Blog - 02 september 2022

Wat is Page Authority?

Geschreven doorEline Onze ervaren E-mail & Content Marketeer

SEO-specialisten weten inmiddels wel dat het belangrijk is om met verschillende indicatoren te kijken naar de betrouwbaarheid en sterkte van een website. Eén van die factoren: Page Authority. Dit is een indicator die bepaalt hoe goed je website scoort in Google. Wil je er achter komen wat de waarde van je website is? Lees dan verder!

Page Authority: wat houdt het in?

Page Authority, ook wel Pagina Autoriteit of PA genoemd, is een meting waarmee je een indicatie krijgt over de score van een specifieke webpagina. De score wordt berekend door een algoritme en krijgt daarna een waarde. Dit gaat op een schaal van 1 tot 100. Hoe lager de score, hoe meer ruimte voor verbetering er is. De indicator is samengesteld door MOZ. Het geeft je inzicht in op welke positie de website komt, met de door jou ingevoerde trefwoorden.

Als je wilt weten wat de waarde is van je gehele website (je domein), dan meet je de domein autoriteit. Dit is als het ware een verzameling van alle Page Authority pagina’s.

Scoren met Page Authority

Moz probeert met Page Authority te voorspellen hoe een specifieke pagina op je website gaat scoren in de Google zoekresultaten. Deze voorspelling krijgt dan een score tussen 1 en 100. Hoe hoger je score, hoe beter je webpagina waarschijnlijk scoort.

De PA van een webpagina verhogen

Als je weet welke score je webpagina krijgt, is het eenvoudiger om aan de slag te gaan om je score te verbeteren. Als je een lagere score hebt, is het makkelijker om je Page Authority te verhogen. Je gaat bijvoorbeeld eenvoudiger van 5 naar 20 dan van 70 naar 85. Wil je de Page Authority verhogen? Onderneem dan een aantal stappen:

Content plaatsen

Regelmatig content plaatsen óf bijwerken op de desbetreffende pagina is aan te raden. Ook relevantie is belangrijk: hoe vaak wordt de pagina bezocht? Hoe snel haken paginabezoekers af? Deze factoren dragen bij aan het verhogen van de Page Authority.

Deeplinking

Linken naar een specifieke pagina heet deeplinking. Voor deeplinking geldt: hoe relevanter de link, hoe beter het is voor de Page Authority. Hoe je dit doet? Door goede pagina’s te maken die mensen graag willen delen met anderen. Bijvoorbeeld door antwoord te geven op vragen die mensen hebben.

Andere tips

Een aantal andere tips die er voor zorgen dat jouw Page Authority beter wordt:

  • Voeg afbeeldingen toe aan een pagina
  • Geef antwoorden op de vragen van je doelgroep
  • Update je pagina regelmatig
  • Zorg dat je relevant en specifiek bent
  • Maak het leuk én begrijpelijk om te lezen
  • Voeg video’s toe van bijvoorbeeld YouTube

Hoe word je beoordeeld?

Je pagina wordt om de Page Authority te bepalen, beoordeeld op een aantal aspecten:

  1. Het aantal inkomende links (en de kwaliteit van deze links)
  2. Het aantal uitgaande links (en de kwaliteit van deze links)
  3. De populariteit van je pagina (scoor je hoog of krijg je maximaal vijf bezoekers per jaar op deze pagina?)
  4. Hoe lang blijven bezoekers op de pagina?

Hulp nodig om de Page Authority te verhogen?

Kun je wel wat hulp gebruiken om de Page Authority van je websitepagina’s te verhogen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder om jouw webpagina’s beter te maken.

Hier helpt de conversie optimalisatie piramide jou bij!

Vorige blog

Dit is wat je moet weten over tiered linkbuilding

Volgende blog