Maak van Traffic Today jouw

CRO Specialist

Mooie website, maar minder mooie resultaten? Behaal je gewenste doelen met de hulp van een CRO specialist!

Een CRO specialist legt de focus op conversie optimalisatie. Jouw website wordt zo ingericht dat de klant niet meer om een conversie heen kan. Hierbij houden we natuurlijk jouw website zo intact mogelijk, waardoor je niets van de albestaande uitstraling kwijtraakt.

Wordt Traffic Today jouw CRO specialist?

Vraag het Dominique Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Blauw)
Dominique

Wat is een CRO specialist?

Het klinkt officieel: een CRO specialist. Toch is de term misschien nog wat vaag, want wat is een CRO specialist en waarmee kan deze jou helpen? Het antwoord is dat een CRO specialist jou helpt je website beter te laten presteren. Het gebeurt regelmatig dat iemand een website heeft die er schitterend uitziet, maar die niet goed scoort. Jouw specialist voert hier CRO op uit, wat betekent dat deze kijkt naar de onderdelen die beter kunnen in je website qua prestatie, om deze vervolgens te verbeteren.

Dit kan op veel verschillende manieren. Bij CRO denken veel mensen gelijk aan content, wat in veel gevallen ook zo is, maar niet per definitie. Het ligt er maar net aan waar bij jou het probleem ligt. In sommige gevallen is dit ook een technisch probleem, waarna er technische CRO wordt uitgevoerd. Een specialist weet precies wat er in welk geval moet proberen, en weet precies aan de juiste touwen te trekken om jouw website terug op het juiste pad te krijgen.

Gratis SEO scan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact op!

Benieuwd wat een CRO specialist voor jou kan betekenen? Door op een net wat andere manier naar de huidige situatie te kijken, weten wij precies hoe we jouw website goed laten scoren op het gebied van CRO. Neem contact met ons op en ontmoet jouw specialist!

Voordelen van conversieoptimalisatie

  • Een website die presteert gebaseerd op resultaten
  • Kies voor specialisme
  • Weet optimaal je doelgroep te bereiken met relevante content
  • Betere positie in Google
  • Jouw CRO vermengd in een allround strategie
  • Krijg toegang tot een breed aanbod verschillende tools

Wat doet een CRO specialist?

Een CRO specialist weet alle ins en outs van CRO. Deze specialist weet dus precies hoe te handelen in welke situatie, maar dit betekent niet dat er een vast riedeltje herhaald wordt. De échte kracht van een CRO specialist zit hem namelijk in de unieke behandeling die ze iedere website geven. CRO is namelijk een proces waarin kritisch gekeken moet worden, onderzoek moet worden verricht en adequaat gehandeld dient te worden.

Eerst wordt er gekeken naar je huidige situatie. Zo wordt er gekeken naar hoe je website eruitziet en hoe deze momenteel scoort, maar wordt er ook gekeken naar wat je doelgroep wil en hoe je hier best op kunt inspelen. Hier ontstaat uiteindelijk een strategie, waarin aanpassingen van jouw website naar voren komen conform je doelstellingen. Oftewel: een CRO specialist zorgt voor een verbeterde conversie op jouw website.

Het stappenplan van jouw CRO specialist

Wanneer jij Traffic Today jouw CRO specialist maakt, doorlopen we met je een vast stappenplan. Alhoewel de stappen hiervan zo goed als vast staan, is de invulling hiervoor voor iedereen anders. Zo zorgen we voor een op-maat-gemaakte strategie waarin de conversie resultaten van je website centraal staan.

stap 1

1. Kennismaking

Voordat we blindelings aan de slag gaan, vinden we het eerst belangrijk om te weten wie we precies voor ons hebben. Dit doen we aan de hand van een kennismakingsgesprek, waarin wij onszelf en onze werkwijze voorstellen, maar ook graag ook meer van jou te weten komen. Is er sprake van een match, dan gaan we direct aan de slag!

stap 2

2. Analyse & strategie

We gaan niet meteen bezig met het maken van content, maar leggen graag eerst een basis uit om vanaf te werken. Dit doen we door je website te analyseren en op deze resultaten een strategie te baseren. Jouw doelstellingen staan centraal, maar zijn dit keer compleet verworven in een strategie met daarin conversie optimalisatie als centrale dienst, maar natuurlijk ook de mogelijkheid om andere diensten in te zetten. In de strategie staan gerichte doelstellingen, waardoor er te allen tijde een helder idee is van hoe goed de uitvoering gaat.

Hierin houden we te allen tijde rekening met de Customer Journey. Wanneer je kiest voor Traffic Today, kies je voor een CRO specialist met wie je deze journey doorloopt. We verzamelen gegevens van je website, maar ook van externe tools, zetten dit om in een strategie en kijken zo precies in welke fase van de Customer Journey er CRO uitgevoerd moet worden op jouw website.

stap 3

3. Content realisatie, usability testing of funnel aanpassingen

Nu het plan ligt, is het tijd om de dienst uit te voeren die hierbij past Dit kan van alles zijn! Je kunt denken aan contentgerelateerd diensten, zoals pakkende grafische producten die gelijk in het oog springen, teksten gevuld met de juiste zoekwoorden en pakkende CTA’s, maar ook aan technische producten die in de backend van je website plaatsvinden. Gedurende dit proces wordt jij geüpdatet, zodat er altijd ruimte voor feedback is.

