Blog - 16 december 2018

Zo krijg je een natuurlijk linkprofiel

Geschreven doorMarc Onze ervaren Head of SEO

Er zijn een aantal elementen die invloed hebben op de positie van jouw website in de zoekresultaten. Het hebben van een natuurlijk linkprofiel is hier één van. Maar hoe creëer je eigenlijk een natuurlijk linkprofiel voor jouw website? In deze blog vertellen we je alle ins en outs, waardoor je nog meer kans maakt op die nummer één positie in Google.

Wat is een backlinkprofiel?

Een backlinkprofiel is een verzamelnaam voor alle links die verwijzen naar een website of webshop. Zulke links staan op startpagina’s, blogs, aanverwante websites, partners, fora en andere online platforms. Google hecht veel waarde aan het backlinkprofiel van een website, omdat hij deze waarde meeneemt in het beoordelen van websites.

Variatie in je linkprofiel

Linkbuilding is een vak apart. Zomaar een linkje aanvragen en laten plaatsen: dat is niet meer van deze tijd. Het is belangrijk dat je weloverwogen keuzes maakt. Alleen op deze manier optimaliseer je het linkprofiel van jouw website. Zo vindt Google het belangrijk dat je strategisch bezig bent met het opbouwen van een backlinkprofiel. Indien dit niet het geval is dan kan dit gestraft worden, wat leidt tot een slechtere ranking. Dit wil je niet en daarom is het belangrijk dat je linkjes op een zo natuurlijk mogelijke manier verkrijgt. Daarbij is het belangrijk dat je variatie aanbrengt. Als je alleen maar backlinks hebt op relevante websites met een hoge autoriteit, dan kan het zijn dat Google dit bestraft. Het is namelijk niet natuurlijk.

Het plaatsen van links

Nog een belangrijk onderdeel van een natuurlijk linkprofiel is dat je nadenkt over de plaatsing van de inkomende links. Als er op één dag ineens veel links binnenkomen dan weet Google meteen dat je een flinke linkbuildingactie hebt opgezet. Een constante flow van links oogt een stuk natuurlijker. Onze tip is daarom om afspraken te maken over wanneer er links worden geplaatst.

Follow en no-follow links

Voor een natuurlijk linkprofiel is het ook belangrijk om te kijken naar follow en no-follow links. Follow links zorgen voor een boost in de zoekresultaten. Dit komt omdat de spider van Google de link volgt en waarde toekent aan de pagina. No-follow links worden niet gevolgd door de spider van Google. Deze bevatten dan ook geen waarde. Indien je denkt dat alleen follow links goed zijn voor je linkprofiel, dan heb je dat mis. Een natuurlijk linkprofiel is een mix van follow en no-follow links. Mensen die verwijzen naar jouw website doen dit vanaf uiteenlopende platforms en dus via follow en no-follow links.

Anchor text

Tot slot bevelen wij je aan om gebruik te maken van een variatie in de anchor text. Een natuurlijk linkprofiel bestaat volgens Google uit uiteenlopende anchor texts die verwijzen naar je website. Let er wel op dat uit recente cases is gebleken dat ‘branded’ anchortexten een stuk vaker moeten voorkomen dan anchortexten met keywords. Gebruik dus vaker een bedrijfsnaam of merknaam in plaats van een normaal keyword.

Ook een natuurlijk linkprofiel?

Na het lezen van deze blog is het tijd om bovenstaande tips toe te passen. Heb je hier hulp bij nodig? Laat je linkbuilding dan uitbesteden aan Traffic Today. Onze specialisten helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je die toppositie in de zoekresultaten krijgt met dank aan een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel, wat een vorm van on page optimalisatie is.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Hoor het van Roy

De toegevoegde waarde van Augmented Reality

Vorige blog

Nieuw YouTube campagnetype; Trueview for Action

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.