Blog - 18 januari 2018

Blue Monday: een slimme online marketingtruc

Geschreven doorEva Onze ervaren Content Marketeer | Head of Content

Het is vandaag Blue Monday, oftewel ‘de meest deprimerende dag van het jaar’. Toch is dit niet helemaal waar, want voor veel bedrijven is het juist een positieve dag. Want met een goede strategie kun je vandaag meer omzet genereren. Benieuwd hoe jij als bedrijf inspeelt op Blue Monday?

Blue Monday hype

Het is je vast niet ontgaan: het is vandaag Blue Monday. Er is zelfs een formule voor waar dat uit blijkt met componenten zoals het weer, mislukken van goede voornemens en schulden. Toch moeten we deze formule met een korreltje zout nemen. Blue Monday is namelijk ontstaan als een slimme marketingtruc van het pr-bureau Porter Novelli. Op 24 januari 2005 werd deze dag in het leven geroepen als marketingtruc voor het reisbureau Sky Travel. Het doel van deze marketingactie was dat meer consumenten een reis zouden boeken bij dit bureau. Want een vakantie vrolijkt iedereen op, nietwaar?

Media

De marketingstunt was zo’n succes dat Blue Monday wereldwijd door de media werd overgenomen. Naast dat diverse reisbureaus inspeelden op Blue Monday, zagen ook veel andere bedrijven een kans om op deze dag in te haken. Want als er een manier is om potentiële klanten op te vrolijken, dan pak je deze kans toch?

Een slimme marketingtruc

Blue Monday behoort tot één van de populairste dagen van het jaar om je online winkelwagentje te vullen. Je kan wel zeggen dat Blue Monday perfect in het rijtje past van Black Friday en Cyber Monday. Veel consumenten azen vandaag op korting en struinen het internet af op zoek naar de beste acties. Daarom is het voor bedrijven een slimme marketingtruc om op Blue Monday in te spelen. Maar hoe doe je dit nu het beste?

Social media

Social media is onmisbaar en helemaal op een dag als vandaag. Vrolijk je (potentiële) klanten op met een grappige Facebook- of Instagrampost. Het is belangrijk dat er humor zit in je post, want met humor kun je mensen opvrolijken. Als de consument jouw grap waardeert dan is de kans groter dat zij benieuwd zijn naar jouw website en dat ze dus wellicht wel een aankoop doen.

Strooi met korting

Als de consument eenmaal op je website is dan is het natuurlijk nog aantrekkelijker om een aankoop te doen als ze zien dat er items zijn afgeprijsd. Strooi dus met korting. Natuurlijk is het ook goed om dit te delen op social media, want op deze manier prikkel je jouw klanten.

Doe iets extra’s

Als je er echt wil uitspringen op een dag als vandaag dan is het belangrijk dat je iets extra’s doet voor je klant. Geef dus iets extra’s bij een bestelling of voeg bijvoorbeeld een persoonlijk kaartje toe met een leuke boodschap. Hoe dan ook: wees origineel en probeer je consument op een positieve manier te prikkelen. Vraag jezelf altijd af wat je doelgroep wil en speel hierop in.

We wensen je een fijne Blue Monday!

cta-employee-particles
Eva staat voor je klaar!
Wil je meer weten?

Het experiment van Google en Twitter

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.