Affiliate marketing

Affiliate marketing mogelijkheden

Heb je een webshop en wil je meer sales realiseren? Of ben je de trotse eigenaar van een website en wil je meer leads genereren? Start met affiliate marketing. Door de jaren heen is affiliate marketing steeds volwassener geworden en wordt het al lang niet meer gezien als pusherige manier om klanten tot conversie over te laten gaan. In Nederland hebben tegenwoordig bijna alle grote e-commerce bedrijven een partner of affiliate programma. Wanneer je webshop dus al een tijd succesvolle campagnes draait, maar je alsnog hongerig bent naar betere resultaten, dan is affiliate marketing een goed plan voor jou.

Hoe werkt affiliate marketing precies?

Bij deze vorm van marketing; zet je derden in om je website en/of campagnes te promoten. Adverteerders geven website-eigenaren de mogelijkheid om producten of diensten te promoten. Vaak in ruil voor een commissie per sale of afgesloten lead. Het gebeurt vaak op basis van CPS (Cost Per Sale) of CPC (Cost Per Click). Over het algemeen wordt er binnen affiliate marketing performance based afgerekend. Dit betekent dat een adverteerder een vergoeding betaalt aan de eigenaar van de website voor iedere gegenereerde lead. Dit kan een verkoop van een product of dienst zijn, maar ook een inschrijving. Er wordt enkel betaald voor de goedgekeurde leads/sales. Stel een klant retourneert een product dan betaal je hier niets voor.
Als je kiest om affiliate marketing in te zetten heb je dus te maken met netwerken en publishers. Een netwerk maakt het mogelijk materialen aan te bieden en zijn daarnaast het middelpunt van een campagne. Onder publishers verstaan we de websites die de campagne promoten.
Er bestaan verschillende affiliate netwerken met alleen aanbieders van adverteerders. Doordat affiliate programma’s prestatiegericht zijn, zal het je naamsbekendheid snel verhogen. De affiliate experts van Traffic Today onderhouden alle contacten tussen partijen en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt, zodat jij nergens meer omkijken naar hebt.

Voor wie is het interessant?

Wil jij je onderscheiden van anderen met behulp van content? Heb je branding of performance targets gesteld of zoek je nieuwe kanalen om doelstellingen te realiseren? Affiliate marketing is dan zeker iets voor jou. Deze vorm van marketing is voornamelijk geschikt voor webwinkels en dienstverleners die aan consumenten leveren. Voor bedrijven die zich focussen op B2B producten of diensten is affiliate marketing minder geschikt. Voordat we van start voor je gaan is het belangrijk dat alles op het gebied van SEO en SEA geoptimaliseerd is.

Waarom marketeers van belang zijn bij affiliate marketing

Door onze marketeers in te zetten hoef je zelf niet meer aan de slag te gaan met alle promotie. Je laat professionals jouw product of dienst aanmelden bij het beste affiliate netwerk waar precies de juiste affiliates zitten. Jouw business kan een enorme boost krijgen door de juiste affiliates aan te trekken. Ons team bedenkt acties waarmee jij concurrent te slim af bent.

De publishers bereiken

Affiliate netwerken kunnen je dus zien als “tussenpersoon” tussen jouw webshop en de affiliate partij. De eigenaren van blogs en websites die jouw advertenties en campagnes promoten en plaatsen zijn de publishers. Omdat je de doelgroep wilt bereiken en niet met hagel wilt gaan schieten, moet er goed gekeken worden naar de publishers die beschikbaar zijn per netwerk. Traffic Today voert dergelijke werkzaamheden voor je uit.

Affiliate marketing uitbesteden aan Traffic Today

Affiliate marketing valt of staat met de campagne bij het kiezen van het juiste netwerk. Ieder netwerk heeft zijn eigen aanbieders en daarbij zijn eigen sterke punten. Traffic Today kan jou helpen bij het vaststellen van doelstellingen, affiliate campagne voorwaarden, de keuze van publishers en het vooraf bepalen van de trends waarop ingespeeld gaat worden. Wil je meer weten over affiliate marketing en heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel of mail ons gerust, we gaan graag met je in gesprek.

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.