Geofencing

Ben jij klaar voor geofencing?

Klinkt geofencing je nieuw in de oren of heb je nog geen volledig beeld van hoe het werkt? Maak je geen zorgen, wij vertellen je alles wat je moet weten.

Vraag het Pascal Onze ervaren Senior Digital Marketeer | Business Lead (Team Rood)

De voordelen van geofencing

 • Klanten aanspreken die in de buurt zijn
 • Mogelijkheid tot gepersonaliseerde content
 • Betere klantrelatie door relevante marketing
 • Efficiënt gebruik van het budget door locatiegebaseerde marketing
 • Inzichten verkrijgen om beter in te spelen op de wensen van de klant

Door middel van geofencing trek je klanten naar je bedrijf. Het is als marketingtool in te zetten en biedt een wereld vol mogelijkheden. Er is geen twijfel over mogelijk: locatie gebaseerde marketing is de volgende grote stap in online marketing. Dit is het moment om te beginnen. Hoe? Laat dat maar aan ons over.

Veelgestelde vragen over geofencing

Wat is het verschil tussen geofencing en geolocatie-targeting in marketingcampagnes?

Geofencing omvat de virtuele grenzen rond specifieke locaties om gebruikers te targeten, terwijl geolocatie-targeting het bredere concept is van het targeten van gebruikers op basis van hun fysieke locatie. Geofencing is dus een specifieke toepassing van geolocatie-targeting.

Hoe kan geofencing worden gebruikt om de winkelervaring van klanten te verbeteren?

Geofencing kan worden gebruikt om klanten gepersonaliseerde meldingen te sturen wanneer ze in de buurt van een fysieke winkel zijn. Dit kunnen speciale aanbiedingen, kortingen of aanbevelingen zijn, waardoor de betrokkenheid van klanten wordt vergroot en de kans op aankopen wordt vergroot.

Welke privacy-overwegingen moeten marketeers in gedachten houden bij het gebruik van geofencing?

Bij het implementeren van geofencing is het van cruciaal belang om de privacy van gebruikers te respecteren. Zorg ervoor dat je duidelijke informatie en opties voor toestemming biedt en dat gegevens veilig en vertrouwelijk worden behandeld. Een juiste cookie implementatie hoort hier ook bij.

Welke technologieën kunnen worden gebruikt om geofencing nauwkeuriger en efficiënter te maken?

Naast GPS kan geofencing profiteren van andere technologieën, zoals Bluetooth-beacons, Wi-Fi-positiebepaling en RFID-tags. Door meerdere technologieën te combineren, kan de nauwkeurigheid van geofencing worden verbeterd, vooral in stedelijke gebieden met veel gebouwen.

Wat is geofencing?

Geofencing is een geavanceerde technologie die locatiegebaseerde marketing mogelijk maakt door grenzen te creëren rond specifieke geografische gebieden. Het stelt marketeers in staat om gerichte en relevante inhoud naar gebruikers te sturen op basis van hun fysieke locatie.

Door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals GPS, RFID, Wi-Fi of mobiele data, definieert geofencing een virtuele omtrek rond een bepaald gebied. Wanneer een apparaat, zoals een smartphone, dit gebied betreedt of verlaat, kan het geactiveerd worden om specifieke acties te ondernemen, zoals het verzenden van meldingen, het tonen van gepersonaliseerde advertenties of het uitvoeren van andere vooraf ingestelde taken.

Deze technologie biedt marketeers een waardevol instrument om doelgerichte marketingcampagnes te voeren. Door inzicht te krijgen in de locatie van gebruikers, kunnen bedrijven relevante berichten versturen op precieze momenten. Bijvoorbeeld, een winkel kan een melding sturen naar voorbijgangers met speciale aanbiedingen of kortingen om hen naar de winkel te lokken.

De effectiviteit van geofencing hangt sterk af van de strategie en nauwkeurigheid in het definiëren van de geografische grenzen. Het is essentieel om de privacy van gebruikers te respecteren en hen controle te geven over het delen van hun locatiegegevens. Helemaal nadat de AVG-wetgeving in werking is getreden!

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Wat is jouw potentieel?

Wij helpen jou graag met geofencing

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geofencing

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van geofencing zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

5 voordelen van geofencing marketing

Duidelijk is dat geofencing een krachtige tool is, maar een van de grootste voordelen dat het marketeers toelaat om inspanningen naar een volgend niveau te brengen. Drie voordelen die geofencing marketing met zich meebrengt.
1. Betere targeting
Door marketingberichten te personaliseren op basis van locatie, kun je mensen in de buurt van je bedrijf targeten, op deze manier wordt de mogelijkheid vergroot om meer mensen naar je bedrijf te trekken.

2. Engagement
Mensen zijn eerder geneigd contact met je merk te maken als je op het juiste moment een relevante aanbieding voor ze hebt. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en verhoogt de merkloyaliteit.

3. ROI
Geofencing biedt de mogelijkheid om aanbiedingen te sturen naar mensen die zich in de buurt van je bedrijf bevinden. Hierdoor kun je gemakkelijk de respons en effectiviteit van je campagne analyseren en gemakkelijker je marketinginspanningen optimaliseren voor een betere ROI.

4. Efficiënt
Locatiegebaseerde marketing is persoonlijk gericht, waardoor de efficiëntie verbetert. Door mensen specifieke aanbiedingen te doen op basis van hun specifieke aanbiedingen te doen aan mensen gebaseerd op locatie, verbeter je de impact die je communicatie heeft op kopers.

5. Betere data
Zodra je locatie gebaseerde marketing implementeert krijg je toegang tot heel veel data die je kunt gebruiken om inzicht te verkrijgen in zaken, zoals welke bedrijven beter presteren, welk segment is makkelijkere te benaderen of welke locatie geschikt is om je business uit te breiden.

Weten of geofencing geschikt is voor jou?

Laten we eerlijk zeggen dat geofencing niet geschikt is voor iedereen. Dit hangt af van je bedrijfstak, doelgroep en persoonlijke wensen. Andere belangrijke factoren:

 • Je klanten zijn actief op mobiel
 • Je hebt een app
 • Je hebt een fysieke winkel
 • Je wil je marketing-inspanningen graag meetbaar maken

Is het antwoord op ieder punt ja? Dan is geofencing zeker iets voor jou. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier op onze website in en we nemen zo snel mogelijk contact met he op om een afspraak met je te maken.

cta-employee-particles
Pascal staat voor je klaar!
Geofencing inzetten voor jouw doelgroep?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.