Blog - 25 november 2018

Eten bestellen via Facebook?

Geschreven doorEva Onze ervaren Content Marketeer | Head of Content

Eten bestellen doen de meeste mensen in Nederland via bezorgapps, zoals Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Foodora. Maar wellicht is dit over een tijdje anders, want Facebook is in Amerika aan het testen met een heuse bestelknop. Dit zou een uitkomst kunnen zijn voor restaurants, lunchrooms en fastfoodketens, want zij klagen al langer over de hoge affiliate kosten bij bezorgapps.

Hoe werkt het?

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd hoe dit werkt. Voor zover het bekend is gebeurt het bestellen van eten via Facebook gewoon via een speciale pagina in de app. Op deze pagina staan de restaurants in de buurt inclusief een sterrenbeoordeling en een prijsindicatie. Als er wordt geklikt op een specifiek restaurant dan verschijnt het menu en kan er een keuze worden gemaakt tussen al het lekkers. Binnen de Facebook-app kan een bestelling worden geplaatst en is het mogelijk om het eten af te rekenen. Is dit gelukt? Dan wordt er een bevestigingsmail verzonden inclusief een geschatte levertijd. En daarna is het natuurlijk wachten tot de deurbel gaat…

Waarom bestellen via Facebook?

Bedrijven zitten voornamelijk op Facebook om extra naamsbekendheid te creëren en om de doelgroep te informeren en entertainen met nieuwtjes rondom het bedrijf of merk. Een goede strategie kan flink veel voor bedrijven opleveren. Toch wil Facebook graag dat er nóg meer gebruik wordt gemaakt van het social media netwerk en daarom zijn ze flink bezig om te innoveren. Onder andere dus door een speciale bezorgknop in te stellen, wat nog meer kan opleveren voor diverse bedrijven. Het doel van Facebook is dat gebruikers nog langer blijven hangen op het netwerk. Als het namelijk mogelijk is om eten te bestellen via Facebook dan hoef je niet meer naar een andere bezorgapp te gaan. Hierdoor wordt er geïnvesteerd in de gebruiksvriendelijkheid, want des te meer er mogelijk is, des te interessanter het is voor de gebruiker.

Eten bestellen via Facebook in Nederland?

Momenteel is de dienst voor een kleine groep gebruikers in Amerika beschikbaar. Nu vraag jij je vast af wanneer het mogelijk is om eten te  bestellen via Facebook in Nederland. Helaas is dit nog onduidelijk. Zodra we meer weten houden we jullie uiteraard op de hoogte.

cta-employee-particles
Eva staat voor je klaar!
Wil je meer weten?

Vluchtige verhalen op sociale media

Vorige blog

Inbound vs Outbound Marketing: wat zijn de verschillen?

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.