Haal meetbare resultaten met

Performance marketing

Wil jij aan de slag met meetbare resultaten?

Focus je dan op performance marketing! Met deze marketingvorm richt jij je niet op looks of idee├źn, maar op daadwerkelijke resultaten. De marketeers van Traffic Today zijn door hun jarenlange ervaring gespecialiseerd in performance marketing en helpen jou graag om dit ook onderdeel te maken van jouw marketingplan.

Ben jij enthousiast over performance marketing en wil je hier direct mee beginnen? Mooi, wij ook! Kom in contact met Traffic Today, zodat we direct de mogelijkheden kunnen bespreken.

Vraag het Sander Onze Commercieel Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Geel)
Overleg

Wat is performance marketing?

Voordat je kunt beginnen, is het belangrijk om te weten wat de performance marketing betekenis is: performance marketing is een marketingvorm waarin de klant betaalt voor directe resultaten. Het is dus een erg effectieve marketingvorm voor als je op korte termijn resultaten wilt zien, ook al hoeft het niet per se op korte termijn uitgevoerd te worden. Performance marketing geeft marketeers de mogelijkheid om erg gericht te werk te gaan. Natuurlijk is vrijheid fijn, maar voor directe resultaten is dit hoe je het moet doen!

Wij weten precies hoe we performance marketing effectief inzetten voor jouw bedrijf. Dit doen we niet lukraak: onderzoek vormt de basis van jouw doelstellingen. Deze doelstellingen proberen we zo gericht mogelijk te vormen, zodat we het uiterste uit jouw performance marketing kunnen halen. Ben je benieuwd naar welke doelstellingen het beste binnen jouw marketingplan passen? Kom in contact, dan bespreken we onze ondervindingen!

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start performing!

Wil jij zo snel mogelijk resultaten behalen aan de hand van performance marketing? Wacht dan niet langer en vul het contactformulier in! Onze marketeers zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen zodat we met deze marketingvorm kunnen beginnen.

Dit zijn de voordelen van

Performance marketing bij Traffic Today

 • Snelle resultaten
 • Helpt je om een flexibele houding aan te nemen
 • Groot team met brede kennis
 • Je formuleert doelstellingen op basis van conversies
 • Meetbare resultaten
 • Ruime keuze aan kanalen door brede inzetbaarheid

Voorbeelden performance based marketing

We snappen goed dat performance based marketing nog een ietwat vaag begrip voor je is. Om je iets meer een idee te geven van hoe jij deze marketingvorm kunt invullen, geven we je graag een paar voorbeelden!

 • Meer websitebezoekers met SEO: door een hogere positie in Google te verkrijgen, kun je gemakkelijk een hoger aantal websitebezoekers realiseren. Meer mensen komen namelijk sneller met jouw bedrijf in aanraking. Door een koppeling met Google Analytics te maken, maak je dit bezoekersaantal makkelijk meetbaar.
 • Hogere conversieratio met e-mailmarketing: je bereikt makkelijk je bestaande klantenbestand via e-mail. Zo herinner je ze aan kortingen of herhaalaankopen, wat een positieve bijdrage levert aan je conversieratio.
 • Meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief via Instagram Adverteren: crossmediaal werken wordt te allen tijde aangeraden. Zo link je jouw socials gemakkelijk aan je e-mail, door een knop aan je profiel toe te voegen waarmee volgers zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief.
 • Grotere bestellingen met conversie optimalisatie: jouw website is ├ę├ęn groot stuk psychologie. Door op bepaalde details slim in te spelen, zorg je ervoor dat jouw websitebezoekers grotere bestellingen plaatsen. Een voorbeeld hiervan is producten die vaak samen besteld worden ook laten terugkeren op de productpagina van de ander.
cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Start nu met performance marketing!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen ├ę├ęn werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo werkt een performance marketeer!

Een performance marketeer werkt te allen tijde prestatiegericht. Dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals we hierboven benoemden. Het belangrijkste binnen performance marketing is meetbaarheid: een performance marketeer zal dus ook altijd beginnen met een 0-meting. Omdat je voor resultaten betaalt, is het belangrijk dat deze ook aangetoond kunnen worden.

