De toegevoegde waarde van Augmented Reality

Het wereldwijde succes van de innovatieve Pokémon Go game is je vast niet ontgaan. Met de Augmented Reality (AR) techniek worden Pokémon-figuren via een smartphonescherm in echte straten en parken getoond aan spelers. Dankzij de populariteit van dit spel lijkt de weg van AR vrij voor andere toepassingen. Naar verwachting kan Augmented Reality zorgen voor een massale groei in de e-commerce. Daarom vertellen we je in deze blog waarom AR op den duur interessant kan zijn voor jouw bedrijf.

Augmented Reality software
Augmented Reality wil zeggen dat grafische content wordt toegevoegd aan een beeld van de werkelijkheid. Een succesvol voorbeeld hiervan is Pokémon Go. Dankzij de populariteit van deze game is er steeds meer vraag naar AR en hierdoor wordt er over de hele wereld flink veel in geïnvesteerd in Augmented Reality software. Hierdoor zijn er steeds slimmere software en sensoren beschikbaar. De grootste ontwikkeling vindt plaats bij de mobiele platformen ARCore van Google en ARKit van Apple.

De ultieme klantbeleving
Augmented Reality is niet alleen interessant voor gameontwikkelaars, het kan ook erg interessant zijn voor de e-commerce. Met Augmented Reality kunnen webshops namelijk een ultieme klantbeleving realiseren. In praktijk wordt deze online strategie op diverse manieren toegepast. Eén bekend voorbeeld is de virtuele paskamer. Op deze manier kunnen klanten kijken hoe het product staat door het voor een livebeeld van zichzelf te plaatsen; een echte uitkomst voor modewebshops. Maar ook andere shops maken op een goede manier gebruik van AR. Denk bijvoorbeeld aan IKEA. Download de apps van dit bedrijf en ontdek hoe dat hippe tafeltje of die prachtige bank eruitziet in jouw kamer.

Visualisatie en persoonlijkheid
AR kan flink veel opleveren voor jouw webshop. Het tilt de producten naar een nieuw niveau. Daarbij is dit een extra manier van service bieden aan klanten. Het is bij Augmented Reality de bedoeling dat de gebruiker op een niet-storende manier iets extra’s ervaart. Daarbij zien we als online marketing trend van 2018 dat er steeds meer behoefte komt aan visualisatie. Daarbij wordt er ook steeds meer waarde gehecht aan persoonlijkheid. En laat Augmented Reality nou net een mix zijn tussen deze twee ontwikkelingen. Kortom: Augmented Reality kan echt een toegevoegde waarde zijn voor jouw onderneming.

Wearables
De mogelijkheden bij Augmented Reality zijn eindeloos. Niet alleen op de smartphone en tablet kan AR worden geïmplementeerd, maar ook zijn er oordopjes, brillen en andere wearables waarbij er gebruik wordt gemaakt van AR. Daarbij worden er steeds meer items ontwikkeld, dus wie weet wat er over 5 jaar staan.

Toekomst Augmented Reality
Dankzij AR kunnen marketingteams en ondernemers op een meer creatieve en innovatieve manier de beleving van de klant naar een hoger niveau tillen. Echter worden Augmented Reality items nog niet massaal geproduceerd en is de software nog aan de prijzige kant. Daarnaast is het slim om in je achterhoofd te houden dat de het implementeren van Augmented Reality een aardige klus is en flink veel voorbereidingstijd vergt. Zo is het belangrijk dat er 360 graden foto’s beschikbaar zijn van je producten, dus als je een grote webshop hebt met veel producten dan kan dit een flink karweitje zijn. Wel is AR flink aan het ontwikkelen en is de verwachting dat de stap naar Augmented Reality over een aantal jaar minder groot is voor de wat kleinere partijen. Voor nu raden we iedere ondernemer en marketeer aan om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden en om in te spelen op eventuele kansen. Blijf je concurrent voor en wees authentiek, want zo zet je jouw bedrijf in de schijnwerpers.

Laatst aangepast: juni 7, 2018 11:02 am
Traffic Today Traffic Today
Hanzeweg 5b
Deventer
,
Gelderland
,
7418 AW
Nederland

Plaats een reactie

*