Blog - 06 juli 2023

Dit moet je weten over Instagram Threads

Geschreven doorMaud Onze ervaren Content Marketeer

Instagram introduceert Threads, een nieuw social mediaplatform dat de concurrentie aangaat met Twitter. Met Threads kun je, net als bij Twitter, geschreven berichten, foto’s en video’s delen op de tijdlijn van je volgers. Door middel van Threads blijft Instagram innoveren en nieuwe functies introduceren om de gebruikerservaring te verbeteren. Met Threads deel je snelle updates met je directe netwerk.

Wat is Instagram Threads?

Threads is een op zichzelf staande app die verbonden is met je Instagram-account. Je Instagram-gebruikersnaam, volgers en de mensen die je volgt blijven hetzelfde. Je bio en je lijst met geblokkeerde accounts zijn op Threads identiek aan die op Instagram. Wel kun je ervoor kiezen om via Threads ook nieuwe mensen te volgen. Dit biedt de mogelijkheid om je netwerk verder uit te breiden en nieuwe connecties te maken. Je feed wordt een mix van posts van mensen die je volgt en aanbevolen content.

Concurrentie met Twitter

Een van de kenmerken van Threads, die het wel heel veel doet lijken op Twitter, is het delen van korte berichten. Hoewel Twitter een beperking heeft een beperking heeft van 280 tekens, kun je op Threads maximaal 500 tekens aan tekst toevoegen aan je posts. Dit geeft je meer ruimte om je gedachten en ervaringen te delen met je volgers en om het microblogging nog een stukje uit te breiden. Daarnaast kun je links, foto’s en video’s toevoegen aan de posts. De video’s mogen niet langer zijn dan 5 minuten.

Lees hier over de verschillen tussen Instagram Threads en BlueSky.

Interactie met andere gebruikers

Een interessant aspect van Threads is de mogelijkheid om berichten van anderen te beantwoorden, opnieuw te delen of te citeren. Dit bevordert interactie en conversatie tussen gebruikers, waardoor het platform boeiend blijft. Het is een mooie manier om betrokkenheid te vergroten en te communiceren met je netwerk.

Adverteren via Threads

Op dit moment zijn er nog geen advertenties in Threads te zien, omdat Meta het platform snel wil laten groeien. Dit biedt gebruikers op dit moment een advertentievrije ervaring, wat voor velen een pluspunt is. In de toekomst zullen er waarschijnlijk wel advertenties in de app verschijnen.

Threads downloaden

Om een profiel op Threads te maken, moet je je aanmelden met je Instagram-account. Dit betekent dat je al een actief Instagram-account moet hebben voordat je van Threads gebruik kunt maken. Zodra je de Threads-app hebt gedownload, kun je je aanmelden met je Instagram-gegevens en direct aan de slag gaan.

Tijdens het aanmeldingsproces kun je ervoor kiezen om je bio te importeren van Instagram, links toe te voegen aan je profiel en mensen te volgen die je al op Instagram volgt. Het importeren van je Instagram-gegevens zorgt ervoor dat je direct toegang hebt tot je bestaande netwerk en gelijk aan de slag kunt met Threads.

Daarnaast kun je bij het aanmaken van je Threads-profiel kiezen tussen een openbaar profiel of een privéprofiel. Een openbaar profiel stelt iedereen in staat om je posts te zien en je te volgen, terwijl een privéprofiel je meer controle geeft over wie toegang heeft tot je content.

Kanttekeningen van Threads

Het is belangrijk om te vermelden dat de Threads-app op dit moment nog niet voor iedereen beschikbaar is. Het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben voordat je de app kunt downloaden en gebruiken. Kun je niet wachten om de app te downloaden? Houd dan de officiële kanalen en aankondigingen van Instagram en Meta in de gaten voor de updates over de beschikbaarheid van Threads in jouw regio.

Overigens is het ook goed om te weten dat de voorwaarden van Threads aangeven dat het verwijderen van je account alleen mogelijk is in combinatie met het opzeggen van je Instagram-account. Dit betekent dat je zorgvuldig moet overwegen of Threads iets voor jou is voordat je de app downloadt. Voor je het weet is ook je Instagram-account weg. Dat wil je natuurlijk niet.

Lanceerdatum

Threads is de afgelopen maanden uitvoerig getest en op 6 juli in meerdere landen gelanceerd. Helaas is de exacte lanceerdatum voor Nederland nog niet bekend. Dit zal ongetwijfeld niet lang duren, gezien de populariteit van Instagram in Nederland.

Wat is een gap analyse?

Vorige blog

12x functionaliteiten binnen Google Mijn Bedrijf

Volgende blog