Zo verbeter jij je

Vindbaarheid Google

Wil jij je vindbaarheid in Google verbeteren?

Met een hoge vindbaarheid binnen Google bereik jij gemakkelijk veel potentiële klanten. Een hoge positie is namelijk de manier om jezelf voor te stellen. Wanneer er wordt gezocht naar een dienst relevant aan jouw bedrijf, verschijn je direct.

Traffic Today is dé partner die jou helpt je vindbaarheid op Google te verbeteren. Met rake analyses vormen we een sterke strategie, die we vervolgens met precisie uitvoeren. Dit alles doen we middels een transparante samenwerking waarin jij centraal staat. Enthousiast? Kom in contact, dan bespreken we de mogelijkheden!

Vraag het Pascal Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)
Justin-Niek
De voordelen van een goede

Vindbaarheid in Google

 • Hogere naamsbekendheid
 • Met de juiste CTA spoor je websitebezoekers sneller tot conversie aan
 • Meer websitebezoekers
 • Verschillende manieren om een goede vindbaarheid te realiseren
 • Makkelijk te meten
 • Inzetbaar voor verschillende doelstellingen

Wat doet je vindbaarheid in Google?

Het belang van je vindbaarheid in Google is gemakkelijk weer te geven. Ga maar eens na: als jij iets op zoekt op Google, hoe vaak beland je dan op de tweede pagina? Het antwoord zal in vrijwel elk geval “nooit” zijn. Als bedrijf is het dus ook erg belangrijk dat je hier niet belandt. Door je vindbaarheid binnen Google te verbeteren, bereik je potentiële klanten gemakkelijker. Niemand hoeft dus nog langer die tweede pagina van Google te bezoeken om jou te vinden!

Traffic Today helpt jou graag met een betere vindbaarheid in Google. Er zijn veel trucjes uit te voeren die invloed hebben op jouw vindbaarheid in Google, maar die trucjes moeten wel correct uitgevoerd worden. Google heeft namelijk verschillende factoren die meespelen voor het bepalen van jouw positie. Hierbij kun je denken aan zoekwoordengebruik, maar ook veel technische aspecten. Onze marketeers weten precies hoe ze succesvol inspelen op deze factoren en doen dit ook maar wat graag voor jou! Ben je benieuwd hoe? Vul het contactformulier in, zodat we zo snel mogelijk met je in contact kunnen komen.

Vindbaarheid_Google

Wat is jouw potentieel?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wil jij je vindbaarheid binnen Google verbeteren?

Traffic Today is jouw partner! Wij voeren grondige analyses uit, waarop we een strategie baseren die we graag voor jou omzetten in mooie resultaten die passen bij jouw doelstellingen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Vul dan het contactformulier in, zodat we zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Onderdelen van je Google vindbaarheid

Het grote voordeel aan je Google vindbaarheid is dat je er erg veel invloed op hebt. Er zijn namelijk vele onderdelen die invloed hebben op jouw positie binnen deze zoekmachine. Traffic Today weet precies welke onderdelen dit zijn en veranderen deze onderdelen graag in een succesvolle marketingstrategie voor jouw bedrijf. De volgende onderdelen worden te allen tijde naar gekeken:

 • Zoekwoordenonderzoek: een erg belangrijk onderdeel van je vindbaarheid binnen Google, is het gebruik van de juiste zoekwoorden. In een zoekwoordenonderzoek onderzoeken wij welke termen het hoogste zoekvolume hebben, waarna we vervolgens kijken in hoeverre deze termen al voorkomen op jouw website.
 • Linkprofiel: Google geeft ook veel waarde aan een logische opbouw van je website. Deze opbouw komt naar voren in je linkprofiel: door relevante linkjes aan te brengen op jouw pagina’s naar andere pagina’s op je website, zorg je ervoor dat websitebezoekers langer op je website blijven. Google ziet dit, waarna het besluit dat jouw website het bezoeken waard is en dus een hoge positie verdient.
 • Technische SEO: niet alleen onderdelen van je vindbaarheid binnen Google zijn zichtbaar. Ook in de backend van je website zijn namelijk veel onderdelen invloedrijk. Hierbij kun je denken aan de snelheid van je website, de kwaliteit van je foto’s en de juiste titels. Door hier slim op in te spelen, help je Google je website te indexeren.

