Zoekmachine Advertising (SEA)

Adverteren

Wil je meer rendement halen uit je SEA budget? En wil je de nieuwste inzichten op gebied van search engine advertising onmiddellijk toepassen in je zoekmachine advertenties? Dan ben je bij Traffic Today aan het juiste adres. Traffic Today is hét AdWords bureau voor het hogere MKB segment en helpt je het beste uit je SEA campagnes te halen. De afgelopen jaren is de zichtbaarheid van advertenties binnen Google gigantisch gegroeid. Google kent dan ook een prominentere plek toe aan de advertenties. Search engine advertising is daarom een zeer effectieve methode voor het vergroten van je bereik en het bereiken van de juiste doelgroep.

Search engine advertising en search engine optimization

Tussen search engine advertising (SEA) en search engine optimization (SEO) zit een belangrijk verschil. Beide methodes dragen weliswaar bij aan een meer bekendheid van je bedrijf bij de doelgroep door zichtbaarheid in Google; maar het verschil is dat je bij search engine advertising betaalt voor je plek in de zoektermen. Dit garandeert je van een hoge plek in de zoekresultaten van een specifiek gekozen zoekterm.

 

Vraag hier jouw gratis online marketing audit aan!

Nu aanvragen

Online advertising door een AdWords bureau

Een AdWords bureau als Traffic Today kan je helpen bij het adverteren op Google. Door middel van online advertising koop je een advertentie binnen Google en haar partners. Op die manier kun je perfect afstemmen op welke doelgroep je je wilt richten en gedurende welke periode je hoog in de zoekresultaten wilt staan. De SEA specialisten van Traffic Today beschikken over ruime ervaring en houden de trends en ontwikkelingen op gebied van search engine advertising nauwlettend in de gaten. Op die manier realiseren zij succesvolle Google Advertising campagnes voor onze klanten in het hogere MKB segment.

screenshot-ad

Hoe werkt search engine advertising?

De eerste stap bij zoekmachine adverteren is het bepalen van de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Deze bepaal je zelf. Wanneer een gebruiker deze zoekterm gebruikt in Google, zal er een advertentie getoond worden in de zoekresultaten. Het is afhankelijk van het kanaal hoe deze advertentie eruit ziet. Zodra de bezoeker op deze advertentie klikt zal Google/Marktplaats een bedrag in rekening brengen aan de eigenaar van de advertentie. Bij search engine advertising betaal je dus voor iedere klik waaruit mogelijk een nieuwe klant voor jou ontstaat. Dat betekent ook dat je niets betaalt wanneer je advertentie wordt getoond, maar er niet op geklikt wordt. Ook wanneer er niet wordt geklikt draagt de vertoning van de advertentie natuurlijk al bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Bovendien wordt er vooraf een dagbudget besproken en ingesteld, zodat je nooit meer betaalt dan van tevoren afgesproken is.

usability-png

Wat zijn de voordelen van search engine advertising?

Google adverteren is niet alleen een gemakkelijke en effectieve manier om de bekendheid van je bedrijf te vergroten, het biedt ook nog andere voordelen:

 • Directe zichtbaarheid
 • Ideaal voor tijdelijke acties
 • Alles is meetbaar
 • Je betaalt alleen wanneer mensen op je advertentie klikken
 • Segmentatie mogelijkheden om de juiste doelgroep aan te spreken

Advertising mogelijkheden bij Traffic Today

Er zijn meerdere manieren waarop search engine advertising ingezet kan worden. Bij Traffic Today voeren we succesvolle SEA campagnes uit met behulp van de volgende mogelijkheden:

 • Google AdWords

Google AdWords is de search engine advertising tool van Google waarmee je direct in de zoekresultaten van de zoekmachine adverteert. Adverteren in AdWords is relatief eenvoudig: je bepaalt de zoektermen, stelt een budget vast, maakt een advertentie en meet vervolgens de behaalde resultaten.

 • Google Shopping

Met Google Shopping kun je als webshop je producten aanprijzen bovenaan de zoekresultaten. Google Shopping doorzoekt verschillende webshops en vergelijkt de resultaten.

 • Display Advertising

Display advertising houdt in dat je reclame maakt door middel van banners. Met display advertising genereer je volop aandacht voor je bedrijf, product of dienst met behulp van een aantrekkelijk vormgegeven advertentie in bannervorm.

 • Marktplaats Admarkt

Met Marktplaats Admarkt kun je direct bovenin de zoekresultaten van Marktplaats adverteren. Ook deze tool werkt op basis van het cost-per-click model en biedt de mogelijkheid om vooraf een maximumtarief in te stellen.

Search engine advertising door Traffic Today: hoe gaan we te werk?

Bij het opzetten van een SEA campagne spelen er verschillende vragen. Op welke zoektermen wil je precies adverteren? Welke kanalen wil je gaan gebruiken? Welk budget is realistisch voor jouw bedrijf? Traffic Today is expert op het gebied van search engine advertising campagnes en helpt je graag met het realiseren van een passende en effectieve SEA campagne die rendeert. We werken volgens een duidelijk stappenplan dat we hieronder verder toelichten.

 • Strategiebepaling

Om een sterke search engine advertising campagne te ontwikkelen zal er in samenwerking met de klant een gerichte strategie ontwikkeld worden. De strategie wordt bepaald door middel van de wensen, doelstellingen en het beschikbare budget. Wat zijn de huidige omzetcijfers en waar wil je over een jaar staan? Wil je meer naamsbekendheid of zijn er bepaalde omzetdoelstellingen? Deze en andere vragen leiden uiteindelijk tot een gedegen strategie en een passende inzet van advertising kanalen.

 • Implementatie

Nadat de strategie helder geformuleerd is en akkoord is bevonden door de klant, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een campagne. Bij Traffic Today zijn we in staat om verschillende kanalen op korte termijn in te richten, doordat we beschikken over de juiste ervaring in search engine advertising.

 • Optimalisatiefase

Zodra de campagnes draaien en er data is verzameld, start de optimalisatiefase. Een search engine advertising campagne vergt veel onderhoud. Biedingen, resultaten en behoeftes zijn factoren die continu veranderen. Het is voor Traffic Today een speerpunt dat de search advertising campagnes accuraat en scherp blijven draaien. We zoeken tijdens de optimalisatiefase dan ook continu naar nieuwe mogelijkheden om het resultaat te maximaliseren.

 • Rapportage

Maandelijks stelt de projectmanager een heldere rapportage op over de uitgevoerde werkzaamheden en de behaalde resultaten. Door middel van het online dashboard van Traffic Today zijn de statistieken 24/7 inzichtelijk.

Aan de slag met een gecertificeerd search engine advertising partner

De medewerkers van Traffic Today zijn gecertificeerd voor search engine advertising. Wij vinden het belangrijk om als vooraanstaand online partner aan te tonen dat we over voldoende kennis beschikken. Door middel van deze certificeringen laten we zien dat we tot de top van de online marketing experts behoren.

 

 

Ook meer bekendheid genereren met behulp van search engine advertising? Dan gaat Traffic Today graag met jou om tafel. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Aarzel niet en bel of mail ons gerust!

 

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.