Blog - 22 oktober 2020

De 3 beste linkbuilding strategieën

Geschreven doorDominique Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Blauw)

Je hoeft maar een willekeurig blog over online marketing aan te klikken en het gaat over de beste linkbuildingstrategieën van het moment. Het mooie aan het internet is dat iedereen er wat op kan plaatsen. Je hoeft je telefoon maar te ontgrendelen en het grote gebabbel kan beginnen. Het enige gevaar wat hier op de loer ligt, is het gegeven dat er ook bloggers actief zijn die nonsens verkondigen. En daar zit je niet bepaald op te wachten als je de route naar succes zoekt. Daarom behandelt onze linkbuilding marketeer de 3 beste linkbuildingstrategieën die wél kloppen!

1. Gebroken linkbuilding strategie

De gebroken linkbuilding strategie is wellicht de vreemde eend in de bijt, maar juist daarom het benoemen waard. Bij gebroken linkbuilding ga je op zoek naar kapotte links van concurrenten op relevante websites. Dit is voor jou een kans om deze links te laten vervangen voor een relevante links naar jouw website. Hiermee sla je twee vliegen in één klap, omdat zowel de link van de concurrent is verwijderd als zelf een nieuwe kwalitatieve backlink hebt gescoord.

2. Gastbloggen

Gastbloggen is misschien wel de meest bekende vorm van alle linkbuildingstrategieën. Bij gastbloggen benader je op doelgerichte wijze partijen die interessant kunnen zijn voor jouw website. Soms zijn dit websites die louter bestaansrecht hebben doordat andere bedrijven gastblogs op hun domein plaatsen, maar er zijn ook genoeg kwalitatief goede verwijzende domeinen die hun online poorten voor jou openstellen.

Indien je toegang verleend krijgt om een gastblog te schrijven, is het van belang dat je je goed realiseert wat je wilt uitlichten. Gastblogs waar je alleen maar aan het pochen bent over hoe goed jouw onderneming wel niet is, zullen doorgaans minder goed gelezen worden dan een blog waarbij je één van jouw aantrekkelijke producten of diensten onder de aandacht brengt en een subtiel linkje aanbrengt in de tekst. Iets om goed in je achterhoofd te houden!

3. Linkbait strategie

Als de president van de Verenigde Staten zich gaat bekommeren om Tiktok, weet je pas écht dat we in een wereld leven waar het belang van social media alsmaar groter lijkt te worden. De linkbait strategie, die zich onder andere focust op social media, mag in het rijtje linkbuilding strategieën dan ook niet ontbreken.

Linkbait is het creëren van aantrekkelijke content die goed deelbaar is. Denk aan infographics of interessante onderzoeken die spraakmakend zijn en snel worden opgepakt door bijvoorbeeld nieuwssites. Je maakt van je onderzoek een leuk artikel en dit publiceer je op je eigen website. Vervolgens ga je persbureaus benaderen in de hoop dat jouw onderzoek zal worden opgepikt, waarna deze worden geplaatst op relevante websites.

Het grote voordeel van dit soort campagnes is dat ze relatief geld kosten, voor de hoeveelheid hoog kwalitatieve links. Echter kan het ook zo zijn dat je campagne niet wordt opgepakt door uitgevers en je het gewenste resultaat dus niet behaalt.

Traffic Today jouw linkbuilding strategie laten bepalen

En, zijn de linkbuilding strategieën je al een stuk meer helder? Wat het antwoord ook is: Traffic Today helpt je graag bij het uitzoeken van een passende linkbuilding strategie die bij jou en je onderneming past. Linkbuilding uitbesteden scheelt jou als namelijk ondernemer een boel kopzorgen en bij Traffic Today ben je in goede handen. Wil je eerst nog wat meer informatie? Bekijk dan onze cases of neem contact met ons op via het contactformulier!

cta-employee-particles
Dominique staat voor je klaar!
Heb je een vraag?

De ultieme begrippenlijst voor linkbuilding!

Vorige blog

Stage lopen bij Traffic Today door de ogen van Anita

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen contact met je op.