Blog - 17 november 2023

Tips voor het optimaliseren van jouw mobiele website

Geschreven doorKoen Onze Digital Marketeer

In de wereld van vandaag, waar alles met één klik toegankelijk is, heeft Google een grote stap gezet: het afronden van de mobile-first indexatie. Dit betekent dat Google nu volledig naar de mobiele versie van je site kijkt voor indexering en ranking, om zijn gebruikers de beste ervaring te bieden. Tijd om jouw mobiele website eens onder de loep te nemen.

Het belang van een mobile-ready website

De mobile-first index is niet nieuw. Google is hier al een paar jaar mee bezig, maar de voltooiing betekent dat het nu realiteit is voor alle websites. Een slecht presterende mobiele website zal dus invloed hebben op je zichtbaarheid in Google.

Hoe optimaliseer je de mobiele versie van jouw website?

Het optimaliseren van je mobiele website vereist aandacht voor een paar belangrijke punten:

  • Responsive: zorg ervoor dat je site zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en -resoluties.
  • Snelheid: snelle laadtijden zijn nóg belangrijker voor mobiele gebruikers. Maak gebruik van tools zoals Google’s PageSpeed Insights om te controleren waar je verbetering nodig hebt.
  • Gebruiksvriendelijkheid: zorg voor een goede gebruikerservaring met eenvoudige navigatie, duidelijke call-to-actions en leesbare tekst.
  • Content: zorg ervoor dat belangrijke content zichtbaar en toegankelijk is op de mobiele versie van je website. Daarnaast is het belangrijk dat de tekst op je mobiele site kort en gemakkelijk leesbaar is.
  • Gebruik een goed leesbaar lettertype en zorg voor voldoende witruimte om de tekst prettig leesbaar te maken.
  • Vermijd pop-ups: pop-ups kunnen storend zijn op mobiele apparaten en de gebruikerservaring negatief beïnvloeden. Als je pop-ups moet gebruiken, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk te sluiten zijn en niet het grootste deel van het scherm bedekken.
  • Test regelmatig: test je mobiele website op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Tijd voor actie

Naarmate het digitale landschap blijft evolueren, is het essentieel dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Dat betekent dat je website geoptimaliseerd moet zijn voor de mobiele wereld.

Weten waar je moet beginnen of welke stappen je het beste kunt nemen, kan overweldigend zijn. Maar dat is precies waarom wij er zijn! Traffic Today staat klaar om je te helpen bij het navigeren door de mobiele wereld en jouw site te optimaliseren voor de mobile-first indexering van Google. Heb je hulp nodig bij het verbeteren van de mobiele prestaties van je website? Neem vandaag nog contact met ons op en geef je SEO-strategie een krachtige impuls!

3 vragen & antwoorden over kannibalisatie in de marketing

Vorige blog

Zero click search in de lift: de definitie

Volgende blog