Wingerien Voortman

Digital Marketeer

Sinds 1999 zijn ik en mijn computer onafscheidelijk. Niet gek dat ik na de middelbare school koos voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Een brede studie waarin ik mijn creativiteit kon combineren met mijn pragmatische aanpak. Tijdens deze studie bewandelde ik alle facetten van het marketing pad, waarna ik uitkwam bij mijn favoriete combinatie van psychologie, online marketing en design. Ik liep stage bij een groot retailbedrijf op de online marketingafdeling, leerde magazines vormgeven bij een uitgeverij en deed naast mijn studie ervaring op als verkoper.

Na mijn studie begon ik op een marketingafdeling, waar ik voornamelijk met offline marketing bezig was. Al snel ontdekte ik dat dit minder bij me past. Daarom besloot ik op mijn 28e een eigen bedrijf te beginnen als branding- en webdesigner. Hier leerde ik welke ingrediënten nodig zijn om je bedrijf tot een (online) succes te brengen. En toen ging de drang naar een nieuwe uitdaging toch weer kriebelen…

Gedurende mijn jaren als webdesigner lag de focus op het maken van esthetische websites die bezoekers converteren en ondernemers de gewenste klanten opleveren. Steeds vaker vroegen klanten hoe ze meer uit hun website konden halen in termen van verkeer, leads en omzet. Dit wekte mijn interesse voor de performance kant van marketing.

Toen ik een vacature zag voor Projectmanager Online Marketing bij Traffic Today, solliciteerde ik meteen. Met mijn ervaring in klantcontact en design werd ik aangenomen en intern opgeleid tot SEO Marketeer. Hoewel ik ooit had gezworen nooit meer in dienst te gaan, heb ik geen moment spijt gehad. De sfeer bij Traffic Today is gezellig, collega’s zijn behulpzaam en de pragmatische aanpak voelt als thuiskomen.

In mijn vrije tijd wandel ik met mijn teckel Guusje door Deventer, geef ik te veel geld uit aan kleding en geniet ik graag van etentjes in de stad met een goed glas wijn. Dit alles compenseer ik met af en toe een verwoede sportpoging die vaak niet lang genoeg stand houdt voor resultaat.

Als ik Chat GPT was, sloot ik deze tekst af met een samenvattende conclusie of een dankwoord.