Blog - 26 mei 2020

Een nieuwe online shopervaring met Facebook Shops

Facebook lanceert Facebook Shops: een actie om het online shoppen op Facebook gemakkelijker te maken. Dit geldt niet alleen voor Facebook, maar ook voor Instagram. Hiermee kunnen bedrijven gratis een webshop starten en producten en diensten direct aanbieden via het online platform. Deze actie is ontstaan vanuit de coronacrisis en het feit dat veel middelgrote bedrijven het moeilijk hebben in deze tijd. Op deze manier hoopt Facebook de bedrijven te ondersteunen en met nieuwe manieren te komen om hun product of dienst aan te bieden. In dit blog lees je meer over dit initiatief!

Wat is Facebook Shops?

Allereerst vertellen we wat Facebook Shops precies is. Met Facebook Shops kunnen bedrijven gemakkelijk en gratis een online winkel maken op Facebook en Instagram. Hiermee wordt een mobiele winkelervaring gecreëerd waarbij Facebook Shop jou laat kiezen welke producten je wilt uitlichten, daarnaast de volledige collectie toont en meer vertelt over het merk. Pas de online winkel vervolgens aan met een omslagafbeelding en verschillende accentkleuren om jouw merk te ondersteunen en herkenbaar te maken. Elk bedrijf kan daarnaast gemakkelijk in contact komen met klanten om vragen te beantwoorden of te ondersteunen, waar en wanneer het hen uitkomt. Deze shops zijn te zien op de Facebook pagina of het Instagram-profiel van het desbetreffende bedrijf. Deze shops kunnen gepromoot worden via stories of advertenties.

Hoe werkt Facebook Shops?

Zoals aangegeven is het erg gemakkelijk en gratis te realiseren. Facebook maakt het namelijk mogelijk om een paar stappen te doorlopen om de shop in te stellen. Kies een mooie lay-out en stijl die past bij jouw huisstijl. Vervolgens kun je de hele shop personaliseren en alle tekst en grootte aanpassen. Je hoeft je niet alleen te houden aan de standaardkleuren, maar kunt ook daadwerkelijk jouw huisstijl kleur doorvoeren door middel van de HEX-code. Heb je nu alles ingesteld? Dan laat Facebook jou het voorbeeld zien van jouw Facebook shop en Instagram shop. Tevreden? Jouw eigen shop is klaar!

Adverteren via Facebook Shops

Facebook is één van de meest efficiënte manieren om te adverteren, zo ook met Facebook Shops. Ondanks dat het veel voordelen met zich meebrengt voor alle bedrijven die het nu moeilijk hebben, kan Facebook er zelf natuurlijk ook nog iets uithalen. Je kunt namelijk gemakkelijk adverteren op jouw shop, waardoor zij ook hun slag slaan. Met dit initiatief hoopt Facebook toe te kunnen treden tot de e-commercewereld, waar de concurrentie wordt aangegaan met Amazon.

Het ondersteunen van MKB bedrijven

Dit initiatief van Facebook zorgt er voor dat alle bedrijven tijdens deze coronacrisis beter hun producten of diensten kunnen verkopen. Het bezoeken van de fysieke winkels is op dit moment erg lastig en daarom is dit een goede oplossing. Veel bedrijven hebben al de stap gemaakt naar online verkopen maar met Facebook Shops wordt dit nog een stuk makkelijker. Daarnaast zijn alle MKB bedrijven het hardst getroffen en moeten deze een steuntje in hun rug krijgen. Wil je meer weten over Facebook Shops? Bekijk dan de livestream van Mark Zuckerberg op Facebook! Hier deelt hij zelf de plannen en vertelt hij meer over het economische herstel van bedrijven.

Alles op een rijtje

  • Online verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest met Facebook Shops
  • Je kunt jouw Shop gratis aanmaken
  • Maak een geheel gepersonaliseerde Shop aan
  • Welke producten licht je uit of toon je je gehele catalogus?
  • Contact met de klant is eenvoudig
  • Ondersteuning voor MKB bedrijven om door deze coronacrisis te komen
  • Je vindt de Shops op je Facebook bedrijfspagina of LinkedIn bedrijfsprofiel
  • De Shops zijn ook te vinden in je stories
  • Adverteren is mogelijk

Vragen over Facebook Shops?

What’s next? Facebook wil het ook mogelijk maken om te kunnen kopen via een livestream. Echter is dit nu nog niet mogelijk, dus wij houden de updates goed in de gaten. Wil jij weten wat de mogelijkheden van Facebook Shops zijn en wat dit kan betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op en wij helpen je graag verder met Facebook Shops!

cta-employee-particles
call-to-action
Maxine staat voor je klaar!
Heb je een vraag?

LinkedIn stories: vanaf vandaag beschikbaar in Nederland

Vorige blog

Wij bestaan 3 jaar!

Volgende blog