Blog - 08 februari 2024

Google for Jobs: een onmisbaar wervingsplatform

Geschreven doorJolijn Onze ervaren Content Marketeer

Maak kennis met Google for Jobs: een krachtige tool die veel voordelen biedt voor werkgevers en sollicitanten. Deze functie zorgt ervoor dat vacatures die overeenkomen met de zoekopdracht van een werkzoekende, worden getoond in de zoekresultaten van Google. Als bedrijf is het dus slim hier gebruik van te maken.

Hoe werkt Google for Jobs?

Het gebruik van Google for Jobs is eenvoudig. Als werkgever moet je ervoor zorgen dat je vacatures aansluit op deze tool. Hoe je dat doet? Je moet belangrijke gegevens toevoegen aan je vacature zoals een duidelijke functietitel en de locatie. Google zal deze gegevens vervolgens analyseren en de vacature weergeven aan werkzoekenden die relevante zoekopdrachten uitvoeren.

Google for Jobs: tips voor het beste resultaat

Het is heel eenvoudig om jouw vacature zichtbaar te maken voor de tool Google for Jobs, maar met deze extra tips haal je nog meer uit je vacatureteksten.

  • Optimaliseer je vacatures: zorg ervoor dat je vacatures voorzien zijn van essentiële informatie zoals het aantal uur en het salaris. Dit helpt Google om je vacatures correct weer te geven en terecht te laten komen in de zoekresultaten van bijpassende werkzoekenden.
  • Plaats duidelijke en gedetailleerde vacatureteksten: schrijf aantrekkelijke, makkelijk leesbare en informatieve vacatureteksten die de belangrijkste details van de functie benadrukken. Wees specifiek over vereisten, verantwoordelijkheden en voordelen. Ook dit zorgt voor een mogelijk hogere ranking in de zoekresultaten.
  • Gebruik relevante zoekwoorden: relevante zoekwoorden in je vacatureteksten helpen Google for Jobs om je vacatures te matchen met de juiste zoekopdrachten. Dit vergroot de kans dat je vacatures worden gezien door geschikte kandidaten.
  • Verbeter de gebruikerservaring: zorg ervoor dat je carrièrepagina gebruiksvriendelijk is en toegankelijk is voor mobiele gebruikers. Een goede gebruikservaring kan het aantal sollicitaties vergroten.

De voordelen van Google for Jobs

Google for Jobs telt een aantal voordelen waar je als bedrijf niet al te veel voor hoeft te doen.

  • Meer zichtbaarheid: door je vacatures te optimaliseren, vergroot je de zichtbaarheid van je vacatures in de zoekresultaten. Dit betekent dat meer potentiële kandidaten je vacatures zullen zien.
  • Gerichte sollicitanten: Google for Jobs zorgt ervoor dat je vacatures worden getoond aan werkzoekenden die specifiek op zoek zijn naar de functies en omschrijvingen die jij aanbiedt. Dit resulteert in meer relevante sollicitaties, aangezien werkzoekenden eenvoudig kunnen filteren en sorteren op basis van verschillende criteria.
  • Bespaard tijd en moeite: het gebruik van Google for Jobs vereenvoudigt het wervingsproces, omdat je vacatures automatisch worden verdeeld via het Google-platform én dat zonder extra inspanning of kosten.

Google for Jobs voor jouw vacatures

Hoewel het altijd goed is om je vacatures te plaatsen op vacaturebanken, zoals Google for Jobs, kan het opzetten van een wervingscampagne jouw vacatures een extra boost geven. Onlangs schreven we hier nog een interessant blog over. Zeker de moeite waard als jij alles uit jouw vacatures wilt halen! Lees ‘m hier!

Met deze tips zet jij een effectieve wervings campagne op

Vorige blog

Haal meer uit je B2B-strategie met Account Based Marketing

Volgende blog