Dit is hoe we het doen

SEO teksten

Een goede SEO tekst is een tekst die voldoet aan alle eisen die zoekmachines stellen aan de content op je website en daarmee goed presteert in de zoekresultaten. Met behulp van uitgebreide kennis van zoekmachineoptimalisatie en passie voor schrijven, stellen onze tekstschrijvers SEO teksten voor je op die voldoen aan alle eisen van zoekmachines als Google. We verdiepen ons in je bedrijf, producten of diensten en vertalen deze informatie naar pakkende en bovenal presterende teksten voor op verschillende webpagina’s. Zo dragen we bij aan het online succes van jouw bedrijf!

De voordelen van SEO teksten

 • Hogere positie in Google
 • Meer leads en conversies
 • Overtuigende inhoud
 • Relevante bezoekers
 • Snelle online groei
 • Brede informatievoorziening voor je klant

Wat zijn SEO teksten?

De teksten op je website zijn ontzettend belangrijk voor je uiteindelijke positie in de zoekresultaten van Google. De zoekmachine kijkt namelijk naast technische elementen en de autoriteit van je website ook naar je  SEO teksten om te bepalen wat de juiste positie is voor jouw webpagina.

Hoe sterker je teksten, hoe hoger je positie. SEO teksten worden dus geschreven voor zowel de menselijke bezoeker als de digitale bezoeker in de vorm van Google’s zogenoemde web crawlers. De juiste balans is hierin van groot belang.

SEO teksten worden zo geschreven dat ze je vindbaarheid vergroten. Een hogere positie in de zoekresultaten betekent vervolgens meer verkeer naar je website. Maar dit is niet de enige functie van het laten schrijven van een SEO tekst.

Je content moet namelijk ook prettig leesbaar zijn voor bezoekers om de conversie op je website te verhogen. Bovendien is Google slim genoeg om context te interpreteren en kwaliteit te onderscheiden van een tekst die veel te lang is. Schrijven is schrappen! Daarnaast heeft de zoekmachine een afkeer van content die vol staat met zoekwoorden maar niet prettig leest.

Kortom, bij het  laten schrijven van een tekst voor SEO is het belangrijk om zowel Google als de gebruiker tevreden te houden – en met de nieuwste ontwikkelingen van de zoekmachine komen deze twee factoren steeds dichter bij elkaar.

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Wat kan content voor jou betekenen?

Vul je onderstaand formulier in, dan zal een ervaren content marketeer jouw website geheel vrijblijvend onder de loep nemen en contact met je opnemen om de kansen van SEO teksten voor jouw bedrijf uit te leggen.

cta-employee-particles
Eva staat voor je klaar!
Meer weten over SEO teksten?

Eva vertelt je er graag meer over!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over SEO teksten

Hoe schrijf je SEO teksten die goed presteren?

Het schrijven van SEO teksten start met een zorgvuldig zoekwoordonderzoek, zodat je  relevante zoektermen kan identificeren. Hierbij maak je vaak een combinatie tussen zoekwoorden met een hoger en minder hoog zoekvolume, longtail en shorttail zoektermen en een hoge en lage keyword difficulty (zoekwoord moeilijkheidsgraad). Integreer deze zoekwoorden op natuurlijke wijze in je tekst, zoals in de titels, tussenkopjes en de hoofdinhoud. Zorg voor waardevolle en informatieve inhoud die antwoorden biedt op de vragen van je doelgroep.

Moet ik me alleen op zoekwoorden richten bij het schrijven van SEO-teksten?

Hoewel zoekwoorden belangrijk zijn, draait het bij SEO teksten ook om leesbaarheid en waarde voor de gebruiker. Schrijf boeiende, goed gestructureerde teksten die gemakkelijk te begrijpen zijn. Een evenwichtige benadering van zoekwoorden en kwalitatieve inhoud leidt tot betere resultaten in zoekmachines. Sinds de E-E-A-T update van Google, is autoriteit ook een steeds belangrijkere component geworden.

Zijn er specifieke richtlijnen voor de lengte van SEO teksten?

Er is geen strikte regel voor de lengte van SEO-teksten, maar over het algemeen geldt dat langere inhoud vaak meer diepgang biedt en beter presteert in zoekmachines. Richt je op het verstrekken van waardevolle informatie en houd de aandacht van je lezers vast. Houd echter ook rekening met leesbaarheid; verdeel lange teksten in paragrafen en gebruik tussenkopjes om de tekst op te breken. Beloond worden met goede indexering, hangt ook af van de concurrentie.

Kan ik dezelfde inhoud op meerdere pagina's gebruiken om mijn SEO kansen te vergroten?

Nee, je kan niet dezelfde inhoud op meerdere pagina’s gebruiken om je SEO kansen te vergroten. Duplicate content wordt hard afgestraft door Google. Google waardeert unieke en originele inhoud. Bij wijze van spreken kun je pagina’s voorlopig beter leeg laten, dan dat je bestaande inhoud gaat kopiëren.

