Hoe werkt google

De zoekmachine maakt gebruik van een reeks algoritmen – waarvan de exacte ins en outs een goed bewaard geheim blijven.

Google onthult zo nu en dan alleen kleine details en cryptische tips – om de miljarden pagina’s in zijn index te doorzoeken. Van deze algoritmen is bekend dat ze tot 600 keer per jaar worden bijgewerkt. Kortom, ze analyseren gebruikersvragen om jou de meest geschikte webpagina’s te laten zien. Wil je meer weten over hoe Google werkt en hoe je met jou webshop of website hoger in Google kan komen? Dan vertellen wij je graag meer!

Google volgt drie stappen om resultaten aan te bieden. De eerste stap is crawlen, daarna volgt indexeren en de laatste stap is een relevant resultaat bieden.

De voordelen van een goede positie in Google

  • Je vergroot de relevantie en vindbaarheid van je website
  • Je website verschijnt hoger in de zoekresultaten
  • Je genereert meer verkeer naar de website
  • Meer bezoekers, leads en conversies

Crawlen

Als je een zoekmachine vriendelijke website wilt, zorg je ervoor dat Google je website goed kan crawlen. Door te crawlen doorzoekt een robot of spider van een zoekmachine de website. Zo krijg je inzichtelijk of Google je site goed begrijpt. Google probeert je website te begrijpen door het volgen van alle interne links van alle pagina’s van het domein. Het is belangrijk om Google te helpen met crawlen, door onder andere het plaatsen van een sitemap. Hoe vaak Google je site crawlt, wordt algoritmisch bepaald door programma’s van Google. Die programma’s bepalen welke sites er gecrawld worden, hoe vaak er gecrawld wordt en hoeveel pagina’s er van je website worden opgehaald.

Meest relevante resultaat

Google wil het meest relevante zoekresultaat laten zien aan degene die zoekt. Dit filtert Google op basis van het device, de browser en locatie van de zoekende persoon. Het is dus belangrijk om voor je doelgroep relevante en specifieke content op de website te hebben. Hiervoor hebben we Content Marketeers in dienst die jou daar graag bij willen helpen.

Indexeren

Als Google de website gecrawld heeft, is het tijd om de site te indexeren. Door te indexeren koppelt Google een zoekopdracht aan alle webpagina’s die daar het beste op aansluiten. Crawlers indexeren de websites en slaan de verzamelde data op in een database. Ook hier is het belangrijk om Google te helpen met het begrijpen van de site. Dit kunnen wij voor je doen door onder andere het toevoegen van een sitemap, te linken naar nieuwe pagina’s of het aanmaken van backlinks.

cta-employee-particles
Justin staat voor je klaar!
Jouw website verbeteren voor zoekmachines?

Justin vertelt je er graag meer over!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt google

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Wil jij jouw website hoger in Google?

Om Google te helpen bij het crawlen, indexeren en het vinden van de meest relevante resultaten, is het belangrijk dat SEO is toegepast. Wij zijn gespecialiseerd in SEO en helpen je zo ook hoger in Google te komen. Middels SEO optimaliseren we je website. Daar komen onder andere de techniek van je website, contentoptimalisatie, linkbuilding en social media bij kijken. Wil je meer weten over hoe Google werkt of hoe we je met SEO kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze SEO specialisten.

Veelgestelde vragen over Google

Hoe kom ik hoger in Google met mijn webshop?

Wij gaan aan de slag met SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie. Wij zorgen ervoor dat de techniek up-to-date is, dat de content geschikt is voor Google en dat er een uniek backlinkprofiel wordt opgebouwd. Deze werkzaamheden zijn nodig om jouw webshop hoger in Google te laten ranking. De voordelen hiervan? Je genereert meer verkeer naar jou webhop, waardoor het conversiepercentage zal stijgen. Twee vliegen in één klap!

Hoe kom ik hoger in Google met mijn website?

Om hoger in Google te komen, gaan we aan de slag met techniek, content en linkbuilding. Een combinatie van deze drie pijlers zorgt voor een stabiele positie in de organische resultaten van Google. Wil jij hoger in Google komen met jouw website? Dan helpen wij je graag!

cta-employee-particles
Justin staat voor je klaar!
Jouw website verbeteren voor zoekmachines?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.