Blog - 14 juli 2021

De Instagram Story link: testfase voor alle gebruikers van start

Geschreven doorPim Onze ervaren Content Strateeg

Ieder zelfrespecterend bedrijf dat zich op social media bevindt, vindt het prettig om linkjes door te plaatsen naar de eigen website. Linkjes zorgen tenslotte voor meer traffic naar je pagina, waardoor de exposure van jouw product of dienstverlening naar een ander level getild wordt. Het gemak waarmee je die linkjes op Linkedin of Facebook plaatst, zo gecompliceerd was het delen van een Instagram Story link tot voor kort.

Verified accounts of pagina’s met een minimum van 10.000 volgers waren alleen gemachtigd om de swipe up functie te gebruiken, maar inmiddels is een pilotfase ingegaan op het alom bekende social media kanaal. Alle ins en outs over de Instagram story link voor gebruikers vind je in dit blog.

Beperkt beschikbaar

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: de pilot is -zoals dat gaat met een pilot- maar voor een beperkt publiek beschikbaar. Instagram wil hiermee bekijken in hoeverre haar gebruikers de behoefte voelen om links te delen en te gebruiken. De reden dat dit geanalyseerd dient te worden, hangt samen met de reden waarom men op het kanaal zit. Veel gebruikers doen een beroep op Instagram om lekker foto’s en video’s te bekijken, waarbij de behoefte aan nieuws minder voelbaar is.

Link sticker

Anders dan je gewend bent bij de ‘reguliere’ Instagram Story link, wordt de link voor alle gebruikers prominenter in beeld gebracht dan de swipe up variant. Deze optie zal namelijk in de story geplaatst worden zoals je dat gewend bent bij het toevoegen van een gifje, tag, vraag, hashtag, poll, quiz of aftelkalender. Kijkers van de stories zullen zo sneller getriggerd worden om tot actie over te gaan dan wanneer ze de welbekende sleepbeweging omhoog moeten maken.

Super mention

Naast de Instagram Story link zijn er ook geruchten gaande dat het social media kanaal bezig is met super mention functie. Bedrijven die actief zijn in de e-commerce zouden op die manier door kunnen linken naar hun webshop. Vooralsnog is nog niet bekend of de sticker daadwerkelijk getest gaat worden of dat het bij geruchten blijft.

Ook meer uit social media halen?

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe feature of wil je meer weten over de andere mogelijkheden van social media? Onze specialisten staan voor je klaar!

cta-employee-particles
Sander staat voor je klaar!
Snel online groei behalen?

Marketplace trends om in de gaten te houden 

Vorige blog

Forecasting om organische omzet te voorspellen - Presentatie Webwinkel Vakdagen

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.