het taalgebruik is anders, maar ook het gedrag van je doelgroep. Overigens is deze stap het wel volledig waard! Door uit te breiden naar het buitenland, geef jij je bedrijf de ruimte om te groeien op een natuurlijke wijze.

cta-employee-particles
Steven staat voor je klaar!
Spring nu in op buitenlandse klanten!

Onderdelen van een internationale SEO strategie

Zoals we net benoemden, starten wij met een sterke internationale SEO strategie. Dit doen we zodat we onze resultaten kunnen uitleggen: we gaan gericht te werk, gebaseerd op verschillende onderzoeken. Hierdoor creëren we ruimte, want mocht er iets misgaan, dan kunnen we hier gemakkelijk op inspringen. Voorbeelden van onderzoeken die we doen, zijn:

 • Zoekwoordonderzoek: misschien wel het belangrijkste onderdeel van internationale SEO is je taalgebruik. Deze moet natuurlijk taal-technisch vriendelijk zijn, maar er moet ook sprake zijn van de juiste zoekwoorden. In een zoekwoordonderzoek kijken we naar welke zoektermen klanten gebruiken om op jouw website terecht te komen. Deze zoekwoorden implementeren we in jouw website, waardoor Google deze pagina sneller als relevant beoordeelt.
 • Concurrentieanalyse: we kunnen niet zo maar aan de slag gaan, zonder eerst te kijken wat jouw concurrenten doen. Een concurrentieanalyse geeft jouw bedrijf ruimte om zich uniek op te stellen, waardoor klanten zich sneller aan jou binden.
 • Marktanalyse: niet alleen jouw concurrenten hebben invloed op hoe jij je gedraagt, de markt waar jij je in bevindt ook. In een marktanalyse zetten we dit op een rijtje: zo kijken we naar externe factoren zoals leveraars, maar ook actuele trends binnen jouw branche.
 • Internationale linkbuilding: een SEO-dienst die veel invloed heeft op jouw positie binnen Google, is internationale linkbuilding. Hiermee vergaar jij linkjes vanaf externe websites. Als Google deze als waardevol beoordeelt, ziet Google dit als iets positiefs. Linkbuilding wordt echter niet alleen extern uitgevoerd: we kijken ook naar jouw interne linkprofiel en zorgen hier voor een natuurlijke structuur.

Veelgestelde vragen over internationale linkbuilding

🌐 Wat is het verschil tussen nationale en internationale SEO?

Het verschil tussen nationale en internationale SEO is erg simpel: je doelgroep. Je doelgroep heeft één ding gemeen, namelijk een gezamenlijke interesse. Maar, verder zijn er veel eigenschappen die verschillen tussen klanten in verschillende landen. Uiteraard verschilt de locatie, maar de andere cultuur kan ook voor hele andere soorten teksten vragen.

Overigens werkt SEO op exact dezelfde manier. Je hoeft jezelf geen nieuwe werkwijze aan te leren, je hoeft deze enkel te lokaliseren.

💵 Wat kost internationale SEO?

De kosten voor internationale SEO zijn lastig weer te geven, omdat deze variabel zijn. Het ligt er maar net aan hoeveel budget jij hiervoor wil vrij maken. Natuurlijk betekent een hoger budget wel betere resultaten, omdat je ons hiermee meer vrijheid geeft om te doen wat nodig is. Bij Traffic Today werken we geheel transparant: aan de hand van Asana maken we het voor jou inzichtelijk waar jouw geld naartoe gaat.

🔍 Waar moet je op letten bij SEO voor het buitenland?

Het belangrijkste bij SEO voor het buitenland is uiteraard dat deze bruikbaar is voor je doelgroep. Hierbij hoort een correct vertaalde website, met gelokaliseerde content. Je speelt in op de wensen van je internationale doelgroep, door rekening te houden met verschillende trends. Maar dit is niet het enige aan internationale SEO wat belangrijk is: een nieuwe doelgroep betekent misschien ook wel kansen op andere zoekmachines. Internationaal gezien is Google by far de grootste zoekmachine, maar als jij meer wilt inzoomen op één land kan bijvoorbeeld Bing Ads ook erg interessant zijn. Een goed onderzoek is hier natuurlijk de basis van: zo weet je precies welke diensten effectief zijn in welk land.

❓ Wanneer beginnen met internationale SEO?

We kunnen geen direct antwoord geven op wanneer jij moet beginnen met internationale SEO: dit is voor ieder bedrijf anders. Maar, als jij je groei wil doorzetten is dit wel een erg handige stap om te nemen. Vooral als jij fysiek naar het buitenland verhuist kan een internationale website niet uitblijven, maar ook als dit niet het geval is, is dit het overwegen waard. Internationale SEO biedt nou eenmaal enorm veel kansen voor veel verschillende bedrijven. Wij raden aan om deze vorm van SEO al in te zetten voordat je fysiek verhuist, zodat deze nieuwe markt alvast kennis met je maakt.

Internationale SEO met Traffic Today

Wil jij de oversteek maken? Traffic Today helpt je graag! Onze transparante, intensieve samenwerking staat volledig in het teken van jou. Nadat jouw internationale SEO strategie is opgesteld, gaan we direct aan de slag. Door onze combinatie van ervaring en kennis weten we internationale SEO succesvol onderdeel te maken van jouw marketingplan. Hierin houden we volledig rekening met jouw wensen, door bijvoorbeeld aan marketing detachering te doen. Ben jij geïnteresseerd, of heb je SEO-gerelateerde vragen? Kom in contact! Onze enthousiaste medewerkers staan voor je klaar.

cta-employee-particles
Steven staat voor je klaar!
Spring nu in op buitenlandse klanten!