Blog - 13 mei 2020

LinkedIn stories: vanaf vandaag beschikbaar in Nederland

Geschreven doorEva Onze ervaren Content Marketeer | Head of Content

LinkedIn is vanaf vandaag gestart met het testen van een story-functie voor LinkedIn gebruikers in Nederland. Nederlandse LinkedIn gebruikers zijn de eersten in Europa die mogen testen met deze nieuwe functie. Nederland is daarmee wereldwijd het tweede land waar LinkedIn stories beschikbaar is. In Brazilië werd de functie vorige maand al geïntroduceerd.

Wat zijn LinkedIn stories?

Een beetje social media gebruiker, is bekend met stories: dit zijn korte posts die na 24 uur weer verdwijnen van de tijdlijn. Deze functie is behoorlijk populair op platformen zoals Instagram, Facebook en YouTube en daar speelt LinkedIn nu dus ook op in. Volgens LinkedIn moet de functie zorgen voor een wat meer menselijk aspect op het platform: “LinkedIn Stories maakt het mogelijk om een kijkje achter de schermen te geven bij dagelijkse werkzaamheden, om inspiratiebronnen te delen, andere ondernemers een podium te geven of gewoon om kennis en praktische tips te delen.”

Hoe werkt het?

Nu wil je natuurlijk wel zelf ervaren hoe het werkt. Wanneer je naar je LinkedIn tijdlijn gaat dan verschijnt bovenaan een balk met ‘stories’. Klik op het + waarbij staat ‘Uw verhaal’. Hierna kun je zelf een story maken en delen met je volgers. Kies een foto of video en ga eventueel aan de slag met het toevoegen van tekst of stickers. Let op: de LinkedIn stories functie is alleen beschikbaar via de app. Bovendien hebben wij zelf getest met de nieuwe functie, maar beschikt helaas nog niet iedereen over deze optie. To be continued..

cta-employee-particles
Eva staat voor je klaar!
Heb je een vraag?

Leadgeneratie: van bezoeker tot lead

Vorige blog

Een nieuwe online shopervaring met Facebook Shops

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen contact met je op.