Benieuwd naar de successen die we behaald hebben met onze klanten? Laat je inspireren.
Met Server Side Tagging verplaats je de uitvoering van trackingtags van client-side naar de server, waardoor je niet alleen meer controle krijgt over je tagmanagement, maar ook de prestaties van je website aanzienlijk kunt optimaliseren. Deze geavanceerde technologie is niet alleen gunstig voor de snelheid en veiligheid van je site, maar zorgt er ook voor dat je nauwkeuriger met data omgaat. Ontdek hoe Server Side Tagging jouw online aanwezigheid kan versterken en de gebruikerservaring kan verbeteren.
Server-side tagging is een relatief nieuwe manier van het volgen en analyseren van websites. Normaal gesproken plaatsen websites zogenaamde third-party pixels (stukjes code) waarmee de browsers van bezoekers gegevens kunnen verzamelen en verzenden. Met server-side tagging wordt de meting van bezoekersgegevens uitgevoerd via de server van de website zelf, waardoor de eigenaar van de website controle heeft over naar welke platforms die opgeslagen gegevens worden verzonden. Dit stelt sitebeheerders in staat om gegevens nauwkeuriger en veiliger te verzamelen, aangezien de gegevensverzameling via de server ook werkt voor gebruikers van Apple en Firefox. Hoewel het complexer is om in te stellen, biedt server-side tagging aanzienlijke voordelen op het gebied van snelheid, beveiliging en gegevensbeheer.
Bron: GoogleĀ
Server-side tagging kan gemakkelijk geĆÆmplementeerd worden door een gestructureerde aanpak te volgen, waarbij verschillende stappen worden doorlopen. Allereerst brengen we verschillende platforms, zoals Facebook, Google Ads, en Google Analytics, in kaart. Vervolgens wordt bepaald welke bezoekersgegevens vanuit de cloud kunnen worden aangevuld.
Een cruciale stap is het opzetten van een cloud-omgeving, waarbij ook de DNS-toegang wordt geregeld om ervoor te zorgen dat alles first-party geserveerd kan worden. Bij Traffic Today maken we meestal gebruik van een Google Cloud-omgeving, maar Microsoft Azzure en Amazon behoren ook tot de opties. Het aanmaken en configureren van een Google Tag Manager-container volgt als volgende stap. Hierin worden de verschillende leveranciers ingesteld in de Google Tag Manager Server.
De server-side tagging aanpak omvat ook het bepalen van de structuur voor server-side tracking, waarbij keuzes worden gemaakt over welke servers worden ingezet en of er wordt gekozen voor een volledige server-side tracking implementatie of een hybride vorm.
Een belangrijke overgang is het omzetten van de Tag Manager-container naar een server-side variant. Dit omvat ook het aanpassen van advertentie tags, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Facebook Ads conversion API.
Ten slotte wordt de nieuwe setup grondig getest voordat deze live wordt gezet. Dit testproces zorgt ervoor dat de server-side tagging correct functioneert en klaar is voor gebruik. Door deze stappen te volgen, kan server-side tagging op een gestructureerde en effectieve manier worden geĆÆmplementeerd.
Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen Ć©Ć©n werkdag contact met je op.
Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een adviesgesprek.
Client-side tracking is een methode die jarenlang de standaard was in de marketing. Hierbij communiceert de browser van de gebruiker rechtstreeks met analytische diensten. Wanneer een pagina van de site wordt geladen, wordt de container gelijktijdig geladen, worden trackingcodes geactiveerd, en alle interactiegegevens worden naar analytische diensten verzonden. Deze triggers worden vaak vanuit Google Tag Manager afgevuurd naar Google Analytics en Google Ads.
De afgelopen jaren is client-side tracking enigszins op zijn retour. De paginasnelheid nam aanzienlijk af en beveiligingsprobleem zorgden ervoor dat de Europese Unie de regels begon aan te passen. De verwachting is dat third party cookies in 2024 steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.