Blog - 03 juni 2019

Google kondigt Core Algoritme update aan

Geschreven doorEva Onze ervaren Content Marketeer | Head of Content

Zondag 2 juni verscheen er via Twitter een aankondiging voor de June 2019 Core Update. Volgens Google wordt de update 3 juni doorgevoerd. Wij vertellen je er meer over.

Aankondiging June 2019 Core update

Het is de eerste keer dat Google zelf een core algoritme-update aankondigt. Voorheen waren er ook weleens updates, alleen werden deze niet vooraf door Google gecommuniceerd. De reden dat dit nu wel gebeurt? Google wil meer proactief zijn wanneer er updates en veranderingen plaatsvinden.

Gevolgen June 2019 Core update

Het is onbekend wat de update voor een invloed heeft op de zoekresultaten van de pagina’s van jouw website. Sommige pagina’s merken niets van de update, terwijl andere pagina’s een andere positie krijgen in de zoekresultaten. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken. Mocht een pagina een mindere positie hebben dan kan hier helaas niets aan worden gedaan. Op den duur kan een mindere positie door Google weer worden rechtgezet. Even in de gaten dus wat de update voor een invloed heeft op jouw pagina’s.

Voorgaande updates

Een core update als deze is zeker niet nieuw in zijn soort. Eens in de zoveel maanden update Google het algoritme wel. De laatste bekende update was in maart 2019. Wat dus nieuw is aan deze update, is dat Google het aankondigt. Men had hierdoor het idee dat het een huge update zou zijn, maar dat heeft Danny Sullivan weersproken:

Meer informatie over de update

Mochten we meer informatie hebben over de update dan laten we jullie dat hier weten.

cta-employee-particles
call-to-action
Roy staat voor je klaar!
Meer weten?

Traffic Today bestaat 2 jaar!

Vorige blog

Chatbots inzetten voor online marketing

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.