Blog - 16 juni 2023

Hoe word ik bol.com partner?

Geschreven doorLynn Onze ervaren Marketplace Marketeer

Je hebt de keuze gemaakt: je wilt graag jouw producten onder een (nóg) breder publiek onder de aandacht brengen. Hier zijn de mogelijkheden van marketplaces ideaal voor. bol.com is een grote speler in Nederland waar jij als verkoper van kunt profiteren. Dankzij de hoge naamsbekendheid en de vele bezoekers die dagelijks naar de marketplace komen, kun jij als verkooppartner van bol.com direct een groot publiek bereiken: ruim 13 miljoen klanten in heel Nederland én België. Maar hoe word je bol.com partner?

Wat heb ik nodig om partner te worden op bol.com?

Om je aan te melden als bol.com verkoper, heb je een aantal dingen nodig. Wanneer jij weet welke producten jij wil aanbieden op de marketplace moet je van een aantal zaken voorzien zijn, namelijk:

  • Een KvK-nummer
  • EAN-codes voor jouw producten met voorkeur voor GS1
  • BTW-nummer

Naast deze onderdelen moet je ook de volgende servicenormen kunnen hanteren:

  • Maximale levertijd van 8 werkdagen
  • Mogelijkheid om tot 30 dagen gratis te retourneren

Aanmelden als bol.com verkooppartner

Via deze link kom je in het aanmeldproces van bol.com terecht. Je kunt een verkoper-account op bol.com aanmaken door het te koppelen aan jouw bestaande klant-account, maar je kunt hier ook een volledig nieuw account voor aanmaken. In dat laatste geval kun jij de gewenste inloggegevens en persoonlijke gegevens invoeren.

Vervolgens wil bol.com ook het een en ander weten van jouw bedrijf. Denk hierbij aan het KvK- en BTW-nummer, maar ook in welk land het bedrijf gevestigd is. Let er hierbij op dat bol.com automatisch checkt of jouw KvK-nummer klopt. Heb jij net jouw KvK-nummer ontvangen? Dan kan het zijn dat jouw KvK-nummer nog niet gevonden wordt in het automatische systeem van bol.com, dit kan tot tien weken duren. Normaliter kan dit proces niet versneld worden door bol.com.

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, wil bol.com enkele gegevens controleren. Dit doen zij onder andere door een fysieke brief op te sturen die je binnen drie dagen na aanmelding ontvangt. Hierin staat een verificatiecode die je kunt gebruiken om jouw bol.com verkoopaccount te activeren.

Start met verkopen

Het account is geactiveerd, en nu? Gefeliciteerd! Je bol.com verkoopaccount is nu klaar om te gebruiken. Plaats jouw producten in jouw winkel en open de winkel om te starten met verkopen. Je opent je winkel door in het account op jouw accountnaam te drukken rechtsboven in het scherm. Je zit hier in jouw instellingen. Ga naar ‘Mijn winkel’ > ‘Winkelstatus’. Hier kun jij de winkel openen of sluiten.

Jouw bol.com verkoopaccount optimaliseren

Met alleen het aanmaken van een verkoopaccount op bol.com ben je er nog niet: om het optimale uit het platform te halen is het zaak om jouw listings (producten) te optimaliseren en advertising te draaien voor meer zichtbaarheid. Het optimaliseren van jouw listings doe je o.a. door een gedegen zoekwoordenonderzoek te verwerken in jouw listings en de afbeeldingen optimaal in te steken. Vanuit hier verhoog jij jouw conversiepercentage en is het tijd om de advertising te starten en meer verkeer binnen te halen. Heb je hier hulp bij nodig? Wij kijken graag met je mee wat de beste strategie voor jouw verkoopaccount is!

Meta Conversion API: alles wat je weten moet

Vorige blog

Microblogging: een beginnersgids

Volgende blog