Om dit te realiseren werkt Traffic Today met verschillende tools die ons helpen met deze meetbaarheid. Een mooi voorbeeld hiervan is Keyword: met deze tool houden we de SEO-score van jouw paginaÔÇÖs nauwkeurig in de gaten. Nadat we een bepaalde handeling doorvoeren, kijken we wat de gevolgen hiervan zijn. De resultaten zijn door Keyword overzichtelijk en gemakkelijk te delen, waardoor jij ook ziet waarvoor je betaalt.

Veelgestelde vragen over performance marketing

ÔŁô Waarom is prestatiemarketing belangrijk?

Prestatiemarketing kan voor veel bedrijven heel belangrijk zijn, vooral als ze direct resultaten wil zien. Omdat sommige marketingvormen soms op zich laten wachten op het gebied van resultaten, is het fijn als er ook resultaten direct zichtbaar zijn. Daarnaast is het voor elk bedrijf belangrijk om meetbaar te werk te gaan: zo spring je op tegenvallende resultaten, maar heb je ook een basis om vanaf te werken als je resultaten juist wel de goede kant op gaan.

­čĺÁ Wat zijn de kosten van performance marketing?

Er zijn geen vaste kosten te benoemen bij performance marketing: deze bepaal je volledig zelf. Wel moet er gezegd worden dat hoe meer budget jij hiervoor vrijmaakt hoe sneller en hoe beter de resultaten worden. In een vrijblijvend adviesgesprek leggen we je uit wat we voor jou kunnen beteken voor wat voor bedrag. Voel je dus vrij om contact met ons op te zoeken!

­čô░ Is traditionele marketing beter dan performance marketing?

Het is lastig te zeggen of traditionele marketing of performance marketing beter is: beiden zijn effectief in een andere situatie. Met performance marketing richt jij je op directe resultaten, waar traditionele marketing zich meer richt op een langdurig proces. De combinatie van de twee raden we het meest aan, aangezien je hier zowel op korte basis als in de long-run resultaten blijft behalen.

Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen bij performance marketing?

Enkele veelvoorkomende uitdagingen bij performance marketing zijn concurrentie op advertentieplatforms, stijgende advertentiekosten, het identificeren van de juiste doelgroep en het bijhouden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche.

Hoe meet je het succes van performance marketingcampagnes?

Het succes van performance marketingcampagnes wordt gemeten aan de hand van KPI’s (Key Performance Indicators) zoals klikken, conversies, kosten per acquisitie (CPA), return on ad spend (ROAS) en andere meetbare resultaten die direct gekoppeld zijn aan de doelstellingen van de campagne.

Wat is het verschil tussen CPA, CPC en CPM bij performance marketing?

CPA staat voor Cost Per Acquisition, wat de kosten per gewenste actie vertegenwoordigt, zoals een verkoop of lead. CPC staat voor Cost Per Click, waarbij adverteerders betalen voor elke klik op hun advertentie. CPM staat voor Cost Per Mille, waarbij adverteerders betalen voor elke duizend vertoningen van hun advertentie.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen performance marketing en branding marketing?

Het belangrijkste verschil tussen performance marketing en branding marketing is dat performance marketing zich richt op meetbare resultaten en directe respons, zoals klikken, leads of verkopen, terwijl branding marketing gericht is op het opbouwen van merkbekendheid, perceptie en loyaliteit op lange termijn, zonder onmiddellijke meetbare actie als hoofddoel.

Welke rol spelen klantrecensies en testimonials in performance marketing?

Klantrecensies en testimonials spelen een belangrijke rol in performance marketing omdat ze sociale bewijskracht bieden en het vertrouwen van potenti├źle klanten kunnen vergroten. Door positieve feedback van klanten te delen, kun je geloofwaardigheid opbouwen en conversies verbeteren. Dit is bovendien erg belangrijk voor de ‘A’┬á (Authority) in E-E-A-T.

Traffic Today als jouw performance marketing agency

Op zoek naar de perfecte performance marketing agency om jou te helpen snel resultaten te boeken? Ontmoet Traffic Today! Bij ons sta jij als klant centraal. Wil jij resultaten boeken, dan gaan wij zo snel mogelijk aan de slag om een gerichte strategie te maken, gebaseerd op jouw huidige status en jouw doelstellingen. Middels intensief contact weten wij enkel te handelen vanuit jouw gedachtegang, zodat je ervan gegarandeerd bent dat je te allen tijde achter je behaalde resultaten staat. Geïnteresseerd in deze samenwerking? Get in touch en leer ons kennen!

cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Start nu met performance marketing!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen ├ę├ęn werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.