Blog - 13 februari 2019

Traineeship volgen? Zo heeft Marthe het ervaren!

Geschreven door Onze ervaren Online Marketeer | Marketing Manager

Na mijn studie kam ik bij Traffic Today binnenlopen om te beginnen aan mijn carrière als online marketeer. Na mijn HBO-opleiding Media, Informatie en Communicatie en mijn master Communicatiewetenschap was ik klaar om aan het werk te gaan, maar ervaring in de online marketing had ik niet. Ik wilde graag nog blijven leren, in combinatie met werken. Bij Traffic Today hadden ze hierin de juiste combinatie. Ik kon aan de slag met mijn traineeship in combinatie met content marketeer. Drie dagen in de week was ik bezig met het ontwikkelen van mijn kennis en de rest van de uren was ik bezig met het schrijven van teksten voor onze klanten.

Hoe was de begeleiding?

In het begin heb ik mij vooral verdiept in de theorie; ik heb verschillende boeken gelezen en ik ging aan de slag met Google Digitale Werkplaats, Google Analytics en Google Ads Fundamentals. De certificaten werden snel meer en ik werd langzaam maar zeker klaargestoomd om mijn eerste werkzaamheden uit te voeren. Tijdens het traineeship kreeg ik intensieve begeleiding; aan het begin van de week hoorde ik wat mijn werkzaamheden waren en aan het eind van de week evalueerden we deze werkzaamheden. Op deze manier kon ik mijzelf optimaal ontwikkelen. Daarnaast kon ik ook altijd terecht bij mijn begeleider voor vragen.

Wat heb je allemaal geleerd?

Ik was natuurlijk onervaren in de wereld van online marketing, ik moest echt beginnen bij de basis. Tijdens mijn traineeship is het snel gegaan. Door eerst te beginnen met de theorie heb ik een goede basis gelegd, waardoor ik vrij snel aan de gang kon met kleine projecten. Ik ging aan de slag met links aanvragen, AdWords accounts analyseren en optimaliseren, zoekwoordenonderzoeken maken, technische analyses uitvoeren, aanpassingen doen in de back-end van de website en nog veel meer werkzaamheden! Doordat ik mijn kennis gelijk kon toepassen in de praktijk, leerde ik snel. Collega’s hadden steeds meer vertrouwen en vroegen vaker mijn hulp bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Wat vond je van het werk-leertraject?

De combinatie tussen leren en werken was ideaal. Ik kon mijn weken flexibel indelen; ik koos zelf wanneer ik bezig ging met teksten schrijven en wanneer ik bezig ging met leren. Hierdoor was elke week anders. De ene week waren er verschillende campagnes met hoge urgentie waar ik mee aan de slag ging, de andere week begon in de week met het ontwikkelen van mijn kennis. Binnen het team was het ook bekend dat ik flexibel werkte, waardoor ik voor verschillende campagnes ook flexibel ingezet kon worden. Mede hierdoor heb ik ontzettend veel geleerd.

Hoe kan je Traffic Today als beste omschrijven?

Traffic Today is een leergierig en innovatief bedrijf. Daarnaast is er geen sprake hiërarchie; iedereen is gelijk. Ik kreeg hierdoor meer vertrouwen om werkzaamheden uit te voeren, waar ik veel van heb geleerd. Vanaf het begin van mijn traineeship werd ik gelijk als volwaardige collega gezien. Er wordt goed naar elkaar geluisterd en we zijn veel bezig met teambuilding. We gaan bijvoorbeeld lasergamen of naar een Escape Room, er worden vrijdagmiddagborrels georganiseerd, we sporten met z’n allen om de week en we bezoeken de nodige feestjes met z’n allen. Dit maakt het werken bij Traffic Today nog leuker!

Wat heeft het je opgeleverd?

Een blog met een goed einde: ik kon aan de slag als Online Marketeer! Na mijn traineeship kon ik direct fulltime aan de slag voor onze klanten. Dit betekent dat ik het traineeship in 5 maanden heb afgerond. In de eerste instantie was het de bedoeling om 6 maand een traineeship te volgen, maar omdat het traject voorspoedig verliep en omdat ze vertrouwen in mij hadden, kon ik een maand eerder aan de bak. Het traineeship was dus flexibel in te vullen en af te ronden naar aanleiding van mijn eigen werk en kennisniveau.

Ben jij mijn opvolger?

Lijkt het jou leuk om een traineeship te volgen bij Traffic Today? Wil jij de ideale combinatie tussen werken en leren? Dan zit je bij Traffic Today goed! Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina en solliciteer.

Waarom je in 2024 niet om videomarketing heen kan

Vorige blog

Friends of Search - 2019

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.