Blog - 04 december 2018

Vacature: Online Marketeer? Het uitbesteden van online marketing geeft je meer!

Geschreven doorSteven Onze Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)

Het vinden van een goede online marketeer, die in het team past en de juiste ervaring heeft, is vaak lastig. Waar zitten al die goede online marketeers als je ze nodig hebt? Juist, je raadt het al: bij een online marketing bureau. Een plek waar ze zich kunnen ontfermen over verschillende grote projecten en het werk dus veel gevarieerder is dan zich iedere dag weer te moeten focussen op hetzelfde werk. Wat zijn nu echt de voordelen die het outsourcen van online marketing met zich meebrengen? Dat lees je in dit blog.

Wat is de meerwaarde van een online marketing bureau?

Meer flexibiliteit

Voor jou, de ondernemer ‘anno nu’, is het belangrijk dat er enige vorm van flexibiliteit zit in de partnerschappen die gesloten worden. Zeg nou eerlijk, wie wil er nog een abonnement van 2 jaar? Dat is niet meer van deze tijd. Deze flexibiliteit bereik je met een partij die vertrouwen heeft in de aanwezige kwaliteiten, door het bieden van een maandelijks opzegbare samenwerking. Bij het contracteren van een online marketeer dien je niet alleen rekening te houden met het contract dat je hem of haar biedt, maar ook met de gevoelens van de persoon zelf wanneer je een punt wilt zetten achter de samenwerking. Op basis van je zakelijke en persoonlijke gevoelens kun je dan beter kiezen voor de samenwerking met een online marketing bureau.

Meer kennis

Bij een online marketing bureau zijn bedrijven met verschillende producten, doelgroepen, problemen en doelstellingen klant. Dat houdt in dat er ook veel meer ervaring aanwezig is bij de online marketeers en dat ze sneller kunnen schakelen bij problemen die zich voordoen. Twee mensen weten meer dan één en in het geval van een online marketing bureau weten tientallen mensen meer dan één. Met Adwords specialisten, content marketeers, senior online marketeers, online strategen en social media experts zijn er op ieder facet van de online marketing mensen met specialistische kennis aanwezig.

Meer inzicht

Cliché maar waar: meten is weten! Daarom wordt de kennis altijd gesteund en onderbouwd door software. Softwarepakketten zoals SEMrush, Majestic, Moz, Ahrefs, Screaming Frog en Serpbook zijn eigenlijk onmisbaar wanneer je concrete informatie wilt ophalen over je online resultaten. Door samen te werken met een online marketing bureau haal je deze, vaak dure software, in huis zonder zelf de licenties te hoeven betalen. Het fijne is dat een goed online marketing bureau altijd proactief en gratis de relevante data koppelt aan Google Data Studio’s. Op die manier weet je altijd of de doelstellingen die, in overleg, zijn opgesteld gehaald gaan worden.

Wanneer je een online marketeer inhouse plaatst moet hij of zij altijd rapporteren welke werkzaamheden er verricht zijn en ook zal er af en toe een meeting plaatsvinden waarin iedereen de koppen bij elkaar steekt. Dat is niet anders wanneer je de online marketing wilt outsourcen. Via de het softwarepakket van Jira wordt er netjes, en tot op het kwartier nauwkeurig, bijgehouden wie er bezig is geweest met het project, wat deze persoon gedaan heeft en hoeveel tijd het gekost heeft. En voor het evalueren van de samenwerking mag je zelf bepalen of je maandelijks, om de maand of eens per kwartaal een meeting op locatie wilt.

Zitten er ook kanten aan het uitbesteden van de online marketing die minder zijn?

Minder kosten

Gemiddeld gezien is het aannemen van een online marketeer duurder dan in zee gaan met een online marketing bureau. Het loon van een online marketeer met 3 jaar ervaring ligt tussen de €2500,- en €3000,- per maand. Dan hebben we het nog niet gehad over eventuele andere primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waardoor deze kosten nog meer oplopen.

De kosten van het inhuren van een online marketing bureau? Dat hangt af van de grootte van het bedrijf, concurrentie in de doelmarkt en de diensten die je afneemt, maar gemiddeld genomen kost een maatwerk oplossing tussen de €1500,- en €2000,- per maand. Snel gerekend komt dat toch al gauw neer op een besparing van minimaal €6000,- per jaar!

Vaak is het zelfs een veelvoud van deze besparing, omdat er nog overheadkosten opduiken waar je niet direct rekening mee houdt. Tegenargumenten die gebaseerd zijn op prijs zijn dus 9 van de 10 keer ongegrond. Een eerlijk online marketing bureau zal altijd open zijn over de samenstelling van de offerte en kan precies aangeven waar de uren en kosten in gaan zitten.

Minder kwijt van je kostbare tijd

Om een project goed richting te geven zal een online marketing bureau altijd een duidelijke planning maken in de vorm van een roadmap. Zo is altijd bekend wat er moet gebeuren en heb je niet om de haverklap een medewerker in je kantoor staan die wil weten wat hij moet doen. Er zijn afspraken wanneer er contact is, de doelen zijn bekend en de werkzaamheden duidelijk. Kortom, aan de slag en recht op het doel af!
Wanneer er je behoefte hebt aan meer contact dan mail of bel je het bureau gewoon op, daar heb je een projectleider voor. Mocht je toch liever een proactieve houding willen van de projectleider dan kun je ook vaker een contactmoment inplannen.

Wil jij weten hoe Traffic Today werkt?

Dan komen we graag een kop koffie drinken om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen. Wil je een analyse van je website, een scan van je Adwords of alvast kennismaken met Traffic Today? Mail dan naar koffie@traffictoday.nl of bel direct naar 0570 244 070.

cta-employee-particles
Steven staat voor je klaar!
Hoor het van Steven

De schade van (online) spelfouten

Vorige blog

Snuffelen bij Traffic Today

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.