Blog - 09 februari 2024

Haal meer uit je B2B-strategie met Account Based Marketing

Geschreven doorJolijn Onze ervaren Content Marketeer

Account Based Marketing, oftewel ABM, helpt bedrijven om hun B2B-marketingstrategieën naar een hoger niveau te tillen. Hierbij worden belangrijke accounts gezien als individuele markten aan de hand van specifieke marketingcampagnes per account. Lees meer over hoe je met doelgerichte marketingtechnieken waardevolle klanten kan bereiken.

Wat is ABM?

Bij marketing zoals we dat allemaal kennen, benaderen bedrijven hun doelgroep op breed gebied en proberen ze zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken. ABM werkt juist andersom. In plaats van je te richten op een brede doelgroep, identificeer je met ABM specifieke accounts of bedrijven die waardevol zijn voor jouw bedrijf. Vervolgens richt je al je marketinginspanningen op het aantrekken van deze geselecteerde accounts.

Hoe pas je ABM toe?

ABM begint met een grondige analyse en segmentatie van je doelgroep. Je moet inzicht krijgen in welke accounts het meest waardevol zijn voor jouw bedrijf én waarom. Dit baseer je op factoren zoals de grootte van het bedrijf, de branche, de locatie en de potentiële omzet.

Eenmaal geselecteerd, kun je verschillende marketingtactieken inzetten om deze bedrijven te benaderen. Dit kan met gepersonaliseerde content, gerichte advertenties, e-mailmarketingcampagnes en persoonlijke benaderingen. Hiermee hoop je de beslissingmakers te bereiken en hen uiteindelijk te overtuigen van de waarde die jouw producten of diensten biedt.

De voordelen van ABM

  • Hogere conversieratio’s: doordat je je richt op specifieke accounts, is je product of dienst gericht op die potentiële klant. Hierdoor zijn de conversieratio’s over het algemeen hoger. De kans op het aantrekken van waardevolle leads en het sluiten van deals neemt dus toe.
  • Betere klantenbinding: ABM stelt je in staat om een diepere relatie op te bouwen met de accounts waarop je je richt. Dit kun je creëren door gepersonaliseerde content en communicatie te leveren die aansluit op de behoeften van de klant.
  • Efficiënter gebruik van middelen: in plaats van investeren in brede marketingcampagnes die mogelijk niet relevant zijn voor je doelgroep, kun je je middelen efficiënter inzetten door je te focussen op de accounts die er het meest toe doen. Dit leidt tot kostenbesparingen.
  • Meetbare resultaten: met ABM kun je de prestaties van je campagnes nauwkeurig meten, omdat je je op specifieke accounts richt. Hierdoor kun je zien welke tactieken het meest effectief zijn en wat je eventueel moet aanpassen.

Implementeer ABM in jouw B2B-marketingstrategie

Het uiteindelijke doel van ABM is om waardevolle klanten binnen te halen en de omzet te verhogen. Door je focus te leggen op de meest potentiële accounts, kun je groei realiseren. ABM stelt je uiteindelijk in staat om je middelen efficiënter te gebruiken, betere relaties op te bouwen en meetbare resultaten te behalen.

Google for Jobs: een onmisbaar wervingsplatform

Vorige blog

Wat is Google Consent Mode V2?

Volgende blog