Wil jij weten hoe je momenteel scoort op het gebied van SEO? Laat ons een vrijblijvende SEO scan uitvoeren!

stap 1

Sitemap up to date maken

Een up-to-date sitemap is essentieel voor zoekmachines om jouw website effectief te crawlen en indexeren. Het helpt bij het signaleren van nieuwe content en het identificeren van eventuele problemen met bestaande pagina’s.

stap 2

Google Mijn Bedrijf compleet maken

Google Mijn Bedrijf helpt je om lokale vindbaarheid te verbeteren. Het volledig invullen van je profiel met nauwkeurige informatie, zoals adres, openingstijden en foto’s, vergroot de kans dat je bedrijf verschijnt in lokale zoekresultaten.

stap 3

Content regelmatig verversen

Het regelmatig vernieuwen van content houdt je website relevant en laat zoekmachines zien dat je actief bent. Dit kan door middel van nieuwe blogposts, updates van bestaande pagina’s of het toevoegen van nieuwe producten of diensten. In 2024 is de zoekwoorddichtheid minder belangrijk geworden dan de kwaliteit van de content.

stap 4

Inspelen op core updates van Google

Core updates van Google hebben een grote impact hebben op de zoekresultaten. Het is belangrijk om deze updates, zoals die van maart 2024, op te volgen en indien nodig je SEO-strategie aan te passen om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen van Google.

stap 5

Linkprofiel op orde maken

Een gezond linkprofiel kenmerkt zich door een perfecte combinatie tussen linkjes op domeinen met verschillende linkbuilding scores. Door aandacht te besteden aan je Domain Authority en Trustflow, neemt de kans toe op betere vindbaarheid.

stap 6

Interne linkbuilding toepassen

Interne linkbuilding is een andere methode om de autoriteit van je pagina’s te verdelen. Het helpt je om zoekmachines de structuur van je website te begrijpen en onderscheid te maken tussen categorieën en subcategorieën.

 

stap 7

Groot productaanbod per categorie

Google waardeert pagina’s met een groot productaanbod binnen een categorie, omdat dit gebruikers meer keuzemogelijkheden biedt en een uitgebreider overzicht van de relevante content geeft. De kans dat men een keuze kan maken tussen een tweetal DAB radio’s, is vele malen kleiner dan wanneer er tientallen varianten zichtbaar zijn.

stap 8

Onderscheidende visuals

Het toevoegen van unieke visuals, zoals eigen infographics, kan de gebruikerservaring verbeteren en je onderscheiden van concurrenten. Zorg ervoor dat je deze visuals voorziet van juiste alt tags om zoekmachines deze afbeeldingen op te laten nemen bij Google images.

stap 9

Gebruikmaken van breadcrumbs

Breadcrumbs helpen niet alleen gebruikers bij het navigeren op je website, maar ook zoekmachines begrijpen beter de hiërarchie en structuur van je pagina’s, wat weer een positief effect heeft op indexering en ranking.

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Verbeter nu je vindbaarheid op Google!

Diensten om je Google vindbaarheid te verbeteren

Het grote voordeel van wanneer je je Google vindbaarheid laat verbeteren door een marketing agency zoals Traffic Today, is dat je niet alleen kijkt naar een strategie. We hebben veel verschillende marketeers in huis, waardoor de uitvoering van je strategie ook geen enkel probleem is. Zo voeren we veel verschillende diensten voor je uit, die invloed hebben op jouw vindbaarheid in Google. Voorbeelden van deze diensten zijn:

 • SEO Optimalisatie: de meest natuurlijke wijze van het verbeteren van je Google vindbaarheid, is het inspelen op de gegeven factoren van Google. Dit proces wordt SEO optimalisatie genoemd: door je website optimaal te maken volgens Google, bereik je een hogere positie.
 • Zoekmachine adverteren: wil jij zekerheid van een hoge positie? Dan is zoekmachine adverteren wat jij moet doen! Hiermee adverteer jij op een bepaalde zoekterm. Wanneer iemand deze zoekterm gebruikt, verschijnt jouw positie in de vorm van een advertentie bovenaan. Het is dus belangrijk dat jij op de juiste termen adverteert, wil jij het gewenste resultaat behalen.
 • Linkbuilding marketing: zojuist benoemden we het belang van een goed linkprofiel. Het opbouwen van dit linkprofiel wordt linkbuilding marketing genoemd. Hiermee vergaar je links, zowel intern als extern. Traffic Today heeft een breed linkbuildingnetwerk, waardoor we er makkelijk voor zorgen dat jij waardevolle links naar jouw website verzamelt.
 • Google Shopping: heb jij een webshop? Dan is het aantrekkelijk om ook visueel te adverteren. Met Google Shopping geef jij je producten weer in de vorm van een webshop. Waarna mensen jouw product aanklikken, belanden ze op jouw website, waarna ze hun aankoop direct kunnen afronden. Erg effectief dus!

Veelgestelde vragen over vindbaarheid in Google

⏰ Hoelang duurt vindbaar worden in Google?

