Knowhow én sokken in de pocket na Expert Series: YouTube for Action

Sinds enkele maanden is ‘YouTube for action’ van Google beschikbaar in Nederland. De naam zegt het al: Alles is er hierbij op gericht om via (korte) filmpjes potentiële klanten tot actie aan te zetten. Als een van de eerste kregen Traffic Today’s Senior Online Marketeer Roy van der Zaag en SEA specialist Marc Koopmans vast een kijkje in de keuken op het hoofdkantoor van Google Nederland.

Waarom loont video advertising? En hoe pak je dat dan het best aan? Over deze en meer vragen deden experts van Google video advertising een boekje open aan zo’n 50 online marketing professionals uit heel Nederland. Interactieve presentaties, het behandelen van cases en interessante workshops lagen aan de basis van deze goed verzorgde dag.

En wat blijkt? Video advertising kan voor iedereen interessant zijn! Deze manier van adverteren is namelijk lekker laagdrempelig en consumenten zijn steeds meer beeldgericht. Je trekt dus makkelijk de aandacht van jouw potentiële klanten wanneer je gebruikmaakt van video advertising en je zet ze nog eens aan tot actie ook. Die actie wordt beloond, want waar eerder werd betaald per view worden nu kosten per lead gerekend.

De korte informatieve animatie is een goed voorbeeld van video advertising. Wel kleven hier natuurlijk verschillende do’s en don’ts aan. Zo kun je maar beter zorgen dat de audio optimaal is, zodat (achtergrond-)muziek en spraak goed tot hun recht komen. Ook is het aan te raden de positie op het scherm vooraf te bepalen. En heb je al nagedacht op welk apparaat jouw advertising video straks goed zichtbaar moet zijn? Pas de snelheid van de video tot slot aan op de doelgroep. Marc en Roy hebben inmiddels een goed idee van de eisen waaraan een marketingvideo aan moet voldoen, de specialisten bij Google lieten hen namelijk vast wat best practices zien.

Zelf won Marc trouwens een van de opdrachten tijdens de Expert Series: YouTube for Action. Hierdoor ging hij naast de nieuwste informatie op zak met heuse Google-sokken huiswaarts.

 

Laatst aangepast: november 20, 2018 2:03 pm
Traffic Today Traffic Today
Hanzeweg 5b
Deventer
,
Gelderland
,
7418 AW
Nederland

Plaats een reactie

*