Blog - 02 november 2023

Maak nichemarketing eenvoudig met een ijzersterke SEO-strategie

Geschreven doorBritt Onze ervaren Content Marketeer

Waarschijnlijk heb je op deze blog geklikt omdat je een bedrijf runt of voor een bedrijf werkt dat zich in een bepaalde niche bevindt. Niet altijd even gemakkelijk om bezoekers te trekken met de juiste interesse en koopintentie, toch?

Klopt, dit is inderdaad niet altijd even eenvoudig wanneer je de kennis en/of tricks mist op het gebied van online nichemarketing. Gelukkig hebben wij bij Traffic Today alle tips en tricks die je gaan helpen bij het vinden van de juiste klanten. We vertellen je in deze blog meer over hoe je door middel van SEO eenvoudig de juiste doelgroep bereikt. Ongeacht hoe specifiek de producten zijn, ook voor jou kan SEO een mooie manier zijn om wél de juiste bezoekers te ontvangen op jouw website.

Denk vanuit de doelgroep

Het begint allemaal bij het in kaart brengen van de doelgroep. Want de doelgroep is waarschijnlijk net zo specifiek als het product of de dienst dat je aanbiedt. Met wat algemene zoektermen ga je die specifieke doelgroep waarschijnlijk niet bereiken. Je moet dus weten hoe jouw doelgroep praat, denkt en het allerbelangrijkste: zoekt!

Laten we als voorbeeld een webshop nemen die producten voor onderwaterhockey verkoopt. Nu denk je misschien dat dit heel onwaarschijnlijk is, maar dit blijkt toch echt een erkende sport te zijn. Je kunt in ieder geval spreken van een nichemarkt, want hoeveel mensen ken je die aan deze sport deelnemen? Waarschijnlijk niet heel veel.

De doelgroep van deze webshop is: de onderwaterhockeyer. Deze persoon zoekt natuurlijk niet naar standaard hockeyspullen. Dus als je inzet op een zoekwoord als “hockeystick”, dan bereik je hiermee niet de niche doelgroep die je aan wilt spreken. Ondanks dat je door een hele sterke tekst bovenaan eindigt in Google, volgen er geen aankopen uit deze zoekresultaten. Simpelweg omdat deze bezoekers niet zoeken wat je verkoopt. Dit is zonde en zorgt ervoor dat je niet alles uit jouw website en SEO strategie haalt. Het goede nieuws is daarentegen, dat je dit vrij eenvoudig op kunt lossen.

Zorg dat in jouw zoekwoorden de termen verwerkt zijn, die jouw producten en diensten zo specifiek maken. Die dus slaan op het niche segment. Verkoop je schoenen die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een uitzonderlijk breed voetbed? Dan kies je als zoekterm niet voor “schoenen”, maar bijvoorbeeld voor “brede schoenen”. Op deze manier weet je zeker dat de juiste mensen jouw website bezoeken.

Hoe nichemarketing kansen biedt binnen SEO

Eigenlijk biedt het feit dat jouw bedrijf zich richt op een nichemarkt ook veel kansen. Want als je de juiste zoekwoorden gebruikt, dan zijn er waarschijnlijk een stuk minder bedrijven die deze zoekwoorden ook gebruiken en waar je mee concurreert. Dit maakt het makkelijker om bovenaan te eindigen in Google. Natuurlijk is de doelgroep binnen zo’n nichemarkt ook minder groot, maar als je het goed aanpakt, dan ben je wel degene die zij als eerste zien in hun zoekresultaten.

Start nu met nichemarketing!

Samengevat leent een goede SEO-strategie zich dus juist perfect voor nichemarketing. Het enige wat je hiervoor moet doen is uitzoeken hoe jouw doelgroep zoekt en hierop inspelen door het gebruik van de juiste zoektermen en informatie. Bij Traffic Today bedienen we al jaren verschillende klanten die zich ook binnen een niche segment bevinden. Zo hebben we een ruime ervaring opgedaan op het gebied van nichemarketing. Niet alleen wat betreft SEO, maar ook binnen socialmediamarketing en SEA, weten we precies hoe we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Meer weten? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten.

Above the Fold: wat is het & tips

Vorige blog

De klantenpiramide inzetten voor je online marketingstrategie

Volgende blog