Technische optimalisatie

Technisch geoptimaliseerde website/webshop

De basis van vindbaar zijn in de zoekresultaten is natuurlijk je website die live staat. Deze dient technisch ook aan een aantal voorwaarden te voldoen om als solide basis te kunnen fungeren. Traffic Today weet exact hoe jouw website optimaal kan functioneren en helpt je daar graag bij. Voor praktische tips kun je onze technische SEO cheatsheet downloaden.

concurrentie-analyse

Heeft mijn website een goede technische basis?

De basis van een website is de codetaal waaruit de website is opgebouwd. Google stelt eisen aan de code, omdat zij door deze code heen crawlen (lezen) en vanuit daar bepalen wat de inhoud van de website is. Hoe schoner de code, hoe makkelijker Google hier doorheen komt en kan bepalen of de content aansluit op de zoekopdracht in de zoekmachine. Hoe beter de technische basis in elkaar steekt, hoe hoger de kans op een hogere ranking in zoekmachines. Daarnaast maakt een goede technische basis jouw website responsive, de codetaal staat dan dusdanig goed dat jouw website op elk apparaat (mobiel en desktop) goed weergegeven wordt.

Met tools als Screaming Frog analyseert Traffic Today aan het begin van het traject standaard de website op duplicaties, redirects, sitemaps, gebroken links, robots.txt en response codes. Als dit goed staat (mits de code ook schoon is), kunnen we spreken van een goede basis, al zijn we er dan nog niet.

Wil je weten hoe jouw website er nu technisch voor staat? Download hier onze technische website checklist.

Gestructureerde data

We willen Google zoveel mogelijk voeden met informatie van de website. Met behulp van gestructureerde data kan Traffic Today informatie markeren zodat de zoekmachines deze beter begrijpen. Informatie als getallen (telefoonnummers, postcodes, prijzen en openingstijden) zijn enkel cijfers wanneer deze niet voorzien worden van gestructureerde gegevens. Wanneer dit op de juiste manier wordt gemarkeerd, kan bijvoorbeeld Google dit lezen als de daadwerkelijk informatie, zoals die bedoeld is voor de bezoeker. Een goed voorbeeld van gestructureerde gegevens zijn de beoordelingen die in de zoekresultaten worden weergegeven met sterren en beoordelingscijfer. Een aantal categorieën die gemarkeerd kunnen worden met gestructureerde gegevens zijn:

 

  • Lokale bedrijfsinformatie
  • Recensies
  • Artikelen en nieuwsartikelen
  • Producten
  • Personen
  • Website gegevens
usability-png

Krijg een snelle website

De snelheid van websites is een onderdeel dat niet onderschat mag worden. Trage websites of traag ladende pagina’s worden vaak afgesloten door bezoekers. Traffic Today kan de snelheid van websites vergroten door afbeeldingen te optimaliseren, content boven de vouw te minimaliseren en de cache-instellingen van de website zo in te stellen dat bezoekers zich niet storen aan de laadtijd.

Net een stapje verder

Naast de website technisch strak neerzetten om vindbaar te zijn in zoekmachines, zijn er ook technische aspecten die door Traffic Today opgepakt kunnen worden om meer inzicht te krijgen in data. Zo kunnen conversiemogelijkheden binnen de website meetbaar worden gemaakt. Denk hierbij aan het bijhouden van de formulieren die worden ingevuld tot aan het bijhouden van downloads of het bijhouden van het aantal bekeken YouTube video’s dat zich op de website bevindt. Door het plaatsen en koppelen van scripts kunnen bijvoorbeeld AdWords biedingen worden geautomatiseerd. Wil je helemaal de diepte in gaan? Dan laten we de biedingen aanpassen op basis van weerdata die vanuit de website wordt bijgehouden per bezoeker en wordt doorgeschoten naar Google Analytics. Meer weten? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag verder.

De tevreden klanten van Traffic Today

De gedreven professionals van Traffic Today pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service van Traffic Today.

Vraag hier jouw gratis advies op maat aan

Geïnteresseerd in een online marketing campagne of wil je de mogelijkheden bespreken? Vul onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.