Blog - 03 juli 2018

Google AdWords wordt Google Ads

Geschreven doorMarc Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Teamlead

Google kondigde afgelopen woensdag de grootste rebranding ooit aan van zijn advertentiesoftware. Google zegt dat de kosten niet veranderen en dat er geen services worden samengevoegd, maar alleen de naam veranderd. De basistool voor het kopen van advertenties wordt nu Google-Ads genoemd. Maar hoe gaat dit in z’n werk? Dat vertellen wij je graag!

Hoe werken Google-advertenties?

Google verdient het meeste geld met advertenties. Hiervoor zijn een aantal tools waarmee bedrijven in de gelegenheid zijn om advertenties te plaatsen. Deze tools worden nu samengevoegd in Google Ads. De diensten blijven dus gelijk, enkel de naam verandert. De successen van adverteren op Google blijven dus doorgaan. Het is een goede manier om in beeld te komen bij je doelgroep of potentiële klanten, want met Google-advertenties kun je reclame maken voor je bedrijf in de zoekmachine van Google.

De veranderingen

Nu ben je vast benieuwd wat er gaat veranderen. Er wordt toegang gegeven aan onder andere Google Zoeken, de YouTube-videoservice, de Google Play-appwinkel en 3 miljoen andere partners. De standaard interface voor Google-advertenties wordt vereenvoudigd, waarbij automatisering het ontwerp van advertenties mogelijk maakt en bepaalt waar ze moeten worden weergegeven. Waarom wordt dit gedaan? Omdat Google-advertenties moet dienen als een allesomvattende ‘voordeur’. Het doel van de nieuwe Google-advertenties is om het gemakkelijker te maken om verder te adverteren dan het originele zoekvak. Om dit te realiseren wordt machine learning geïntroduceerd, om de effectiviteit van de advertenties te verhogen. Met name voor kleine bedrijven wordt er een nieuw campagnetype in Google-advertenties geïntroduceerd, waarmee het makkelijker wordt om te beginnen met online adverteren. Het brengt de technologie voor machine learning naar kleine bedrijven en helpt om resultaten te behalen zonder veel werk te verrichten.

Wat verandert er voor jou?

Voor jou als klant verandert er eigenlijk niks. Het biedt alleen structuur, om verwarring te voorkomen. De naam Google Adwords zal dus plaatsmaken voor Google Ads. Hier zullen nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd, die het vooral de kleine ondernemer makkelijker maken om advertenties te plaatsen. Vanaf 24 juli 2018 wordt er gebruikgemaakt van de nieuwe advertentiestructuur. Jij als klant hoeft hier dus niets voor te doen en de wijzigingen hebben geen invloed op de prestaties van draaiende campagnes. Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze SEA specialisten voor je klaar om je te helpen met je Google AdWords campagne. Begin direct met een ads scan!

cta-employee-particles
Wilco staat voor je klaar!
Hoor het van Wilco

Traffic Today behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland

Vorige blog

Zomer marketing: 3 strategische tips

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.