Blog - 15 januari 2020

Amazon gaat de strijd aan met bol.com

Geschreven doorEva Onze ervaren Content Marketeer | Head of Content

Amazon gaat strijd aan met bol.com

Een nieuwe webshop opent de deuren! Amazon verkocht enkel boeken, maar stelt vanaf woensdag 24 categorieën open voor derden! Dit jaar nog wil de enorme webwinkel Amazon.nl miljoenen producten aanbieden op hun website en uiteraard verkopen. Daarmee gaat Amazon.nl de strijd aan met bol.com. Lees de ins-and-outs in dit blog.

Welke kans biedt deze ontwikkeling voor jouw bedrijf?

Op Amazon.nl staan enkel nog boeken en e-readers. Voor overige producten worden Nederlandse kopers nog doorgeleid naar de Duitse site, die vertaald is naar het Nederlands. Er zijn ook al heel wat Nederlanders bekend met de Duitse of Amerikaanse Amazon. Grote en kleine bedrijven kunnen hun producten verkopen via Amazon.nl. Verkoop je buiten Nederland, dan biedt Amazon ook de mogelijkheid om je producten te verkopen via de andere Europese sites.

Vanaf woensdag kunnen bedrijven zich aanmelden bij Amazon.nl. Bedrijven die tweedehands kleding of refurbished apparatuur verkopen, kunnen (nog) niet terecht bij deze nieuwe webshop. Voorlopig worden er alleen nieuwe producten aangeboden en nog geen gebruikte. Voor de kledingbranche is de uitbreiding van Amazon een mooie kans: Amazon in Nederland verkoopt namelijk ook kleding, wat onderscheidend is ten opzichte van bol.com. Bol.com geeft al wel aan dat het een logische stap is om ook kleding te verkopen via derden om hun nieuwe concurrent op te volgen.

Amazon heeft een online omzet van 350 miljoen euro in Nederland en bezet daarmee de zesde plaats in de Twinkle100, achter onder andere bol.com, Ah, Coolblue en Zalando. Amazon vestigde eerder al een kantoor in Amsterdam. Sindsdien gingen er al geruchten rond dat Amazon Nederland zich zou uitbreiden. Alex Ootes is de verantwoordelijke voor de uitbreiding van Amazon in Europa en hij stelt dat ze er naar uitkijken om het aantal productcategorieën uit te breiden.

Hoe maak je de keuze om te verkopen via Amazon.nl?

Eerder noemden we al dat de meningen verdeeld zijn over Amazon. De één noemt dat er alleen kwaliteitsproducten verkocht worden via Amazon, de ander ergert zich aan het feit dat mensen naar de Duitse site moeten welke slecht vertaald is. Deze uitbreiding zal de Duitse site dus zeker goed doen. Amazon laat in een toelichting weten: “Het is slechts een eerste stap, maar we zijn ervan overtuigd dat wij het vertrouwen van de Nederlandse klant kunnen winnen met een ruim assortiment, scherpe prijzen en snelle en betrouwbare bezorging.” Is het een slimme keuze om te verkopen via Amazon.nl of niet? Hierbij geven we drie redenen om het wél te doen:

  • Je bereikt een groter publiek als je verkoopt via zo’n grote webshop;
  • Je krijgt sneller toegang tot internationale markt, als dat je ambitie is;
  • Je lift mee op de marketing van Amazon en verhoogt daarmee de positie in Google voor jouw producten.

Meer weten over verkopen op Amazon?

We houden je graag op de hoogte van deze nieuwe ontwikkeling. Heb je vragen voor ons? Dan leggen we het je graag uit. Bel ons of kom langs voor een kop koffie!

Een nieuw jaar, nieuwe inhakers

Vorige blog

TikTok inzetten als marketingkanaal

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contactformulier

Vul de onderstaande gegevens in én wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.