Web Analytics

Webstatistieken verzamelen

Web Analytics is het verzamelen van alle statistieken vanuit kanalen richting je website. Door gebruik te maken van Google Analytics is elke statistiek rondom je website te meten en inzichtelijk te krijgen. Door onder andere gebruik te maken van Google Tag Manager kunnen we zelfs heel specifiek aangeven wat wij allemaal inzichtelijk willen hebben in jouw Google Analytics-account.

Web Analytics is een belangrijke tool om in te zetten om je online marketingdoelstellingen te behalen. Het geeft betrouwbare antwoorden op belangrijke vragen. De specialisten van Traffic Today weten de statistieken en andere relevante gegevens te combineren en wat hen te doen staat om jouw doelstellingen te behalen.

De mogelijkheden van Web Analytics

Wanneer je bekend bent met alle know how’s in Google Analytics (i.c.m. bijvoorbeeld Google Tag Manager of andere tools) is in principe alles inzichtelijk te maken. Van basispunten zoals hoeveel bezoekers je website bezoeken (data range is zelf te bepalen) en welk apparaat zij daarvoor gebruiken: mobiel, tablet of desktop? Tot geografische en demografische statistieken zoals het aantal bezoekers bij bepaalde temperaturen of weertypes vallen te meten. Eveneens het aantal downloads van PDF’s en het versturen van formulieren kan vastgelegd worden met Web Analytics. Je gehele website wordt vertaald naar grafieken en cijfertjes waarin je alles inzichtelijk hebt wat betreft je website. Traffic Today zet dit graag professioneel voor je op.

Vraag hier jouw gratis online marketing audit aan!

Nu aanvragen

Uitgebreide statistieken

Behalve dat je wilt zien hoeveel bezoekers je website of webshop bezoeken via mobiel, wil je ook weten hoe zij jouw website ervaren. Op welke pagina’s komen zij binnen, wat zijn uitstappagina’s, wat is de gedragsstroom van de bezoekers? Met behulp van Google Analytics kun je per kanaal zien wat een bezoeker doet en of en wanneer ze converteren. Zodoende kunnen wijzigingen doorgevoerd worden in een webshop of website om het conversieratio te vergroten.

conversie optimalisatie

Web Analytics: inzicht in online resultaten

Een gezegde luidt: dat wat de moeite waard is om te doen, is het waard gemeten te worden. Websites analyses bieden inzicht en data die gebruikt kunnen worden om een betere gebruikservaring te creëren voor de bezoeker van je website. Het begrijpen van klantgedrag is tevens de sleutel voor belangrijke conversatiestatistieken. Webanalyses laten bijvoorbeeld de meest populaire pagina’s op je website zien, en de meest populaire paden om te kopen. Met websiteanalyses is het ook mogelijk de effectiviteit van jouw online marketingcampagnes nauwkeurig volgen om toekomstige inspanningen te helpen voorspellen.

Wil jij weten wat er goed en minder goed gaat op online gebied? Web Analytics is dan de perfecte tool. Dankzij een overzichtelijk dasboard is er in één oogopslag te zien wat de huidige status is.

conversie-optimalisatie

Wat kan Traffic Today voor je betekenen als consultant?

Wij kunnen Google Analytics voor je:

  • Implementeren
  • Instellen
  • Product koppelingen maken met AdWords en Search Console
  • Analyseren
  • Dashboards instellen
  • Rapporteren
  • Adviseren

Traffic Today biedt diverse Web Analytics-diensten aan om zo de meetbaarheid per website tot in detail inzichtelijk te krijgen. Van E- commerce implementatie tot aan Google Analytics Trainingen en Tag Manager koppelingen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien je graag van advies.

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.