Dit is hoe we het doen

SEO migratie

Een SEO migratie is een essentieel onderdeel van jouw website.

Wil jij weten hoe je een SEO migratie correct uitvoert? Traffic Today is jouw partner! Het correct uitvoeren van een SEO migratie is belangrijk: gebeurt dit niet, dan kan je erg veel hoge posities in Google verliezen.

Wij weten precies waar je op moet letten als jouw website gaat migreren. Wil jij met de hulp van Traffic Today een succesvolle SEO migratie uitvoeren? Kom in contact! We staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Vraag het Roy Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Wat is een SEO migratie?

Het is belangrijk om jouw website up-to-date te houden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door je oude pagina’s te vervangen voor nieuwe pagina’s. Een erg effectieve manier van vernieuwing, maar het is belangrijk te realiseren dat je hiervoor wel een succesvolle SEO migratie moet doorlopen. Dit is het proces dat ervoor zorgt dat jij geen opgebouwde waarde verliest met je oude pagina’s, zodra je deze verandert naar een nieuwe pagina. Google blijft jouw pagina hierdoor als goed beoordelen, conform SEO. Doe je dit niet, dan kan jij je topposities in deze zoekmachine zo maar verliezen. Uiteraard heeft dit geen positieve gevolgen voor jouw marketing: een effectieve SEO migratie is dus essentieel!

Een SEO migratie kan op verschillende manieren plaatsvinden. Niet alleen jouw pagina’s kunnen van locatie veranderen, het kan ook zijn dat jij kiest voor een geheel nieuwe CMS of server. Het stappenplan voor zo’n migratie is iets uitgebreider, maar zeker niet onmogelijk. Ben je benieuwd hoe wij dit aan zouden pakken, of wil je dit door ons laten doen? Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Wat is jouw potentieel?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Ben jij van plan een SEO migratie door te gaan?

Traffic Today zorgt ervoor dat jij dit allemaal op de juiste wijze uitvoert! We doorlopen onze checklist en zorgen zo voor een succesvolle migratie van je oude naar je nieuwe URL's. Wil jij deze migratie zo snel mogelijk doorgaan? Vul het contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!

De voordelen van een

SEO migratie bij Traffic Today

  • Je bouwt door op bestaande waardes
  • Je zorgt voor een actuele en relevante website
  • Een ingewikkeld proces wordt simpel
  • Potentiële klanten worden makkelijker bereikt
  • Sterkere structuur op je website
  • Je voorkomt een grote daling van organisch verkeer

Waarom een website migratie?

Door de jaren heen heb jij met een combinatie van verschillende online marketing diensten een goede positie behaald in de zoekresultaten van Google. Als potentiële klanten jouw product opzoeken, ben je de eerste naam met wie ze kennis maken. Ideaal! Maar, dit laat ook gelijk de reden zien waarom jij een correcte website migratie moet doorlopen. Deze hoge posities zijn namelijk gekoppeld aan jouw pagina. Als jij je pagina aanpast, of helemaal verwijdert, raak je deze positie kwijt. Een correcte SEO migratie helpt je om dit zo goed mogelijk te voorkomen. De kans dat je compleet geen positie kwijtraakt is erg klein, maar een juiste migratie helpt je om de schade te beperken. Zodra Google doorheeft dat het jouw pagina is, keert jouw hoge ranking spoedig weer terug.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Start je SEO migratie nu!

SEO migratie checklist

Om je SEO migratie succesvol te doorlopen, hebben we een SEO migratie checklist opgesteld. Volg deze nauwkeurig en sla geen stap over. Zo behoud je jouw opgebouwde waardering. Deze checklist ziet er als volgt uit:

stap 1

URL's verzamelen

Het is voor jou al helder welke URL’s je wilt gaan veranderen en wat de nieuwe URL’s hiervoor worden. Een belangrijke eerste stap hierin is het verzamelen van deze gegevens in een Excel-bestand. Hierin laat je de oude URL’s, maar ook de nieuwe URL’s zien. Door dit overzicht te creëren, weet je precies welke stappen je doorlopen hebt wanneer je migreert.

stap 2

Structuur bepalen

Nu je het overzicht hebt, is het tijd om structuur aan te brengen. Dit doe je voor je gehele website: ook in de kleinste details zoals je URL komt dit naar voren. Neem deze pagina als voorbeeld: SEO migratie als onderwerp is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Vanwege een duidelijke structuur is onze URL dan ook /zoekmachine-optimalisatie/seo-migratie.

stap 3

Redirects

Om je SEO migratie officieel te maken, breng je redirects aan. Dit is een manier om tegen Google te zeggen dat je URL definitief verhuisd is. Als websitebezoekers deze oude URL willen bezoeken, worden ze zonder het zelf door te hebben doorgelinkt naar je nieuwe pagina. Het is handig om deze redirects ook op te slaan, zodat jij weet welke URL naar welke content redirect.

stap 4

Migratie

Alles wat er aan je website moest gebeuren, is gebeurd! Tijd om je nieuwe pagina’s live te gooien en te kijken naar hoe deze gaat scoren.

stap 5

Monitoring

Nu al je pagina’s live zijn, zijn we er nog niet. We zitten er namelijk bovenop en monitoren actief. Staan de resultaten ons niet helemaal aan, dan zorgen we ervoor dat we aanpassingen doen die ervoor zorgen dat je wel in de juiste richting gaat. Monitoring is erg belangrijk, omdat het niet alleen de basis van een flexibele werkhouding is, maar ook ruimte geeft voor onze progressie. Slaat iets nou enorm aan, dan nemen we dit mee naar eventuele vervolgstappen.

