Blog - 16 januari 2024

Trustflow: bouwen aan online vertrouwen

Geschreven doorJolijn Onze ervaren Content Marketeer

In de wereld van zoekmachine optimalisatie draait alles om vertrouwen en autoriteit. Een van de belangrijkste metrieken die dit laat zien, is Trustflow. Deze metriek meet de betrouwbaarheid van websites. Een goede Trustflow is dus belangrijk voor je rangschikking in zoekmachines. Wij vertellen je hoe je jouw Trustflow kunt verbeteren.

Wat is Trustflow?

Trustflow is een metriek die wordt gebruikt om de betrouwbaarheid en autoriteit van een website te meten. Het is ontwikkeld door Majestic: een toonaangevend bedrijf in SEO-tools. Trustflow is gebaseerd op het concept van linkbuilding en de kwaliteit van de links die naar een website verwijzen. Met andere woorden: het meet hoe betrouwbaar en waardevol de backlinks van een website zijn.

Waarom is het een belangrijke waarde?

Een goede Trustflow is van belang, omdat het direct van invloed is op de rangschikking van je website in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met een hoge Trustflow, omdat deze doorgaans als betrouwbaarder worden gezien en meer autoriteit hebben.

Hoe werkt Trustflow?

Trustflow werkt op basis van een schaal van 0 tot 100. Hoe hoger het Trustflow-getal, hoe beter. De metriek wordt bepaald door de kwaliteit van de backlinks die naar je website verwijzen. Als je website wordt gelinkt door andere betrouwbare websites, zal je Trustflow stijgen. Aan de andere kant kunnen lage kwaliteit backlinks je Trustflow negatief beïnvloeden.

Trustflow checker: controleer je Trustflow

Een handige tool om je Trustflow te controleren, is de Trustflow checker van Majestic. Hiermee kun je eenvoudig de Trustflow van je website evalueren en zien hoe je presteert op dit gebied. Het stelt je ook in staat om de Trustflow van concurrenten te vergelijken, wat je kan toepassen in je SEO-strategie.

Ahrefs Trustflow

Ahrefs is een andere bekende SEO-tool die een vergelijkbare metriek gebruikt. Het is belangrijk om te weten dat Ahrefs Trustflow en Majestic Trustflow van elkaar verschillen, aangezien ze diverse algoritmen en databronnen gebruiken. Het kan dus nuttig zijn om beide metrieken te gebruiken. Hierdoor krijg je een compleet beeld van de autoriteit van je website.

Tips die je helpen

Er zijn een aantal elementen waar je op moet letten als je je Trustflow wilt verbeteren.

  • Kwaliteitsvolle backlinks: richt je op het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en autoritaire websites binnen je branche.
  • Verwijder slechte backlinks: identificeer en verwijder schadelijke of spammy backlinks die je Trustflow kunnen schaden.
  • Content van hoge kwaliteit: creëer waardevolle en relevante content die andere websites willen delen en naar willen linken.
  • Gastbloggen: schrijf gastartikelen voor websites met een goede reputatie om je eigen autoriteit op te bouwen en waardevolle backlinks te verdienen.
  • Social media engagement: wees actief op sociale media om je merkbekendheid te vergroten en meer natuurlijke verwijzingen te genereren.
  • Linkdiversificatie: zorg voor afwisseling in linktypes zoals tekstlinks, afbeeldingslinks en verwijzingen vanuit verschillende bronnen.

Trustflow is essentieel

Trustflow is een essentiële metriek in de wereld van SEO die direct van invloed is op de rangschikking van je website in zoekmachines. Door te begrijpen hoe Trustflow werkt én door te werken aan het opbouwen van hoogwaardige backlinks, kun je je online autoriteit vergroten en je website een voorsprong geven in de digitale wereld.

De kracht van purpose marketing

Vorige blog

Longtail: focus op de lange termijn

Volgende blog