Blog - 15 november 2018

Haldu Groep laten profiteren van de allerlaatste ontwikkelingen op internet

Geschreven doorSteven Onze Directeur | Digital Strategist & Business Lead (Team Violet)

 

Steven Lubbers, directeur Traffic Today:

“Wij helpen Haldu Groep profiteren van de allerlaatste ontwikkelingen op internet”

Binnen Best4u Group is Traffic Today, de premium online marketingtak, in aanvulling op Best4u internet marketing. Gezien haar grootte en het belang wordt Haldu Groep bediend door Traffic Today. Steven Lubbers is directeur: “Eerder was Haldu Groep al klant bij ons, vertrok naar een andere partij, en is inmiddels bij ons teruggekeerd. In die periode zijn wij ook zelf fors doorgegroeid in kennis, kwaliteit en omvang. We bieden Haldu Groep opnieuw alles wat voor hun online marketing nodig is, maar nu aangevuld met consultancy en strategisch advies.”

Steven: “Haldu Groep heeft inmiddels hun eigen professionele interne marketing medewerkers en ook die adviseren en begeleiden wij. Onder onze online marketing voor Haldu Groep valt Google optimalisatie, social media, het optimaliseren van Haldu vacatures op andere platforms zoals op de Indeed en LinkedIn. Daar valt ook onder het door ons monitoren van alle traffic op hun website. Ter illustratie: Haldu Groep heeft momenteel een grote reclamecampagne met meer dan 100 m2 digitale exposure langs de snelwegen in Nederland om kandidaten te zoeken die een vaste baan in de bouw ambiëren. Wij monitoren vervolgens hoeveel verkeer er langs die offline kanalen, zoals via dat bord, er uiteindelijk op de website komt. Hiermee maken wij ook de offline kanalen van Haldu Groep meetbaar in data. Wekelijks overleggen we met Haldu Groep over de benodigde content productie. Uiteindelijk zijn al deze werkzaamheden gericht op maar één doel: meer traffic voor Haldu Groep genereren.”

Het verschil maken met gerichte targeting

Haldu Groep vecht op internet om aandacht binnen een sector die al heel prominent op internet aanwezig is: de wereld van werving en selectie. Een dagelijkse strijd om aandacht en rankings. Hoe helpt Traffic Today, Haldu Groep daarbij? Steven: ”Dit is inderdaad een enorme uitdaging, want er zijn veel concurrenten zoals de Nationale Vacaturebank en Indeed, met heel veel autoriteit op het web. Het voordeel van Haldu Groep is dat zij opereert in een specifieke sector: voornamelijk bouw, maar ook techniek en automotive. Door heel bewust specialist te worden op die terreinen en daar ook gericht en consequent op te posten, kan Haldu Groep nog verder doorgroeien naar een op internet goed gevonden specialist. Dat is juist hun kracht ten opzichte van de grote platforms die vooral heel breed georiënteerd zijn met de focus op algemene en veelvoorkomende vacatures. Van een vacature als betontimmerman ligt zo’n groot platform niet wakker, maar Haldu Groep heeft er juist heel veel belang bij deze mensen goed en gericht te vinden. Ondersteund door onze online activiteiten, met de correcte targetting en content, kunnen zij die specialistische positie nog meer benutten. Google waardeert die inzet en plaatst dit soort specialistische vacatures vervolgens hoger in de rankings.”

Google for Jobs: kans of bedreiging voor Haldu Groep?

Google zit ook niet stil in de wereld van selectie en werving. Recent is Google for Jobs in Amerika geïntroduceerd en het komt ook naar Europa. Wat is de visie van Steven hier op en hoe heeft dit impact op wat Haldu Groep doet? Steven: “Hiermee maakt Google een aparte categorie voor vacatures. Daarbinnen kan worden gefilterd op functietype, regio, salaris, noem maar op. Die data komt voort uit andere websites, zoals in Nederland Monsterboard. Juist voor een partij als Haldu Groep is het erg interessant om deze ontwikkeling samen met ons te gaan volgen. Want als dit ook in Nederland wordt uitgerold, kun je ook in deze tool optimaliseren en ook zal het advertentiemogelijkheden bieden.”

Ontwikkelingen monitoren voor Haldu Groep

“Websites die nu hoog staan in de rankings, zoals de Nationale Vacaturebank, hoeven die plek natuurlijk niet ook direct in Google for Jobs te krijgen. Die ranking zou straks zomaar eens door Google op een totaal andere manier bepaald kunnen worden waarbij groot niet direct gelijk staat aan hoog. Dit zou kansen kunnen bieden voor Haldu Groep door haar specialistische vacatures hiervoor heel gericht te optimaliseren. In die zin is deze ontwikkeling voor Haldu Groep geen bedreiging, maar een kans. Het kan zomaar zijn dat ze via Google Jobs een veel preferente positie voor haar gespecialiseerde en geoptimaliseerde vacatures kan bereiken dan de grote platforms. Het is nog te vroeg om te beoordelen hoe dit zich gaat ontwikkelen als dit concept straks in Nederland wordt uitgerold, maar we houden het voor Haldu Groep al wel heel nauwlettend in de gaten.”

Reactie Caspar van Haldu Groep: “Met onder andere Steven en zijn collega’s verwachten wij een passend antwoord te kunnen geven op de vraag naar personeel van onze opdrachtgevers. Haldu Groep wil én kan investeren in deze online marketing technieken en wil via deze toekomstgerichte visie een nog betere partner zijn in flexibel personeel. Zo vinden wij de juiste vakkrachten die wij kunnen koppelen aan de beste opdrachtgevers in Nederland. Hiermee kunnen wij deze vaklieden telkens die baan bieden die bij hen past, in alle opzichten. Partnership in optima forma!”

 

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Heb je een vraag?

Dit zijn de social media trends voor 2019

Vorige blog

Wat zijn Responsive Search Ads en waarom zijn ze handig?

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.