Om het succes van bepaalde content zo goed mogelijk te meten, maken we bij Traffic Today gebruik van usability testing. Hiermee voeren we handelingen door en kijken we gelijk of ze aanslaan of niet. Een bekend voorbeeld van usability testing is de A/B-test, waarbij twee websitevarianten tegenover elkaar gezet worden en de best-scorende variant gebruikt wordt. De resultaten die uit de usability tests komen worden gelijk omgezet in echte producten, waardoor jouw website er prachtig uitziet, én waardoor je zeker weet dat deze naar wens presteert. Usability testing kan op het gebied van content uitgevoerd worden, maar ook in de veel meer algemene zin van je website. We weten hiermee zeker dat jouw website scoort zoals gewenst!

Nog een andere mogelijkheid die een CRO specialist voor je kan uitvoeren, is aanpassingen in de funnel. Ook dit wordt voornamelijk gedaan door middel van A/B-test. Merken we dat de verschillende pagina’s op jouw website niet goed op elkaar aansluiten en kan hierdoor relevante informatie niet optimaal gevonden worden, dan zorgt de specialist ervoor dat hier verandering in komt.

stap 4

Monitoring

Nadat alle resultaten zijn doorgevoerd, zit jouw CRO specialist nog niet stil. Nu is het tijd om actief in de gaten te houden of je website blijft scoren als gewenst. Is dit niet het geval, dan wordt er gelijk actie ondernomen. CRO is een continu proces, waarbij je constant op je hoede moet zijn en paraat om zo snel mogelijk door te ontwikkelen.

Het is ook mogelijk om CRO eenmalig uit te voeren. In dit geval neemt de CRO specialist jouw website eenmalig onderhanden, voert deze veranderingen door gebaseerd op onderzoek en geniet jij van een geoptimaliseerde website. Toch raden we als CRO specialist aan om CRO als langdurige dienst in te zetten, omdat je hiermee niet alleen kiest voor een goede website op dit moment, maar voor een goede website op elk moment.

cta-employee-particles
Dominique staat voor je klaar!
Ontmoet jouw CRO specialist!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veelgestelde vragen

❓Waarom een CRO specialist?

Wanneer je voor een CRO specialist kiest, kies je voor een uitgebreide kennis op basis van voorafgaande ervaring. Een specialist heeft veel al een keer meegemaakt en kan daardoor zijn kennis baseren op hoe er voorheen gehandeld is. Dit betekent niet dat hetzelfde trucje herhaald wordt: de kennis van de specialist wordt namelijk omgezet in gerichte resultaten in jouw jasje. Je kunt er ook voor kiezen om CRO zelf uit te voeren, maar dan gelden al deze voordelen helaas niet.

🖥️ Welke tools gebruikt een CRO specialist?

Bij Traffic Today maken we gebruik van verschillende tools om jouw website zo optimaal te laten scoren. Voorbeelden hiervan zijn tools als Google Analytics, waarin we alle gegevens verzamelen over je website, maar ook andere diensten zoals Google Data Studio en Google Tag Manager. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om niet-Google diensten te gebruiken voor je tools, zoals VWO (Visual Website Optimizer), Windows Clarity of Hotjar. Een groot voordeel aan investeren in een CRO specialist is dat al deze tools binnen handbereik zijn en ook graag voor je worden ingezet als ze van meerwaarde kunnen zijn.

👩🏻‍💻 Kan ik conversie optimalisatie zelf doen?

Jij weet als geen ander wat je met je website wil en welke doelstellingen je met je bedrijf wil halen, maar toch kan het lastig zijn om conversie optimalisatie zelf uit te voeren. Een CRO specialist weet namelijk te allen tijde een objectieve blik te houden, maar heeft ook de ervaring en kennis om elke casus op te lossen. Alhoewel Google je best goed kan informeren over welke handelingen je allemaal moet doorvoeren voor een succesvolle conversieratio, blijkt uit de realiteit toch dat de uitvoering net wat lastiger is.

💵 Wat kost een CRO specialist?

De kosten van een CRO specialist zijn lastig vast te stellen, omdat ze enorm verschillen. Het ligt er namelijk maar net aan hoeveel jij hierin wil investeren. Meestal geldt dat hoe hoger je budget, hoe beter het resultaat. Wij helpen je graag een inschatting te maken, door je te laten zien wat we voor je kunnen doen voor welk budget. Zo weet je zeker dat je geen cent te veel uitgeeft voor jouw gewenste resultaten.

Traffic Today: jouw CRO specialist

Maak van Traffic Today jouw CRO specialist! Onze specialisten staan te allen tijde voor je klaar. Je ontvangt bij ons een op-maat-gemaakt pakket met daarin een strategie waarin jij en je wens centraal staan. Om dit te bewerkstelligen, leren we je eerst graag kennen, zodat we precies vanuit jouw visie kunnen handelen. We zetten vervolgens onze kennis en ervaring om in conversievriendelijke producten voor jouw website.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Neem dan gelijk contact op met één van onze specialisten! We staan je graag te woord om je verder te informeren over deze of een andere dienst, of plannen gelijk een kennismakingsgesprek met je in. Op naar mooie resultaten!

cta-employee-particles
Dominique staat voor je klaar!
Ontmoet jouw CRO specialist!

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.