Benieuwd naar de successen die we behaald hebben met onze klanten? Laat je inspireren.
Een video op je website is altijd goed. Het is een makkelijke manier om iets uit te leggen en is eens iets anders dan alleen tekst en afbeeldingen. Bovendien kan het een leuke manier zijn, om je producten voor te stellen en mensen te informeren, inspireren of kennis te laten maken met je producten. Maar waar op je website plaats je deze video nu het best? Het nieuwste Googleadvies luidt om de video’s op speciale pagina’s te plaatsen, zodat je de beste zichtbaarheid creĆ«ert. Lees hier meer, hoe je jouw video SEO-technisch op de juiste manier implementeert.
Voeg een speciale bestemmingspagina toe, waar de video op een prominente plek wordt geplaatst. Het beste is om de video bovenaan de pagina te plaatsen, zodat deze meteen opvalt als de pagina wordt geopend. Daarnaast kun je op deze speciale pagina ook meteen de videotitel, een beschrijving of zelfs het transcript toevoegen. Deze speciale pagina is onder meer belangrijk voor bepaalde functies van Google zoeken, zoals de live badges en sleutelmomenten. Met de sleutelmomenten krijgen de zoekers snel een overzicht te zien van de belangrijkste, sleutel-, momenten in de video. Zo kunnen de gebruikers snel inschatten of het zich voor hen loont om de video te bekijken.
Het is geen probleem om jouw video op meerdere plekken op de website te plaatsen. Hierdoor kun je de video op de pagina waar hij mooi aansluit inbouwen, zodat het een goede aanvulling op de geschreven content is. Voor de gebruiker is dit in principe genoeg, omdat het past bij de inhoud van de rest van de pagina. Maar zodat je de vindbaarheid in Google verhoogd, is het dus belangrijk om daarnaast een plekje te vinden, waar je de video op een speciale pagina nog eens weergeeft.
Het is bovendien belangrijk om een video-specifieke XML-sitemap bij te houden, met gegevens over jouw video’s. Hier moeten in ieder geval de titel, beschrijving, de URL van de pagina met de video, een miniatuur URL en de URL van de videospeler of van het onbewerkte videobestand in worden verwerkt. Deze pagina moet in Search Console worden ingediend en kan dan geworden indexeert.
Omdat Google nog altijd naar de gebruikelijke on-page factoren kijkt, is het belangrijk om in de content op je pagina nog steeds het hoofdzoekwoord goed te verwerken, in bijvoorbeeld de paginatitel, de kopteksten en in de tekst zelf. Probeer om ook een aantal goede variaties te vinden. Daarnaast kun je in de title en meta aangeven dat er een video op de pagina staat.
Als je de video via de server van je website laat lopen, loop je het risico dat de website hier erg langzaam van wordt. Hij heeft namelijk veel tijd nodig om de video te laden. Dat is vervelend voor je websitebezoekers en kan hen wegjagen. Niet goed voor je conversie dus. Een oplossing hiervoor is om de video’s via YouTube in te bouwen. Dit heeft als voordeel dat de video dan niet meer op jouw websiteserver draait, waardoor de site een stuk sneller en dus ook gebruiksvriendelijker wordt. Niet alleen fijn voor de websitebezoeker, maar ook goed voor je ranking in Google. Daarnaast wordt je video sneller in de zoekresultaten weergegeven, omdat je bijna alleen maar video-rich snippets vindt, die via YouTube worden gehost. Wil je liever niet via YouTube hosten is het weliswaar moeilijker om een video-rich snippet te krijgen, maar niet onmogelijk. Hiervoor is het dan wel belangrijk om goed aan alle SEO en on-page factoren en vereisten te voldoen.
De video op de juiste manier implementeren heeft zowel op SEO-gebied als ook voor de gebruikersvriendelijkheid grote voordelen. Doe dit dus op de juiste manier en vergroot meteen je vindbaarheid in Google. Bijkomend voordeel is dat pagina’s met video-inhoud om verschillende redenen vaak hoger scoren dan pagina’s zonder.