Benieuwd naar de successen die we behaald hebben met onze klanten? Laat je inspireren.
Als je tien jaar geleden zou zeggen dat je met tekst beeld kan genereren, zou iedereen je voor gek verklaren. Want hiervoor heb je toch een camera nodig? Toch is niets minder waar en kan het al een tijdje via visuele AI. Sinds kort kan het creëren van visuele content zelfs beter dan ooit. Zo heeft OpenAI onlangs een nieuwe standaard gezet voor beeldgeneratie met de lancering van 4o Image Generation. Deze technologie, volledig geïntegreerd in het GPT-4o-model, maakt het mogelijk om razendsnel gedetailleerde, fotorealistische én gestileerde visuals te maken. En dat allemaal op basis van simpele tekstinstructies. Maar hoe speel je hierop in voor je marketingcampagnes? We geven je graag wat inspiratie uit onze eigen koker.
Binnen ons bureau waren we al langere tijd aan het testen met het genereren van AI-afbeeldingen voor onze marketingcampagnes. Maar hoe visuele AI zich nu heeft ontwikkeld? Dat is next level. Van content– en socialspecialisten tot collega’s die zich bezighouden met ads, SEO of marketplaces – elk specialisme heeft er al wel mee geëxperimenteerd. Hieronder vind je wat voorbeelden ter inspiratie.
Een paar snowboard handschoenen op een witte achtergrond zegt weinig. Maar een beeld waarin diezelfde handschoenen worden gedragen door een snowboarder die net een afdaling heeft gedaan? Dat verkoopt het verhaal. Met AI beeldgeneratie plaats je je product midden in het avontuur. Door het product in actie te tonen, wek je vertrouwen én activeer je de verbeelding van de kijker – precies wat je wil in een See-fase campagne.
Een close-up van gordijnstof toont de kleur en textuur, maar mist het grotere plaatje. Laat diezelfde stof tot leven komen in een sfeervolle woonkamer en je verkoopt meer dan een product – je verkoopt een gevoel. Denk aan een warme lichtinval, een rustige zithoek met natuurlijke tinten en de stof die perfect opgaat in het interieur. Door AI-gegenereerde beelden in te zetten, geef je een voorproefje van het eindresultaat. Je laat zien hoe de stof bijdraagt aan de sfeer, het comfort en de stijl van de ruimte – precies de inspiratie waar je klant naar op zoek is in de oriëntatiefase.
Een huisontwerp vanaf ooghoogte laat veel zien, maar niet alles. Soms zit de kracht juist in het veranderen van het perspectief. Met AI-beeldgeneratie kun je vanuit één bronbestand moeiteloos schakelen tussen een vogelvluchtperspectief, een schuine hoek of een close-up op details. Zo geef je de kijker een compleet beeld van het ontwerp, zonder extra tekenwerk. Het maakt complexe plattegronden begrijpelijker en laat de ruimte optimaal tot zijn recht komen – ideaal voor campagnes waarin overzicht en inzicht centraal staan.
AI begrijpt verrassend veel, maar toch is het goed om de nuance aan te brengen dat niet alles één op één wordt overgenomen. Een bronbestand met een huisontwerp kan bijvoorbeeld netjes worden overgenomen, maar een klein niveauverschil of een specifiek raamtype? Dat wordt soms nét anders geïnterpreteerd. Het zijn die nuances die het verschil maken tussen een goed en een kloppend beeld. Door je prompt te optimaliseren – specifieker te zijn over hoeken, materialen of verhoudingen – kun je de kans op afwijkingen verkleinen. Het vraagt om scherp kijken én bijsturen, maar het resultaat is een beeld dat steeds dichter bij de werkelijkheid komt.
Of je nu inspiratie zoekt voor je volgende campagne of wilt weten hoe je AI slim inzet voor content, social, SEO, advertising of marketplaces – we denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.