Het verbeteren van je vindbaarheid binnen Google is een continu proces. Google zit namelijk zelf niet stil, aangezien ze constant proberen het beste te bieden voor hun gebruikers. Het is dus ook belangrijk om hier actief op in te spelen. De resultaten van je aanpassingen zijn niet direct zichtbaar: Google heeft een tijdje nodig om de verandering op jouw webpagina te indexeren en het effect hiervan te bepalen.

💵 Wat zijn de kosten van het verbeteren van mijn vindbaarheid?

De kosten van het verbeteren van je vindbaarheid zijn variabel. Het ligt er namelijk maar net aan welke diensten jij wilt inzetten en hoeveel budget je hier tegenover wilt zetten. Natuurlijk heeft een hoger budget een beter resultaat, maar blindelings geld tegen jouw positie aangooien is niet hoe je het moet doen. Door je acties te onderbouwen met een sterke strategie zorg jij ervoor dat je het meeste uit je investering haalt.

🔍 Is Google de enige zoekmachine waar een goede positie belangrijk is?

Nee! Hoewel Google een gigant is op het gebied van internetzoekmachines, is het niet de enige. Google neemt zo’n 97% van het totale internetverkeer in beslag. Het klinkt misschien alsof het hierdoor overbodig is om je op die andere 3% te focussen, maar dat is niet helemaal waar. We nemen Bing als voorbeeld: door hun samenwerking met Microsoft is Bing Ads een hele interessante kans voor marketeers. Ook binnen Google zijn er nog verschillende services die helpen je vindbaarheid te verbeteren. Zo adverteer je niet alleen door middel van SEA, maar richt je je ook op YouTube Adverteren en Display Advertising.

❌ Wat zijn de don'ts op het gebied van mijn vindbaarheid in Google?

Je hoort nu alleen maar wat je wel moet doen voor een goede vindbaarheid in Google, waardoor het verleidelijk is om direct aan de slag te gaan. Toch is het ook goed om de don’ts te benoemen, want sommige handelingen kunnen erg veel schade aanrichten aan je vindbaarheid. Zo raden we af om zo maar te beginnen met schrijven: zorg ervoor dat je eerst een goed zoekwoordenonderzoek hebt gedaan. Hetzelfde geldt voor het implementeren van linkjes: ook hiervoor is een strategie nodig, omdat niet alles met elk onderwerp te maken heeft. Ook moet je voorkomen dat Google je website als spam ervaart: hierdoor wordt het namelijk vrijwel onmogelijk om te indexeren.

Tips voor vindbaarheid Google verbeteren

We geven je graag een paar tips om je te helpen je vindbaarheid in Google te verbeteren!

 1. Combineer diensten. Ja, het is slim om SEO of linkbuilding onderdeel te maken van je marketingplan, maar het is nog slimmer om deze diensten te combineren. Er zijn namelijk veel raakvlakken tussen verschillende marketingdiensten, die gezamenlijk het beste resultaat halen.
 2. Kijk naar je concurrenten. Vindbaarheid in Google heeft niet alleen te maken met hoe jij je gedraagt, maar ook met het gedrag van je concurrenten. Met een goede concurrentieanalyse kijken we naar deze situatie: de basis voor jouw strategie. Door in te springen op kansen die jouw concurrenten onbenut laten, positioneer jij jezelf slim.
 3. Besteed het uit! We begrijpen goed dat je enthousiast bent geworden en dat je zo snel mogelijk aan de slag wilt, maar we raden enorm aan om dit uit te besteden. Door in zee te gaan met een agency zoals Traffic Today, kies je voor kennis en ervaring op het gebied van vindbaarheid binnen Google. Zo weet je zeker dat je ergens heen bouwt en dat je niet zo maar wat probeert.

Je vindbaarheid in Google testen met Traffic Today

Wil jij je vindbaarheid in Google testen? Traffic Today heeft de juiste tools in huis om dit succesvol te doen. Zo kijken we naar jouw huidige marktpositie, want waar ranken jouw huidige pagina’s momenteel? Wat werkt wel en wat juist niet? Door antwoord te geven op deze vragen, runnen we een succesvolle test op het gebied van jouw vindbaarheid in Google.

Uiteraard laten we deze gegevens niet onbenut! We hebben een breed team met veel verschillende marketeers, die maar al te graag voor jou aan de slag te gaan. Bij ons sta jij als klant centraal: we leveren een kritische blik, maar leveren te allen tijde vanuit jouw doelstellingen en vanuit jouw filosofie. Hiervoor is het belangrijk dat we elkaar goed kennen! Kom in contact, dan beginnen we onze samenwerking met een goede kop koffie.

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Verbeter nu je vindbaarheid op Google!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.