Wij maken het mogelijk voor je!

Roy van der Zaag

Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

Steven Lubbers

Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)

Cynthia ten Bras

Senior SEO Marketeer

Kim Geertjes

Digital Marketeer

Jeroen Snel

SEO Marketeer

Handige tools voor je migratie

Om je migratie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, is het een slim om de juiste tools in te zetten. Dit is erg gemakkelijk, aangezien je zo je werkt automatiseert. Denk bijvoorbeeld aan tools zoals Google Analytics: deze tool verzamelt alle gegevens van jouw website. Het geeft antwoorden op vragen over de bezoekers van je website, maar helpt je ook om gemakkelijk een overzicht te maken van diepe details over je pagina’s. Een goede hulp om URL’s te verzamelen bijvoorbeeld! Overigens zijn er nog veel meer tools die een positieve bijdrage aan jouw website kunnen bijdragen. We benoemen graag SEMrushen Ahrefs, maar dagen je vooral ook uit om zelf de tools te vinden die jou ondersteunen zoals je wil.

SEO migratie met Traffic Today

Kies jij voor Traffic Today als jouw partner voor je SEO migratie, dan kies je voor een correcte uitvoering middels de zojuist benoemde stappen. Wij stellen ons gedurende dit proces actief op, wat betekent dat we meedenken over welke stappen jij het best kunt nemen richting je doelstellingen en welke diensten hier het best bij passen. Nadat jouw SEO migratie afgerond is, zitten we niet stil. Zo zorgen we voor een actieve monitoring, maar denken we ook na over welke marketing diensten nog meer een positieve bijdrage aan jouw bedrijf kunnen leveren. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Onze marketeers zijn razend enthousiast en hopen deze enthousiasme ook zo snel mogelijk op jou over te mogen brengen.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Start je SEO migratie nu!
Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen bij een SEO migratie?

Tijdens een SEO migratie kunnen enkele uitdagingen ontstaan, zoals verlies van zoekrangschikkingen, verbroken links, dubbele inhoud en technische fouten. Deze uitdagingen kunnen ontstaan door onjuiste omleidingen, gebrek aan zoekwoordoptimalisatie of onvoldoende aandacht voor technische details. Het is van vitaal belang om deze potentiële problemen aan te pakken om een soepele overgang te garanderen en negatieve gevolgen voor de organische zoekprestaties te minimaliseren.

Hoe kan ik de impact van een SEO migratie op mijn zoekrangschikkingen minimaliseren?

Om de impact van een SEO migratie op zoekrangschikkingen te minimaliseren, is het essentieel om een gedetailleerd plan op te stellen. Dit omvat het creëren van 301 redirects om oude pagina’s naar nieuwe te leiden, het behouden van dezelfde zoekwoorden en inhoudskwaliteit, en het zorgvuldig testen van technische wijzigingen om ervoor te zorgen dat er geen fouten zijn. Het monitoren van de zoekprestaties na de migratie en het snel aanpakken van eventuele dalingen is ook cruciaal om eventuele negatieve gevolgen te beperken.

Wat zijn de aanbevolen stappen voor een succesvolle SEO migratie?

Een succesvolle SEO migratie vereist een stapsgewijze aanpak. Eerst moet een grondige audit van de huidige website worden uitgevoerd om sterke en zwakke punten te identificeren. Vervolgens moeten 301 redirects worden opgezet van oude naar nieuwe pagina’s, moeten URL-structuren consistent blijven en moeten metadata en zoekwoorden behouden blijven. Het is ook belangrijk om de website na de migratie te monitoren, technische problemen aan te pakken en inhoud regelmatig bij te werken om de zoekprestaties op peil te houden en te verbeteren.

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor mijn SEO als mijn websitehosting drastisch verandert tijdens een migratie?

Een verandering in websitehosting tijdens een migratie kan invloed hebben op de laadsnelheid en beschikbaarheid van de site, wat op zijn beurt van invloed kan zijn op de SEO-prestaties. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe hostingprovider betrouwbaar is en voldoet aan de technische vereisten voor een optimale website-ervaring. Het monitoren van laadtijden en het testen van de site op verschillende apparaten en browsers is cruciaal om eventuele negatieve gevolgen te minimaliseren.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.