Eisen SEO tekst

Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij het laten schrijven van een SEO tekst. Zoals gezegd zijn er belangrijke zoektermen waar rekening mee gehouden moet worden. Wie wil je aantrekken? En weet je al welke boodschap je wil overbrengen aan je lezers?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn, dat zoeken we graag voor je uit. Vervolgens schrijven we een tekst zo dat de lezer ook geïnteresseerd blijft en tot actie overgaat. Bij een goede SEO tekst is tenminste gedacht aan:

 • De doelgroep waarvoor geschreven wordt
 • De lengte van de tekst die goed matcht met die van concurrenten. Schrijven is schrappen!
 • Keyword density (ook wel zoekwoorddichtheid genoemd)
 • Een goede variatie tussen long tail / short tail zoekwoorden

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat kan content voor jou betekenen?

Vul je onderstaand formulier in, dan zal een ervaren content marketeer jouw website geheel vrijblijvend onder de loep nemen en contact met je opnemen om de kansen van SEO teksten voor jouw bedrijf uit te leggen.

Onze werkwijze

Om tot de beste en meest inhoudelijke SEO teksten te komen hanteren we een werkwijze waarin kennis en strategie hand in hand gaan. Onze tekstschrijvers zorgen er op die manier voor dat je website nóg beter vindbaar wordt en dat het verkeer naar je pagina’s zo relevant mogelijk is. Ontdek hoe we dit aanpakken!

stap 1

Stap 1 - Kennismaking met je bedrijf

Voordat je ons een SEO tekst laat schrijven, vinden we het belangrijk dat we snappen wat je bedrijf precies doet. En jij kunt hier natuurlijk als geen ander over vertellen. Daarom leren we je bedrijf kennen en kijken we naar de diverse producten of diensten die je onder de aandacht wil brengen. Ook nemen we je beoogde doelgroep mee in de strategie. Zij moeten zich uiteindelijk aangesproken voelen, dus de juiste tone of voice is erg belangrijk.

 

stap 2

Stap 2 - Zoekwoordenonderzoek

Wanneer we in kaart hebben gebracht wie je doelgroep is en waar we over gaan schrijven, is het belangrijk dat we de juiste zoekwoorden bepalen. Dit doen we aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek kijkt naar de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw business en waar tegelijkertijd veel zoekverkeer op zit. De resultaten van deze analyse vormen de basis voor een contentplanning waarin alle te schrijven SEO teksten vermeld staan.

stap 3

Stap 3 - Teksten schrijven

Tijd om je teksten te schrijven! Onze content marketeers schrijven de verschillende teksten, beginnend bij de pagina’s die voor jou het meest belangrijk zijn. We houden rekening met de zoekwoordfrequentie in de teksten en zijn kritisch op de inhoud. Op die manier proberen we je SEO tekst zo sterk mogelijk neer te zetten zodat je posities snel gaan stijgen.

stap 4

Stap 4 - Publiceren

Zodra we enkele SEO teksten af hebben, is het belangrijk om ze snel online te plaatsen. Hoe eerder we dit doen, hoe sneller Google de vernieuwing in content oppikt. Afhankelijk van jouw voorkeuren plaatsen we de teksten zelf online of laten we dit aan jou over. Uiteraard is hierbij nog ruimte voor feedback en een kritische blik op de uiteindelijke teksten. Zo houden we grip op de kwaliteit.

stap 5

Stap 5 - Monitoren en optimaliseren

Het liefst presteren de nieuwe teksten natuurlijk direct goed en zie je de posities stijgen. Hoewel dit vaak het geval is, kan het voorkomen dat Google een enkele nieuwe tekst niet goed oppikt. Het is dan ook belangrijk om de prestaties van pagina’s te blijven monitoren. Is er ruimte voor verbetering? Dan voeren we direct optimalisaties door. Zo blijven we sturen op maximaal resultaat.

SEO teksten

Meer weten?

Wil je dat we aan de slag gaan met jouw SEO teksten? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden! Onze specialisten staan voor je klaar!

Overtuig je publiek

Wist je dat slechts een piepklein deel van het brein verantwoordelijk is voor alle koopbeslissingen? Hoewel we vaak denken dat we hele bewuste keuzes maken, is dit lang niet altijd het geval. Met onze SEO teksten richten we ons op dat piepkleine deel van het brein dat uiteindelijk zorgt voor een aankoop of informatie-aanvraag. Met pakkende teksten die je publiek overtuigen en inspelen op de verschillende triggers, sturen we op succes.

SEO teksten laten schrijven door Traffic Today

We zin gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten. We weten precies waar we op moeten letten om jou topposities binnen Google te bezorgen. Wil je ook verzekerd zijn van ijzersterke geoptimaliseerde SEO teksten op je website? Neem dan contact met ons op en plan je kennismaking! We leren jou en je bedrijf graag kennen.

cta-employee-particles
Eva staat voor je klaar!
Meer weten over SEO teksten
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.