Analyseer bezoekers met

Calltracking

Wil jij meer interessante inzichten verzamelen aan de hand van calltracking? Traffic Today is jouw partner! Wij geven jou meer inzicht in het aantal conversies dat jij telefonisch vergaart. Door calltracking een onderdeel van jouw website te maken, meet je succesvoller en kun je gerichter te werk gaan. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Kom in contact!

Vraag het Roy Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)
Calltracking

Wat is calltracking?

Op jouw websites zijn verschillende conversies mogelijk: een aankoop, een inschrijving voor je nieuwsbrief of het telefonisch contact opnemen met jou. Het is fijn om te weten wat de uiteindelijke resultaten van deze conversies zijn, maar vooral voor telefoon is dit lastig te meten. Tenzij je calltracking inzet! Deze dienst kan eigenlijk gezien worden als een omleiding voor klanten: in plaats van dat ze jou direct bellen, bellen ze een nummer die ze direct naar jou doorlinkt. Dit originele nummer meet het effect van het telefoongesprek dat daarna gevoerd wordt, waardoor jij gemakkelijk inzichten verzameld van de resultaten hiervan.

Bellers hebben er niks van door wanneer jij calltracking inzet: hun bel-ervaring is nog altijd precies hetzelfde. Het grote voordeel van calltracking is dat jij inzichten krijgt in een dienst die niet makkelijk te meten is. Voorheen was het mogelijk om via een geïntegreerde pixel te meten wanneer iemand de bel-optie van jouw website gebruikte. Wat daar het uiteindelijke resultaat van was, was dan onduidelijk. Door deze nieuwe mogelijkheden is dit niet langer het geval: het resultaat is duidelijk zichtbaar, waardoor je kan inspringen op deze verzamelde resultaten.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Wil jij calltracking inzetten?

Gegevens verzamelen van jouw telefoongesprekken? Traffic Today weet precies hoe we calltracking succesvol onderdeel van jouw website maken! Vul het contactformulier in en we bespreken de mogelijkheden snel.

De voordelen van calltracking

 • Inzicht verkrijgen in hoe de bezoeker jouw organisatie heeft gevonden
 • Jouw marketingbudget wordt efficiënter besteedt
 • Doormeten van telefonische leads in Google Ads en Google Analytics
 • Een hoger rendement van de marketingactiviteiten voor jouw website
 • Telefonische conversies kunnen worden beoordeeld op kwaliteit
 • Inzicht in het aantal online en telefonische conversies

Hoe werkt call tracking?

Call tracking klinkt misschien als een erg ingewikkeld proces om in je website te integreren. Door middel van een paar simpele stappen is het gemakkelijk te coderen. Zodra jij je keuze hebt gemaakt welke call tracking software je wil gebruiken, kies je de pagina’s waar je deze code op wilt plaatsen. Zo meet je niet alleen hoe het telefoontje verliep, maar ook vanaf welke pagina ze zijn gekomen. Erg handig, want als het blijkt dat één pagina veel meer bellers dan andere pagina’s heeft, is het slim om hierop in te springen door de belknop prominenter aanwezig te maken.

Hoewel calltracking onderdeel is van conversie optimalisatie, gaat het niet alleen over de conversie. Het is namelijk al heel interessant op zich om gegevens te verzamelen over waarom mensen jouw website bezoeken. Door een slimme verbinding te maken met een tool als Google Analytics verzamel jij namelijk relevante gegevens over het online gedrag van jouw doelgroep, aangezien je nu precies weet waarom jouw website bezocht wordt en ook waarom je uiteindelijk gebeld bent.

cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Wil je jouw marketingbudget efficiënter besteden?

Sander vertelt je er graag meer over!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doet calltracking?

Oké, je weet nu wat calltracking is en hoe het werkt, maar welke inzichten je hier nu precies mee verzamelt is nog altijd onduidelijk. Er zijn verschillende functionaliteiten die je in kaart kunt brengen met deze web analytics. We noemen er een paar!

 • Keywords: het is belangrijk om te kijken door welke keywords je beller op je website beland is. Door deze gegevens te verzamelen, kun je hier gemakkelijk op inspringen door deze keywords terug te laten keren op je website en in je advertentie.
 • CRO: aan de hand van calltracking, richt je je website gemakkelijk beter in waarbij je stuurt op conversie. Door bijvoorbeeld de combinatie met multivariate testing aan te gaan, zie je gemakkelijk welke variatie van je website het best werkt.
 • Kwaliteit van je oproep: als iemand de actie onderneemt om jouw bedrijf te bellen, is het belangrijk dat die op de juiste manier geholpen wordt. Met calltracking controleer je dit gemakkelijk, door de beller te vragen of hij/zij gekregen heeft waar naar gezocht werd.

Tips voor calltracking

Om je op gang te helpen met calltracking, geven we je graag een paar tips:

 • Offline call tracking: om succesvol gebruik te maken van calltracking is het belangrijk dat je dit product niet alleen online laat plaatsvinden. Je telefoonnummer is namelijk op meer plekken te vinden dan alleen het internet. Door ook je offline-media te traceren, zorg je ervoor dat je ook op deze kansen kunt inspringen als dat relevant voor je is.
 • Luister naar de resultaten: het mooie aan call tracking is dat je directe resultaten van je doelgroep krijgt. Het is dus ook erg belangrijk om hiernaar te luisteren, want als de resultaten niet overeenkomen met jou huidige manier van handelen, zal het gewenste resultaat uitblijven en zullen je doelstellingen niet behaald worden.
 • Besteed het uit! De resultaten van calltracking zijn erg handig, maar zullen alleen op de juiste manier verzameld worden door iemand die er écht verstand van heeft. Wij helpen je hier graag mee! Onze combinatie van kennis en ervaring maakt dat calltracking geen enkel probleem is voor ons. We verzamelen de gegevens en zetten dit om in mooie eindproducten voor jou!

Calltracking met Traffic Today

Ben jij op zoek naar een online marketing agency die jouw website wil versterken aan de hand van calltracking? Dan is Traffic Today jouw partner! Bij ons staat de klant centraal: middels een intensieve, transparante samenwerking werken wij richting jouw doelstellingen. Om dit succesvol te laten gebeuren voeren we onderzoeken uit, zodat we onze resultaten meetbaar kunnen maken én zodat we onszelf flexibel op kunnen stellen. Maandelijkse meetings laten jou zien welke resultaten we boeken met onze producten: bijvoorbeeld calltracking. Ben jij geïnteresseerd in deze samenwerking? Kom in contact! Onze marketeers bespreken de mogelijkheden graag met je onder het genot van een kop koffie.

cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Wil je jouw marketingbudget efficiënter besteden?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.